Σου αξίζει ένα ταξίδι

ταξίδιΑν σε ρωτούσα πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες στον εαυτό σου δώρο ένα ταξίδι, ποιά θα ήταν η απάντηση; Το πιο πιθανό είναι να μη θυμάσαι… Δουλειά, υποχρεώσεις, παιδιά, έλλειψη χρημάτων. Αυτές είναι ίσως οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό και είναι και οι λόγοι που δε σ’αφήνουν τόσο καιρό να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα όμορφο ταξίδι, μακριά απ’όλους και όλα.

Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία.Θα μπορούσε να είναι μια εξόρμηση κάπου κοντά για ένα τριήμερο.Έτσι, δε θα λείψεις πολλές μέρες από τις υποχρεώσεις σου και θα σου βγει  πιο οικονομικά. Τα οφέλη που προσφέρει ένα ταξίδι στην ψυχολογία σου είναι τόσα πολλά που αξίζει τον κόπο  να κάνεις λίγη κράτη απ΄τις εξόδους σου, να μην κάνεις περιττά έξοδα, να μην αγοράσεις τόσα ρούχα και να αποταμιεύσεις κάποια χρήματα. Την ανανέωση και η αναζωογόνηση που μπορεί να σου προσφέρει ένα ταξίδι, δεν μπορούν να στην προσφέρουν εύκολα ούτε τα ρούχα ούτε τα παπούτσια, γενικότερα τα υλικά αγαθά. Ακόμη και αν στην προσφέρουν συνήθως είναι πολύ παροδική. Η χαρά και ο ενθουσιασμός όταν αγοράζεις κάτι καινούργιο κρατάνε ίσα ίσα τις πρώτες φορές που τα χρησιμοποιείς και μετά πλέον τα θεωρείς δεδομένα και θέλεις ακόμη περισσότερα.

Αντιθέτως, όταν πας ένα ταξίδι οι εμπειρίες που προσκομίζεις απ΄αυτό θα σε ακολουθούν νοητά για πολύ καιρό. Οι αναμνήσεις του θα συντροφεύουν το μυαλό σου όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά στη ζωή σου και θα σου δώσουν δύναμη να συνεχίσεις παρακάτω. Θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και όταν επιστρέψεις η διαθέσή σου θα έχει αλλάξει τελείως.

Στην τελική δεν πιστεύεις ότι σου αξίζει να κάνεις κάτι για σένα; Συνεχώς τρέχεις από δω και από κει για υποχρεώσεις και δουλειές. Οι υποχρεώσεις όμως δε σταματάνε ποτέ… Πάντα θα υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις.Κάτι που πρέπει να φέρεις εις πέρας γιατί ο χρόνος τρέχει. Ακριβώς όμως επειδή ο χρόνος τρέχει, τρέχει μαζί του και η ζωή σου με τις στιγμές της. Και οι στιγμές αυτές δεν επιστρέφουν. Είναι ανεκτίμητες. Και τι καλύτερη επένδυση μπορείς να κάνεις στις στιγμές σου από ένα ταξίδι;

Μια μικρή απόδραση χαράς και περιπέτειας ή ακόμη και χαλάρωσης, είναι ότι πρέπει για να ξεφύγεις για λίγο από την πραγματικότητα και τη ρουτίνα σου. Να αλλάξεις παραστάσεις και να δημιουργήσεις ιστορίες για να πεις στους δικούς σου ανθρώπους όταν επιστρέψεις. Οι ιστορίες αυτές θα γίνουν ωραίες συζητήσεις στους «χλιαρούς» καφέδες μετά τη δουλειά. Και γιατί όχι και στο διάλειμμα με τους συναδέλφους σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη το σκέφτεσαι; Κλείσε εισιτήρια και έφυγες… Καλό σου ταξίδι!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Τζορτζιάνα Γιάννη

Είμαι μια wannabe Life Coach που έχει πτυχίο Οικονομικών και ζει στην Λάρισα. Πέρα από τον καφέ και τα ταξίδια που λατρεύω,μου αρέσει να καταγράφω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Μόνιμος στόχος μου είναι η αυτοβελτίωσή μου και ως ονειροπόλα πιστεύω οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και μας πάει η καρδιά μας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;