Στα δύσκολα καταλαβαίνεις ποιος είναι δίπλα σου

λάθηΌλοι κάνουμε λάθη, συχνά. Μερικοί, λίγο συχνότερα. Και άλλοι συνέχεια. Κάποιοι μαθαίνουν από αυτά, άλλοι πάλι, αδυνατούν να κατανοήσουν μέχρι και ότι το έκαναν.

Στην περίπτωση που δεν το έχεις κατανοήσει, θα το ξανακάνεις γιατί απλά σου φαίνεται φυσιολογικό. Δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς ότι μια πράξη σου δεν ήταν τόσο επιθυμητή για εσένα ή για κάποιον άλλο. Και, ακριβώς επειδή δυσκολεύεσαι να δεις το λάθος, το πιο πιθανό είναι να το επαναλάβεις.

Αν, από την άλλη, συνειδητοποιήσεις το λάθος σου και το αποδεχθείς, έχεις να κερδίσεις περισσότερα πράγματα. Για αρχή, μαθαίνεις καλύτερα την έννοια της αυτογνωσίας. Βλέπεις και έχεις τη δύναμη να παραδεχθείς ότι έκανες κάτι που, για κάποιο λόγο, ενόχλησε λίγο ή πολύ και αφού ξέρεις αυτά, το θεωρείς ανούσιο να το ξανακάνεις. Διότι προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις, που δεν συμβαδίζουν με αυτές που θα ήθελες. Και δεν είναι ότι δεν θέλεις να προκαλείς, απλά δεν θέλεις να στο κάνουν.

Όταν κάνεις ένα λάθος, καλώς ή κακώς, γνωρίζεις και τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτό ή που τους επηρεάζει. Βλέπεις αντιδράσεις και μαθαίνεις χαρακτήρες. Βέβαια, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανεχτεί μία σκάρτη συμπεριφορά αλλά και όλοι, μάλλον, μπορούν να είναι πιο ελαστικοί όταν πρόκειται για μία μικρή παρεξήγηση. Οπότε αποδέχεσαι και απολογείσαι και, έπειτα, καταλαβαίνεις ποιοι συνεχίζουν δίπλα σου και ποιοι συνεχίζουν να είναι απέναντι σου.

Για αυτό και ένα λάθος μπορεί να σου διδάξει να είσαι περισσότερο προσεκτικός  την επόμενη φορά. Μπορεί να σου μάθει να υπολογίζεις καλύτερα κάτι πριν το κάνεις και να επεξεργάζεσαι ειδικότερα κάτι πριν το πεις. Γιατί, ως γνωστόν, οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές, ακούνε και παρεξηγούνται. Και αυτοί που σε ενδιαφέρουν λίγο περισσότερο, χρειάζονται και περισσότερη φροντίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθαίνοντας από τα λάθη σου, δεν σημαίνει ότι έγινες ο τέλειος και δεν θα ξανακάνεις λάθη. Σημαίνει ότι θα προσπαθήσεις, από εδώ και στο εξής, να μην κάνεις τα ίδια και να βελτιώσεις τις κινήσεις σου ώστε να μην κάνεις ούτε νέα.

Σύνταξη κειμένου: Γεωργία Κρικέλλη

Επιμέλεια κειμένου: Kλεοπάτρα Μπράιτ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;