Σχέσεις και στιγμές. Παράγοντας τύχης ή προσπάθειας;

Σχέσεις και στιγμές. Παραγόντας τύχης η προσπάθειας;
Πηγή : https://www.maxmag.gr/wp-content/uploads/2017/06/flower-flower-bouquets-roses-roses-bouquet-pink-a-letter-memories-romance-love-photography-bouquet-rose-roses-pink-still-life-lovely-beauty-cool-nice-love-romance-romantic-memories-letter.jpg

Πεπρωμένο και δρόμος προς την αυτογνωσία.

Η συνάντηση των ανθρώπων είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, όμως οι σχέσεις, η ονομαζόμενη «χημεία» μπορεί ν’ απέχει έτη φωτός. Ο τρόπος με τον οποίο δυο ή περισσότερα άτομα, τόσο ανόμοια, μπορούν ν’ αλλάξουν τις παράλληλες ζωές τους, έτσι ώστε να χωρέσουν ακόμα ένα ανθρώπινο σύμπαν, ακόμα περισσότερες σχέσεις, προϋποθέτει προσωπικό ζύμωμα, αυτογνωσία και προσπάθεια.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές και κάποιες σχέσεις που λαχταράς να τις ζήσεις και ελπίζεις να γίνουν πραγματικότητα, αλλά όταν κοντοζυγώνουν νιώθεις ένα τσίμπημα, μια ενόχληση, εκεί, δίπλα στην καρδιά. Είναι λες και ξυπνάς από λήθαργο, ή από ένα μακρινό όνειρο που πίστευες ότι δεν θα έπαιρνε ποτέ σάρκα και οστά.

Ανεξήγητο παραμένει το μυστήριο πώς επιλέγουμε να γνωρίσουμε κάποια άτομα και πώς τυχαία κάποιοι βρισκόμαστε σε σχέσεις μαζί τους! Ανεξήγητο, τόσο όσο και με ποια κριτήρια γεννιόμαστε στην χώρα που γεννιόμαστε και στην οικογένεια που ανήκουμε.

Προσωπική μου απόψη είναι, πως όταν πιστεύεις στην θετική σκέψη, η τύχη δημιουργείται, τα όνειρα εκπληρώνονται και τα καλά πάντα έπονται. Επίσης το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι ότι οι ζωές μπλέκονται όμορφα, οι συμπεριφορές και οι σχέσεις αλλάζουν, κάτι που μας έκαναν και μας πείραξε, το κάνουμε και εμείς σε άλλους, άθελα μας. Δημιουργούμε σχέσεις φιλικές, σχέσεις πάθους, σχέσεις αδελφικές, σχέσεις επαγγελματικές, σχέσεις ρηχές και σχέσεις ζωής, ανάλογα τον βάθμο της επιθυμίας και του χρόνου που θέλουμε να αφιερώσουμε σε κάθε πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετές φορές το θύμα της αγάπης μετατρέπεται σε θύτη, τότε αλλάζει ο άνθρωπος, όχι η μορφή του έρωτα της αγάπης και της φιλίας. Θεία δίκη υπάρχει μόνο στο μυαλό μας. Τα περισσότερα ακολουθούν λογικές αντιδράσεις της ύλης, από την οποία πλαστήκαμε και αλλάξαμε, στα χρόνια που ζήσαμε και θα ζήσουμε.

Σχέσεις ζωής

Αν καταφέρουμε και ξεπεράσουμε τα όρια που θέτουμε οι ίδιοι, τότε θα ακούσουμε την εσωτερική φωνή, το ένστικτο, να πάλλεται και να μας δίνει σημάδια αισιοδοξίας στο πλησιάσμα των ανθρώπων που μέλλονται να  επηρεάσουν κομβικά τη ζωή μας. Η γνωριμία φιλική, ερωτική, επαγγελματική, οποιαδήποτε μορφή σχέσης ίσως μας χαρίσει μια ιδέα, μια αναλαμπή μια λύση σ’ ένα αδιέξοδο ή απλά μια παρέα, χαρά, λύπη, μα κυρίως ζωή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε νέα πρόσωπα. Όλοι μπορούν να μας προσφέρουν κάτι. Όλοι έχουν σημασία και μας προχωρούν. Και οι άνθρωποι είναι πλάσματα αισιόδοξα από την φύση τους, θέλουν πάντα να προχωρούν.

Στον μύλο των ανθρώπων που συνάντησα στην ήρεμη ζωή μου, νιώθω ότι πλησιάζει μια ουσία ίδια με εμένα. Νιώθω τις δονήσεις της αδέσμευτης ψυχής που έρχεται, και η χαρά μου είναι άγρια. Θέλω να ουρλιάξω από την πληρότητα των συναισθημάτων. Μολαταύτα, η συχνότητα των δονήσεων διακόπτεται από τα πρέπει και τα μπορώ, το ουρλιαχτό φαίνεται να με πνίγει.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να υπήρχε μια λειτουργία στην μηχανή μας να μπορούμε  να «βλέπουμε» τις ψυχές χωρίς την ανθρώπινη μορφή τους, (η οποία φαντάζομαι  θα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική) και να νιώθουμε ηδονή μόνο από την γυμνή ψυχή που μας αγγίζει. Στον χρόνο που μας δίνεται πατώντας το On να μπορούσες άραγε να μείνεις αστερόσκονη, απελευθερωμένος απ’ όλα, και με τα μάτια που βλέπουν τ’ άλλα, αυτά που δεν μπορείς να εξηγήσεις, ν’ αγαπήσεις την ουσία απαλλαγμένη από οποιαδήποτε ασχήμια της μορφής.

Να μπορούσες ν’ αγαπήσεις

Σχέσεις και στιγμές. Παραγόντας τύχης η προσπάθειας;
Πηγή: https://i.pinimg.com/736x/3c/11/4d/3c114d4a8e74af66dcf8855af08e1b07.jpg

και ν’ αγαπηθείς με το  ουράνιο σώμα σου, αγνό όπως οι μεγάλες κοσμικές αλήθειες. Να μπορούσες ν’ ελευθερωθείς από τα καθημερινά τ’ αναλώσιμα.

Να μπορούσες να  ζήσεις το μεγαλείο για το οποίο πλάστηκες!

Σε αυτό θα σε βοηθήσουν όλοι οι άνθρωποι που συνάντησες και που εν δυνάμει θα συναντήσεις.

Μην κλείνεις την πόρτα της ψυχής σου επειδή πληγώθηκες.

Δώσε και ας μην πάρεις ποτέ, και προχώρα γνώρισε, γνώρισε, ζήσε, βελτιώσου.

Γίνε ότι οραματίζεσαι.

Δημιούργησε σχέσεις και στιγμές.

 

«Ο άνθρωπος είναι οι σχέσεις του»

 Καρλ Μαρξ, 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Ρέγγα

Μου αρέσει να πιστεύω στη δύναμη που κρύβουν οι άνθρωποι μέσα τους. Βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και πιστεύω στην αξία των όλων. Υπερβολικά χαμογελαστή και απαισιόδοξα ρομαντική.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;