Σεπτέμβριος: Ο μήνας που θέτει νέους στόχους

Σεπτέμβριος

Κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή από μόνη της. Ο Σεπτέμβριος όμως, σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγής στον τρόπο που ζούμε και στους στόχους που θέτουμε. Το καλοκαίρι τελείωσε ουσιαστικά, οι μέρες γίνονται ορατά πιο σύντομες και ξαφνικά υπάρχει μια ψύχρα στον αέρα που δεν υπήρχε πριν.

Είναι η αρχή του φθινοπώρου και συνάμα μια νέα δική μας αρχή. Μια αρχή στην οποία επιλέγουμε να είμαστε καλύτεροι και πιο ώριμοι να προχωρήσουμε. Ακριβώς όπως το νέο έτος δίνει μια έκρηξη ανανεωμένης ενέργειας για να αρχίσουν νέα έργα ή να αντιμετωπίσουμε καλύτερες συνήθειες, ο Σεπτέμβριος είναι φορτισμένος με δυνατότητες και υποσχέσεις.

Σεπτέμβριος
Πηγή https://unsplash.com/photos/BnyCP-1Wd8A

Ο Σεπτέμβριος θα είναι για πάντα ο επίλογος του καλοκαιριού και ταυτόχρονα ο πρόλογος του χειμώνα. Μια καινούρια αρχή κι ας μην έχει καμία σχέση με την πραγματική αρχή του χρόνου μιας κι είναι ο ένατος στους δώδεκα. Μπορεί να είναι μια γλυκόπικρη περίοδος. Είμαστε λυπημένοι για το τέλος του καλοκαιριού, αλλά ταυτόχρονα ανυπομονούμε για νέες ρουτίνες και μια αλλαγή.

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί μια νέα αρχή

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας για νέα ξεκινήματα, η ζωή μπαίνει σε μια ρουτίνα, οι διακοπές και οι τεμπέλικες μέρες του καλοκαιριού έχουν τελειώσει, οι μέρες είναι μικρότερες και οι νύχτες πιο δροσερές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι λίγο στη φύση μας να μας αρέσει, όχι τόσο η έννοια για αλλαγή, όσο η προοπτική αυτής. Το να γνωρίζεις πως έχεις την ευκαιρία και το χρόνο να μεταμορφώσεις τον κόσμο σου, να ανταλλάξεις ότι δε σου αρέσει πια με πράγματα και καταστάσεις που όχι μόνο είναι όμορφα, αλλά κυρίως καινούρια και διαφορετικά.

Είναι ιδανικός για προβληματισμό και για αυτοαξιολόγηση, για να ξεκαθαρίσετε τις αξίες σας και να βρείτε τρόπους να τις ζήσετε. Για να καταστήσουμε σαφές τι είναι σημαντικό για εμάς και ίσως να επικεντρωθούμε σε αυτό που χρειάζεται κάποια προσοχή.

Σεπτέμβριος
Πηγή https://unsplash.com/photos/zni0zgb3bkQ

Τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστείτε για μια πιο ευτυχισμένη, πιο παραγωγική χρονιά. Εάν η υγεία, η ευημερία ή οι σχέσεις σας χρειάζονται προσοχή, να τις έχετε σαν προτεραιότητα, να βρείτε χρόνο για να καλλιεργήσετε αυτούς τους τομείς. Για μένα απλώς και μόνο η επιστροφή σε «φυσιολογικές» ρουτίνες που προσδίδουν προβλεψιμότητα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με κάνει να νιώθω ευτυχισμένη.

Ό,τι κι αν είναι, μην τα παρατήσεις, γιατί στο χέρι σου είναι να τα καταφέρεις όλα όσα θες. Σίγουρα, σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις. Υποχρεώσεις που άφησες πίσω, πράγματα με τα οποία θέλεις να καταπιαστείς και να κατακτήσεις.

Σεπτέμβριος
Πηγή https://unsplash.com/photos/mBRtqyC_Iq0

Όμως, μην το δεις σαν αγγαρεία, γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έχε στο μυαλό σου ότι ξεκουράστηκες γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να επιστρέψεις δυναμικά, να διεκδικήσεις και να κερδίσεις όσα περισσότερα μπορείς. Ας πούμε, λοιπόν, ότι ξεκινά ένας καινούργιος αγώνας. Και στη τελική, σκεφτείτε σε τι διαφέρει αυτός ο Σεπτέμβριος από τους άλλους στη ζωή σας; Ο Σεπτέμβριος είναι μια εποχή προγραμματισμού, προϋπολογισμού και ανανέωσης.

Μήνας είναι κι αυτός και θα περάσει. Απλά φαντάζει πάντα δύσκολος κι αυτό γιατί μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο μήνα καλούμαστε να περάσουμε αν όχι όλα, τότε τα περισσότερα μεταβατικά στάδια. Ηρεμία, μείωση εσωτερικής κρίσης και στόχοι. Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες μέρες του μήνα κι το γεγονός ότι έχεις κάπως φρικάρει είναι λογικό. Αλλά όλα στο τέλος θα οδεύσουν ομαλά. Μη μου αγχώνεσαι καθόλου.

 


«Κανένας δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια καινούργια αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να αρχίσει σήμερα και να κάνει ένα καινούργιο τέλος». ~ Maria Robinson


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;