Σε μία σχέση πρέπει να νιώθεις ελεύθερος

 

Μετά από ατέλειωτες συζητήσεις, έντονους καβγάδες, ή κάποιο μεγάλο λάθος του ενός, αποφασίζετε να χωρίσετε. Εσύ; χάλια. Πέφτεις σε κατάθλιψη, και δεν θέλεις τίποτα και κανέναν. Σιγά σιγά όμως, κάποιες σκέψεις αρχίζουν και ωριμάζουν στο μυαλό σου, βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Μήπως είναι καλύτερα έτσι;

Όταν χωρίζεις, θυμάσαι κάθε τι όμορφο που σας συνέδεε. Ακόμα και την λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Για πόσο καιρό όμως μπορείς να μένεις σε αυτήν την κατάσταση; Αφού λοιπόν, κλάψεις, θυμώσεις και ξεσπάσεις συνειδητοποιείς ότι αυτή η σχέση δεν είχε μόνο όμορφα πράγματα, αλλά και άσχημα που εσύ δεν ήθελες να δεις επειδή τον αγαπούσες. Καιρός λοιπόν να απολαύσεις την ελευθερία σου, και να καταλάβεις πόσο ωραίο είναι να μένεις και μόνος σου.

Το πρώτο πράγμα που απολαμβάνεις περισσότερο όταν χωρίζεις είναι η παρέα σου. Πάντα την αγαπούσες, πάντα την εκτιμούσες, πάντα σου ήταν απαραίτητη: Μετά τον χωρισμό όμως, θα καταλάβεις πόσο καλά μπορείς να είσαι και μόνο με αυτήν. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να έχεις φίλους. Τα αστεία σας, τα μέρη σας, γενικά κάθετι που σας συνδέει θα σε κάνει να καταλάβεις ότι δεν έχεις ανάγκη από καμία σχέση για να περνάς καλά. Στην τελική, δεν ήταν μόνο αυτός που σε αγαπούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης, το πιο σημαντικό είναι ότι θα μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου. Καλώς ή κακώς, όταν είσαι σε μια σχέση, μερικές φορές σε νοιάζει πιο πολύ πως νιώθει ο άλλος παρά το πως νιώθεις εσύ. Όταν είσαι μόνος σου λοιπόν, επικεντρώνεσαι στα δικά σου συναισθήματα, στο τι θέλεις εσύ και στο τι σκέφτεσαι εσύ. Και δε φαντάζεσαι πόσο καλό είναι αυτό για την ψυχολογία σου. Θα έχεις λοιπόν τον χρόνο να κάνεις πράγματα που πάντα ήθελες, να ζήσεις νέες εμπειρίες, και γενικότερα να μάθεις να πατάς στα πόδια σου, χωρίς να εξαρτάσαι από κανέναν.

Τέλος, πίστεψε με, το να μένεις και λίγο μόνος σου θα σε κάνει να πιστέψεις πιο πολύ στον εαυτό σου. Δεν είναι ωραίο να είσαι κολλημένος σ’ έναν άνθρωπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ταιριάξεις με πολλούς εκεί έξω. Σημασία έχει να είσαι με άτομα που περνάς καλά και θέλουν να μοιράζονται πράγματα μαζί σου. Μη μένεις σε κάτι μόνο από συνήθεια. Και να θυμάσαι, ότι αυτός ο κάποιος που θα’ ναι στη ζωή σου, δεν θα πρέπει να’ ναι ο “δεσμός” σου, αλλά η ελευθερία σου!

Σύνταξη κειμένου: Δανάη Τσαντήλα

Επιμέλεια κειμένου: Kλεοπάτρα Μπράιτ