Σου εύχομαι να χαμογελάς σε εκείνη όπως έκανες σε εμένα


Μόνο για μια φορά θα ήθελα να μπω στη θέση της. Όχι για να νιώσω τι αισθάνεσαι για εκείνη αλλά για να δω πως την κοιτάζεις και πως της χαμογελάς. Θα ήθελα να δω αν νευριάζεις με εκείνη όπως με εμένα. Αν σε φτάνει κάθε φορά στα όριά σου όπως εγώ. Δεν είναι όλοι για όλα. Μεγάλη αλήθεια. Εγώ δεν είμαι για σένα αλλά θα ήθελα πολύ να είμαι και είναι και αυτό μεγάλη αλήθεια. Περνάτε καλά; Γιατί εγώ δε θέλω να περνάτε καλά όσο εγωιστικό και αν είναι αυτό. Θα υποκρινόμουν αν σου ευχόμουν να περνάς καλά με εκείνη και με κάθε άλλη πέρα από μένα, αφού θέλω εγώ να είμαι το καλά σου.

Όσο και να μη το παραδέχεσαι εγώ το ξέρω. Ναι, ξέρω πως πολλές φορές με σκέφτεσαι και πως πολλές φορές εύχεσαι να ήμουν δίπλα σου. Όταν δεν είμαι εκεί για να σε κάνω να μου θυμώσεις και μετά να ηρεμήσεις πάλι σου λείπω αλλά το ξεχνάς εύκολα μέχρι να το ξαναθυμηθείς.

Από μένα τουλάχιστον δε μπορείς να κρυφτείς και το ξέρεις καλά. Ακόμα και όταν δε μιλάμε ξέρω πώς νιώθεις αν και μερικές φορές θα προτιμούσα να μη ξέρω γιατί δε με βοηθάει να κάνω βήμα. Είστε πάντα στη σκέψη μου και οι δύο. Εσύ και εκείνη, εκείνη και εσύ. Μερικές φορές ζηλεύω αρκετά και μερικές άλλες αδιαφορώ εντελώς. Δεν ξέρω τι πάει λάθος με μένα.

Ο,τι θες πρέπει να το διεκδικείς, λένε. Που σταματάς να διεκδικείς όμως; Αν διεκδικείς και έχεις μια ανταπόκριση και εξακολουθείς να προσπαθείς και συνεχίζεις να έχεις ανταπόκριση, αλλά ξαφνικά αυτό σταματάει και μετά ξεκινάει πάλι και ξανά σταματάει και συνεχώς τα ίδια. Που είναι το όριο για να σταματήσεις να διεκδικείς; Λογικά θα το καταλάβεις από μόνος σου όταν πλέον δε θα «σε παίρνει» άλλο.

Άσχημο συναίσθημα να βλέπεις κάποια άλλη στο πλευρό εκείνου που η σκέψη του και μόνο δε σε αφήνει να κοιμηθείς τα βράδια. Άσχημο συναίσθημα να πρέπει να αλλάξεις πεζοδρόμιο επειδή τους είδες από μακριά και εννοείται πως δε θες να «πέσεις» πάνω τους. Άβολο επίσης να πρέπει να υποκριθείς και να τους χαιρετίσεις ενώ κάθονται στο δίπλα τραπέζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ είσαι εκείνη που πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου, αφού κανένας άλλος δεν το κάνει για σένα. Λυπηρό το να θες έναν άνθρωπο και εκείνος κάποιον άλλον. Έτσι συμβαίνει τις πιο πολλές φορές όμως.

Τώρα που μου πέρασε κάπως η ένταση θα σου ευχηθώ να νιώσεις για κάποιον όπως εγώ για εσένα και τότε θα δικαιολογήσεις όλες μου τις συμπεριφορές είμαι σίγουρη. Τώρα που κάπως ηρέμησα θα σου ευχηθώ να την κοιτάς όπως εγώ εσένα και να της χαμογελάς όπως εγώ όταν σε σκέφτομαι. Να είσαι καλά. Σου εύχομαι ευτυχία και ευτυχία για μένα σημαίνει να είσαι ελεύθερος να κάνεις επιλογές και αν εκείνη είναι η επιλογή σου τότε να είσαι ευτυχισμένος.

 

Σύνταξη κειμένου: Αρετή- Ειρήνη Κοβάνη

Επιμέλεια κειμένου:  Μπράιτ Κλεοπάτρα

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αρετη-Ειρηνη Κοβανη

Το όνομά μου Αρετή-Ειρήνη(παρόλο που στο 2ο δεν ακούω ποτέ).Καταγόμενη από την πανέμορφη Λιβαδειά. Φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα! Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία όπως και για τη λογοτεχνία και την ποίηση. Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην ακούω μουσική με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελληνική!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;