Τα χρόνια περνούν: Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις

η ζωή
πηγή εικόνας : pixbay

 

Τα χρόνια περνούν και ο άνθρωπος αλλάζει. Οι εμπειρίες τις ζωής αυτές τον αλλάζουν. Αναθεωρείς πλέον τι θες να κάνεις. Τον κάνουν να κατασταλάζει σχετικά με τις επιλογές του. Τον ωριμάζουν και τον κάνουν πιο δυνατό, ίσως και ευάλωτο, εξαρτάται πάντα από την προσωπικότητα του ατόμου.

Καθώς τα χρόνια περνούν, ο ανθρωπινός νους ξεκινάει και αναθεωρεί την ζωή. Τα γεγονότα και τις καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει. Τις δυσκολίες, ευκολίες, τους ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή τους και καινούργιους  που ήρθαν. Η ζωή δεν είναι δεδομένη γιατί δεν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί ανά δευτερόλεπτο.  Μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον γνωρίζοντας ότι και αυτά μπορεί να είναι αβέβαια.

Έρχεται όμως και η στιγμή που ξεκινάς και επεξεργάζεσαι και αναθεωρείς όλα αυτά. Είναι μια διαδικασία που κάνει ο άνθρωπος για να δει και να σκεφτεί τα λάθη του ή ακόμα την βελτίωσή του. Η βελτίωση έχει να κάνει με την αυτογνωσία που έχει κανείς, δηλαδή να επιλέξει να βελτιώσει τα αρνητικά του ή να διαχειρίζεται καλύτερα τις καταστάσεις. Να μάθει να ελέγχει τα συναισθήματά του.

Όταν ξεκινάς να αναθεωρείς μπαίνεις  σε μια διαδικασία σύγκρισης -τον εαυτό σου με έναν άλλο άνθρωπο-. Όταν βλέπεις ότι οι άλλοι είναι ικανοποιημένοι με αυτά που κάνουν ενώ εσύ όχι, τότε σκέφτεσαι τι λάθος κάνεις. Μη νιώθεις αχάριστος, συμβαίνουν αυτά στην ζωή. Είναι μια καλή διαδικασία για να καθαρίσεις το μυαλό σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας μιλήσουμε όμως για την αναθεώρηση. Τι είναι και πως επιδράει στον άνθρωπο.

Τα πρώτα που ξεκινάς και σκέφτεσαι είναι τα έξεις :

1.Τι έχω καταφέρει στην ζωή μου:

Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ανθρώπου είναι η εκπλήρωση ενός στόχου. Ένας στόχος στη ζωή, μας δίνει ένα κίνητρο. Είναι σημαντικό να υπάρχει κάτι που να θέλουμε να πετύχουμε.  Δεν έχει σημασία τι στόχος θα είναι αυτός, δεν πρέπει να συγκεντρώνεσαι στο αν είναι πολύ σημαντικός ή όχι, άλλα στο το πως θα τον πετύχεις. 

 

 2.Τι σε κάνει ευχαριστημένο:

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι είναι αυτό που σου δίνει  χαρά. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς δεν το γνωρίζουν, για αυτό και είναι λυπημένοι τις περισσότερες στιγμές τις ζωής τους. Συγκεντρώσου σε αυτό που σε ευχαριστεί και μην σταματήσεις πότε να το κάνεις.  Η ευχαρίστηση σου δίνει ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση. Αυτό που θα σε ευχαριστεί θα πρέπει όμως να είναι και “υγιές” για εσένα και όχι τοξικό.

πίστεψέ στον εαυτό σου
πηγή εικόνας : pixbay

 3.Οι επιλογές που έκανα : Τελικά τι διάλεξα στη ζωή μου;

Αυτές τις ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου. Αναθεωρείς και αμφισβητείς τις επιλογές σου; Η επιλογή έχει να κάνει 1.Ποιους ανθρώπους διάλεξες να έχεις δίπλα σου.  2. Τι επάγγελμα έχεις διαλέξει (σε περίπτωση που δουλεύεις). 3. Τι έχεις διαλέξει να βελτιώσεις στα συναισθήματα σου.

 

4.Πώς αντιμετωπίζω τις καταστάσεις:

Αναθεώρησε και σκέψου πως διαχειρίστηκες τις δύσκολες καταστάσεις ή αυτές που σου προκαλούν άγχος-ταραχή ακόμα και αυτές που σε κάνουν ενθουσιασμένο. Τις αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία και μπορείς να σκεφτείς γρήγορα και αποτελεσματικά πως θα τις διαχειριστείς ή όταν συμβαίνουν απελπίζεσαι και παραιτείσαι;.

 5. Σχέσεις που σε πλήγωσαν:

Ένα από τα βασικότερα ψυχικά προβλήματα του ανθρώπου είναι οι λανθασμένες  σχέσεις που κάνει. Οι λανθασμένες σχέσεις έχουν κακές συνέπειες  στον συναισθηματικό κόσμο του ατόμου. Όταν ξεκινάς και πληγώνεσαι στερείσαι αρκετά πράγματα από την ζωή. Ξεκινάει ο άνθρωπος να αναθεωρεί τι λάθος έκανε στη σχέση εκείνη. Ένα από τα σημαντικά που χάνεις είναι η αισιοδοξία σου για τη ζωή. Στην κοινωνία μας υπάρχει τοξικότητα και κλειστόμυαλοι άνθρωποι.

Δεν χρειάζεται να είσαι διπλωμάτης σε έναν άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις άσχημα, απλά άστον να φύγει μακριά. Ποτέ δεν θα σου προσφέρει κάτι, μονό προβλήματα θα σου δημιουργεί. Να ψάχνεις ανθρώπους που θα σε κάνουν να νιώθεις ήρεμος. Ανθρώπους που θα σου  μιλάνε όμορφα και δεν θα σε κάνουν να νιώθεις τύψεις για ένα λάθος που έκανες. Άτομα που δεν θα σου “χτυπάνε” αυτά που κάνουν για εσένα και δεν θα έχουν συνέχεια   απαιτήσεις από εσένα. Βέβαια και αυτοί άνθρωποι είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις ώστε να καταλάβεις ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι κάλοι. Μην περιμένεις ότι όλες οι  σχέσεις που θα κάνεις θα κρατήσουν. Μην απογοητεύεσαι για αυτό, δεν ταιριάζουμε με όλους μεταξύ μας.

 

σχέσεις
πηγή εικόνας : pixbay

Η ζωή δε χρειάζεται όμως τόση πολύ σκέψη. Ούτε να ξοδεύεις ώρες ατελείωτες ώστε να αναθεωρείς καταστάσεις και γεγονότα. Αυτό θα σου προκαλέσει κούραση. Ο άνθρωπος είναι ένα ανεξήγητο ον. Δεν μπορείς να καταλάβεις όλους τους ανθρώπους και δεν χρειάζεται κιόλας. Με αυτόν που ταιριάζεις, απλώς θα το καταλάβεις.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;