Συμβουλές από τον μελλοντικό μου εαυτό

Βρισκόμαστε στην ηλικία των 20 και κάτι. Πολλές φορές κάνουμε λανθασμένες επιλογές ή παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ και αργότερα μετανιώνουμε φρικτά γιατί κανείς δεν ήταν εκεί να μας συμβουλέψει. Κάθομαι λοιπόν και συλλογίζομαι τι συμβουλές θα έδινα στον εαυτό μου. Συμβουλές τις οποίες δε θα ήθελα να  ξεχάσει ποτέ, ένα είδος κινητήριας λίστας την οποία θα ήθελα να κουβαλάει πάντα μέσα του.

Ταξίδια

Θα ήθελα να ταξιδεύεις περισσότερο ακόμη και  σε μέρη που κανείς δε θέλει να σε ακολουθήσει, ξεκίνα μόνος σου. Τα ταξίδια είναι σαν να πετάς και να μην έχεις περιορισμούς. Η ώρα δε λειτουργεί και οι μνήμες είναι τόσο δυνατές που κάθε φορά που αναπολείς είναι σαν να ξαναζείς την εμπειρία. Τα ταξίδια είναι ο πλούτος σου και το σημαντικότερο δε χάνουν ποτέ την αξία τους.Ο μελλοντικός μου εαυτός θα μου έλεγε πως τα χρόνια της ανεμελιάς δε γυρίζουν πίσω, όποτε ξεκίνα να κοιτάς τον επόμενο προορισμό.

Βιβλία

Τα βιβλία είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας και κρύβουν αμέτρητες συμβουλές που ως εκ θαύματος εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις. Το κάθε βιβλίο κρύβει έστω και μια φράση, εξαιρετικά μοναδική για τον καθένα που είναι ικανή να του αλλάξει ολάκερη τη ματιά για τη ζωή. Μην αφήνεις το μυαλό σου ποτέ σε ησυχία. Μαγική λέξη: εγρήγορση.

Θάρρος

Όσες συμβουλές και αν σου δώσουν κράτα μονάχα μια: να έχεις θάρρος στη ζωή σου. Θάρρος να πιστέψεις στα όνειρα σου και ας μην πιστεύει κανένας άλλος σε αυτά. Θάρρος να υποστηρίξεις τις ιδέες σου, τις επιλογές σου, τα θέλω σου. Θάρρος να ζεις τη ζωή που εσύ θέλεις. Μη διστάζεις, μη φοβάσαι.« Το μόνο πιο σημαντικό πράγμα από τη δύναμη του μυαλού είναι  το θάρρος της καρδιάς».

 Οικογένεια 

Αν κάτι είναι αμετάβλητο, σταθερό είναι η οικογένεια μας. Έχουν μάθει να σε αγαπούν για αυτό που είσαι, για αυτό το ξεχωριστό πλάσμα. Είναι η ζεστή αγκαλιά που πάντα θα χρειάζεσαι και πάντα θα είναι εκεί. Μονάχα αυτή θα σε φροντίζει χωρίς αντάλλαγμα και θα σε στηρίξει. Οικογένεια είναι φυσικά και οι φίλοι μας. Άτομα διαφορετικά από μας αλλά εκεί για μας. Μην τους ξεχνάς, μην τους παραμελείς. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτάς

Ερωτεύσου χωρίς όρια και δισταγμούς. Ο έρωτας είναι τρέλα, είναι μέθη. Να περιμένεις όμως, για εκείνον ή εκείνη που θα σε κάνει να καίγεσαι. Και όταν τον βρεις να δίνεις. Ο άφθαρτος έρωτας είναι τόσο δυνατός που δε φοβάται τίποτα, δεν αποτελεί απειλή για τον εαυτό μας, νιώθεις σιγουριά για αυτόν. Και ας είναι ένα είδος παράλυσης, συναισθηματικής παράλυσης. Αυτόν τον έρωτα αξίζεις, τίποτα λιγότερο.

Ζωή

Ζήσε για σένα. Οποιονδήποτε δρόμο και αν διαλέξεις να ζεις στο τώρα. Όσες συμβουλές και να ακούσεις εσύ να ζεις με τον δικό σου χαμόγελο γιατί μαθαίνεις πραγματικά μόνο όταν ζεις μια προσωπική εμπειρία.  Να ευλογούμε τα λάθη μας για όλα αυτά που μας διδάσκουν. «Αν δε σπάσεις το κεφάλι σου στο τοίχο, δε μαθαίνεις. Αρκεί μονάχα να βαστάξει το κεφάλι, να μη διαλυθεί, για να σκεφτεί έπειτα το λάθος».- λόγια του Ε. Π. Παπανούτσου.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;