Σεξ : Πόσο σημαντικό είναι για τον άνθρωπο;

SHARE

ερωτική επαφή
πηγή εικόνας : pixbay

 

Το σεξ είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεται ο άνθρωπος. Χάρη στην ερωτική επαφή αρκετά στερεοτυπικά πρότυπα και ταμπού μειώθηκαν. Τα ηθικά πρότυπα που προβάλλονται από την κοινωνία περί της σεξουαλικής επαφής όλο και χάνονται, καθώς ο άνθρωπος ανοίγει τους ορίζοντες του.

Η ιστορία του σεξ είχε αρχίσει με βάση την αναπαραγωγή για απόγονους καθώς οι άνθρωποι για αυτό τον λόγο παντρεύονταν.  Αυτή βέβαια η άποψη προέρχεται με βάση την θρησκεία. Τότε όταν οι γυναίκες συνουσιαζόντουσαν και οι περισσότερες δεν το απολάμβαναν καθώς το έκαναν μόνο για τα συζυγικά τους καθήκοντα.

Στην σημερινή εποχή η σημασία αυτή έχει χαθεί καθώς ο άνθρωπος κάνει σεξ όχι για αναπαραγωγή άλλα για ευχαρίστηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι συγκεκριμένα οι γυναίκες στο παρελθόν δεν καταλάβαιναν τι σήμαινε ευχαρίστηση. Οι άντρες εξαρχής αντιλαμβάνονταν την έννοια της ευχαρίστησης, όμως η γυναικά πάντα ήταν ένα περίεργο πλάσμα. Η κάθε γυναικά έχει την δικό της σημείο “g”. Οι γυναίκες εκείνης τις εποχής δεν θεωρούσαν σημαντική τη δική τους ευχαρίστηση εφόσον το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να ικανοποιήσουν το άντρα  και να γίνουν μητέρες.

Η σεξουαλική επαφή έχει ένα βαθύτερο νόημα και συνδυάζεται από πολλούς παράγοντες. Η επαφή μεταξύ δύο ατόμων, η χημεία που αναπτύσσουν μεταξύ τους είναι ένας από τους κατασταλτικούς παράγοντες για μια υγιή σχέση. Το σεξ φέρνει την ισορροπία στην σχέση. Η απουσία της ερωτικής επαφής  ή ο περιορισμός επηρεάζει αρνητικά τη σχέση στο ζευγάρι.

 

Οι λόγοι που είναι σημαντικό το σεξ στην ζωή μας :

  1. Η ερωτική επαφή φέρνει  συναισθηματικά κοντά το ζευγάρι.
  2. Ενισχύει την φλόγα της σχέσης διότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μεταξύ τους πάθος.
  3. Καταπολέμα πολλές φόρες το άγχος. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες που μας κάνουν να αποκτήσουμε μια θετική διάθεση.
  4. Η ερωτική επαφή είναι ένα είδος επικοινωνίας στο ζευγάρι. Και λεκτική και μη λεκτική.
  5. Το σεξ προσφέρει έναν κάλο ύπνο. Λόγω τις απελευθέρωσης των ορμονών σε κάνει να ηρεμείς και να έχεις έναν καλύτερο ύπνο.
  6. Με βάση τις έρευνες που γίνονται για την ερωτική επαφή, σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και σε οδηγεί στην ευτυχία.
Ερωτική επαφή
πηγή εικόνας : pixbay

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό το σεξ στη ζωή μας καθώς την επηρεάζει ουσιαστικά. Βέβαια όταν μιλάμε για το σεξ μιλάμε για το κάλο σεξ.  Το κάλο σεξ είναι αυτό που ξέρεις τι αναζητάς από τον άντρα και από το σώμα σου. Να είσαι απελευθερωμένος/η και να το ευχαριστιέσαι. Το σεξ το κάνεις και για εσένα, άλλα και για τον σύντροφο σου.

Advertisement

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Τελευταία άρθρα

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG