Συμβουλές για την εξεταστική του Σεπτέμβρη

εξεταστική
Πηγή εικόνας: Pixabay

Κάτι που διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, κάτι που κοντοζυγώνει ο Σεπτέμβρης, κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού  μας μπορεί-λέω μπορεί- να υπάρχει για εμάς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες η επερχόμενη εξεταστική του Σεπτέμβρη.

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε λοιπόν: Μεταξύ διακοπών, ξεκούρασης και γενικά μιας πιο ανάλαφρης διάθεσης, που χρόνος να σκεφτείς την εξεταστική του Σεπτέμβρη; Εδώ με το ζόρι τη σκεφτόμαστε την περίοδο που τη διανύουμε (ναι αστειάκι ήταν αυτό· ή ίσως και όχι;).

Και αυτό το καλοκαίρι πέρασε και περνάει πολύ γρήγορα βρε παιδί μου! Λένε άμα περνάει ευχάριστα ο χρόνος, περνάει και γρηγορότερα· ίσως να ισχύει, ίσως και όχι. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι σε λίγες μέρες, η εξεταστική του Σεπτέμβρη θα είναι γεγονός για μία ακόμη χρονιά. Πφφ, βαρέθηκα ήδη και το μόνο (όχι ακριβώς αλλά τέλος πάντων) που έχω κάνει είναι να μιλήσω γι’ αυτή.

Όπως και να έχει, ας μπούμε στο κυρίως θέμα αυτού του άρθρου. Όπως είπαμε και παραπάνω, η εξεταστική του Σεπτέμβρη πλησιάζει και όσο να’ ναι το συνετό εκ μέρους όλων μας θα ήταν να ξεκινήσουμε σιγά σιγά την προετοιμασία. Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθούν τα δύο πράγματα που θα σε συμβούλευα να κάνεις στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tip No 1

Ξεκουράσου! Ναι ξέρω ίσως ακούγεται κάπως παράταιρο να το πω; Ίσως χαζό, περίεργο, αυτονόητο; Όπως και να έχει είναι απαραίτητο και τελείως σημαντικό να ξεκουραστείς «σωστά» πριν από την εξεταστική που αναμένεται να έρθει. Και θα πει κάποιος: Μα καλοκαίρι είναι, εννοείται πως θα έχουμε ξεκουραστεί. Κι όμως κάποιοι από εμάς δουλεύουμε και μάλιστα όλο το καλοκαίρι. Σφηνώνοντας, λοιπόν, κάπου στα ενδιάμεσα διακοπές, μπορεί και να μην αποδεικνύεται πάντα η καλύτερη μορφή ξεκούρασης.

Όσο να’ ναι και στις διακοπές κουράζεσαι, απλά συνήθως είναι από την καλοπέραση. Παρά ταύτα δεν αναιρεί το γεγονός ότι ίσως και να πρέπει να αναθεωρήσεις λιγάκι το πως θα ξεκουραστείς. Εννοείται πως και τις διακοπές σου-αν μπορείς- να πας, και ξέφρενα ξενύχτια να κάνεις άμα το θέλει ο οργανισμός σου βρε παιδί μου και από όλα. Μην ξεχάσεις, όμως, να ξεκουραστείς πραγματικά. Πάρε μερικές μέρες και αφιέρωσέ τες αποκλειστικά στον εαυτό σου, γιατί μην ξεχνάς: Η εξεταστική του Σεπτέμβρη πλησιάζει και θα τις αναπολείς αυτές τις μέρες· και εσύ, και εγώ και όλοι μας!

εξεταστική
Πηγή εικόνας: hysteria

Tip No 2

Βάλε πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσεις ένα οργανόγραμμα το οποίο θα ακολουθήσεις για το διάβασμα σου. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμα της εξεταστικής είναι αρκετοί ανάλογα με τον τύπο ανθρώπου που είσαι.

Αν είσαι λόγου χάρη οπτικός τύπος, και θέλεις να βλέπεις γραπτά αυτά που έχεις να κάνεις, μπορείς να δημιουργήσεις ένα γραπτό οργανόγραμμα καταγράφοντας τη σειρά των μαθημάτων που θα ακολουθήσεις στο διάβασμα και τον χρόνο που θα αφιερώσεις στο καθένα.

Ακόμη, μπορείς μάλιστα να καταγράψεις τον χρόνο και τη συχνότητα των διαλειμμάτων που θα κάνεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα γνωρίζεις προκαταβολικά ότι, θα πρέπει να διεκπεραιώσεις εκείνη την περίοδο και θα λάβει ενδεχομένως σημαντικό μέρος του χρόνου σου.

Αυτά, λοιπόν, όσον αφορά στις συμβουλές για την προετοιμασία της εξεταστικής του Σεπτέμβρη. Καλή ξεκούραση και καλά διαβάσματα!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;