Σκέψεις είναι θα περάσουν

SHARE

σκέψειςΕίναι γνωστό ότι εμείς οι άνθρωποι κάνουμε άπειρες σκέψεις καθημερινά. Βασικά στην ουσία δεν σταματάμε ούτε στιγμή να σκεφτόμαστε,ακόμη και στον ύπνο μας σκεφτόμαστε γι’αυτό βλέπουμε και τα όνειρα. Συνειδητά ή όχι, διάφορα πράγματα περνάνε από το μυαλό μας συνεχώς. Από το μικρό μέχρι το πιο σπουδαίο πράγμα, το μυαλό μας μονίμως δημιουργεί νέες σκέψεις. Είναι και λίγο τρομακτικό αυτό το γεγονός. Νιώθεις συνέχεια σαν να  σε κυνηγούν οι σκέψεις σου. Δεν μπορείς να κρυφτείς από δαύτες. Είναι πάντα εκεί μαζί σου, όπου και να πας, ό,τι και να κάνεις.

Θα μου πεις είναι κακό αυτό;Θα σου απαντήσω αναλόγως. Αναλόγως πως τις διαχειριζόμαστε, ειδικά τις σκέψεις που δεν τις κάνουμε εσκεμμένα. Αυτές που τριβελίζουν το μυαλουδάκι μας χωρίς να τις προσκαλούμε και για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι και οι ίδιες που κάνουν αρμένικη βίζιτα και μας σκαλώνουν. Συνήθως οι ίδιες δυστυχώς έχουν αρνητική υπόσταση και έχουν μια μαγική ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να κάνεις μια αρνητική σκέψη και αμέσως να ακολουθήσει και η επόμενη και η επόμενη και πάει λέγοντας.

Ε λοιπόν γιατί να ταυτιστείς με κάτι που απλά σου έρχεται στο μυαλό; Δεν είσαι οι σκέψεις σου. Εάν για παράδειγμα ώρες ώρες περνάει από το μυαλό σου ότι δεν είσαι ικανός και ότι δεν αξίζεις τίποτα, εάν δώσεις βάση σε αυτό θα το τροφοδοτείς συνεχώς και στο τέλος θα γίνει μια πεποίθηση. Μια πεποίθηση που ξεκίνησε από μια απλή σκέψη για τον εαυτό σου και πλέον τη θεωρείς δεδομένη και επηρεάζει τη ζωή σου. Αν κάτσεις το καλοσκεφτείς η σκέψη σου αυτή μπορεί να προέκυψε από οτιδήποτε, μια δύσκολη  κατάσταση για παράδειγμα. Η δύσκολη κατάσταση όπως και όλα τα γεγονότα στη ζωή σου  όμως  είναι περαστική. Γιατί λοιπόν  η πεποίθηση που δημιουργήθηκε απ’ αυτή την κατάσταση να σε κυνηγά μια ζωή; Θαρρώ πως δεν είναι δίκαιο για σένα, για μένα, για κανέναν.

Advertisement

Μην ξεχνάς ότι είσαι  πολύ περισσότερα από μια σκέψη. Δεν χρειάζεται να σε στοιχειώνουν στη ζωή σου συλλογισμοί χωρίς νόημα, ουσιαστική υπόσταση και ουσία. Άφησέ τους απλά να περάσουν χωρίς να αγγίξουν. Μην τους δώσεις παραπάνω σημασία απ’αυτή που τους πρέπει. Αν τους δώσεις παραπάνω σημασία από τη δέουσα, θα σου προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα όπως φόβος, ανησυχία, σύγχυση και κακή αντίληψη για τον εαυτό σου και τον κόσμο.

Advertisement

Κάνε εσύ τη δουλειά σου και άσε και αυτές να κάνουν τη δική τους. Μάθε να συνυπάρχεις μαζί τους και να τις εκμεταλλεύεσαι  για το δικό σου καλό. Κράτα τις θετικές και άφησε τις αρνητικές απλά να υπάρχουν. Σκέψεις είναι θα περάσουν!

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι μια wannabe Life Coach που έχει πτυχίο Οικονομικών και ζει στην Λάρισα. Πέρα από τον καφέ και τα ταξίδια που λατρεύω,μου αρέσει να καταγράφω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Μόνιμος στόχος μου είναι η αυτοβελτίωσή μου και ως ονειροπόλα πιστεύω οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και μας πάει η καρδιά μας.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG