Σχέση από απόσταση, το ρισκάρεις;

SHARE


Σχέση από απόσταση
We Heart It

Σχέση από απόσταση. Η πιο συχνή ερώτηση όταν το ακούς είναι׃ “πώς το κάνετε, πώς αντέχετε;” που συνοδεύεται σχεδόν πάντα από μια έκφραση απορίας και θαυμασμού. Πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους και να τοποθετούνται με το συνηθέστερο σχόλιο׃ “εγώ δεν θα το έκανα, δεν θα μπορουσα”. Σε αυτή τη κατηγορία έκπληκτων ακροατών και “κριτών” ανήκαν πολλοί κάποτε, ώσπου άλλαξαν γνώμη αιφνιδιαστικά. Ειδικά, αρκετοί είναι αυτοί που θα ταυτιστούν με το πολυσυζητημένο φαινόμενο “Θεσσαλονίκη-Αθήνα”. Η σχέση από απόσταση είναι μια εμπειρία που έχεις ζήσει ή μπορεί να ζήσεις. Μπορεί μια σχέση είτε να ξεκινάει είτε να καταλήγει με απόσταση. Δεν είναι εύκολο. Το πώς τα καταφέρνει ένα ζευγάρι να κρατάει μια σχέση σαν αυτή, είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, με πρώτο και κύριο τη θέληση των δυο προσώπων.

Πρώτο στάδιο, να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια και να του πεις׃ “εγώ θέλω, μαζί σου.” Τότε αναζητάς επίμονα στο βλέμμα του άλλου τη συγκατάβαση και ανυπομονείς να θέλει όσο εσύ. Όταν έρχεται αυτό το ταίριασμα, δυναμώνει όλο και περισσότερο η θέλησή σου να πάρεις μέρος σε αυτό το ταξίδι. Σχέση από απόσταση. Ένα ταξίδι με πολλές στάσεις σκοτεινές, μυστήριες, απειλητικές. Ένα ταξίδι, όμως, και με στάσεις που σου δίνουν οξυγόνο, ζωντάνια και διάθεση να μπεις πάλι στο τρένο της διαδρομής με τον άγνωστο προορισμό.

Δεύτερο στάδιο, η διαχείριση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και τα συναισθήματα τους εκρηκτικά και ασυγκράτητα. Ιδίως αν διανύεις τη πρώτη διαδρομή της γνωριμίας, ίσως πολλές ώρες του ταξιδιού σου φανούν σκληρές και ατελείωτες. Γιατί όταν ξεκινάς τη σχέση σου από απόσταση, ξέρεις μόνο αυτά που σου έχει δώσει ο άλλος να ξέρεις. Με τον καιρό, ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα, είτε σαγηνευτικά είτε δύσβατα μονοπάτια. Ένα είναι σίγουρο, αν το θέλεις θα τα περπατήσεις. Γιατί οι άνθρωποι συνηθίζουν να αποκαλύπτονται γρηγορότερα μπροστά στις δυσκολίες. Ζήλιες, εκρήξεις, απογοητεύσεις, καβγάδες, αδυναμίες…σαν να ψάχνουν απεγνωσμένα μια διαφυγή μέσα από ένα τηλέφωνο. Συναισθήματα που πιστεύεις πως αν ο άλλος έμενε στην ίδια γειτονιά δεν θα είχαν εκδηλωθεί τόσο ανούσια, τόσο αδικαιολόγητα, τόσο δυνατά. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα της μετάβασης σε μια άλλη πραγματικότητα. Σίγουρα θα αντιδράσεις. Στο χέρι σου είναι να προσαρμοστείς στην απότομη μετάβαση, ώστε να συνεχίσεις να έχεις στη ζωή σου το άτομο που σου έδωσε το κίνητρο να δοκιμάσεις τη σχέση από απόσταση. Και θυμήσου, δεν ήταν μια απλή, καθημερινή επιλογή που έκανες. Άρα κάτι θα σήμαινε, σωστά; Αξίζει ο χρόνος σου. Αξίζει η προσπάθεια διαχείρισης του ίδιου σου του εαυτού. Δες το σαν μια ευκαιρία να μάθεις να του επιβάλλεσαι και όχι να σου επιβάλλεται.

Advertisement

Τρίτο στάδιο, η αντιμετώπιση της αναπότρεπτης στιγμής του αποχωρισμού. Φυσικό και επόμενο είναι να συγκινηθείς, να κλάψεις, να θες να πατήσεις ένα κουμπί και να βρεθείς αυτόματα στην επόμενη μέρα, βδομάδα… Εκείνη τη στιγμή εσύ χαμογέλα με το πιο μεγάλο και αληθινό σου χαμόγελο, σκέψου πόσο υπέροχα περνάτε μαζί και περίμενε με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση. Ευχαρίστησε τον άλλον για τα όμορφα συναισθήματα που σου πρόσφερε και άδραξε την ευκαιρία να του εκφράσεις για μια ακόμα φορά τα δικά σου. Το να είσαι με τον άνθρωπο, που έχεις σχέση από απόσταση, λίγα ουσιαστικά και απολαυστικά εικοσιτετράωρα δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί μια εξόρμηση από τη καθημερινότητα. Θα συνειδητοποιήσεις πως δεν έχουν όλοι μια τέτοια ευκαιρία.

Σχέση από απόσταση
iPop

Όλα τα στάδια της σχέσης από απόσταση χρειάζονται ψυχική αντοχή και εμπιστοσύνη. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Γιατί ένας άνθρωπος, ο οποίος σου χαρίζει στιγμές που κουβαλάς μαζί σου όταν επιστρέφεις, ανυπομονεί να σε ακούσει στο τηλέφωνο να του μιλάς ασταμάτητα για τη μέρα σου, καταλαβαίνει από τη χροιά της φωνής σου τη διάθεση σου χωρίς να χρειάζεται να σε βλέπει, σου κάνει τη πιο σφιχτή αγκαλιά στο αεροδρόμιο και σου αποδεικνύει πως είναι πραγματικά “εκεί” χωρίς να είναι…αυτόν τον άνθρωπο τον κρατάς στη ζωή σου. Παρόλο που δεν βρίσκεται στην ίδια πόλη και δεν μπορείς με ένα απλό μήνυμα στο κινητό να τον έχεις κοντά σου, όπως άλλοι, μη μελαγχολήσεις. Γιατί εσύ είχες την ευκαιρία να διαπιστώσεις στοιχεία του χαρακτήρα του, που ούτε ο ίδιος ήξερε ότι έχει. Ακόμη και αν οι δρόμοι σας δεν συγκλίνουν κάποια στιγμή όπως ονειρεύεσαι, ακόμα και αν πιστέψεις πως δεν ανταμείφτηκες στο τέλος, ένα είναι σίγουρο…αυτή η εμπειρία μόνο σου έδωσε και σε δίδαξε. Όπως έχω διαβάσει σε ένα αγαπημένο βιβλίο πολλών “Η αγάπη δε δημιουργείται από το να κοιτάει ο ένας τον άλλο,αλλά να κοιτούν προς τα έξω μαζί στην ίδια κατεύθυνση” (Μικρός Πρίγκηπας). Άλλωστε δεν είναι τα χιλιόμετρα που μετράνε αλλά οι άνθρωποι.

Advertisement

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι φοιτήτρια της Νομικής, ΑΠΘ. Πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Αναζητώ τη δημιουργικότητα και ψάχνω πάντα λόγους να ενθουσιάζομαι και να χαμογελάω! Από μικρή, λατρεύω να γράφω και μέσα από αυτό να εξωτερικεύω συναισθήματα και σκέψεις. Ελπίζω πολλοί από εσάς να ταυτιστείτε με τα άρθρα μου...

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG