Οι ψεύτικες υποσχέσεις πονούν

υποσχέσεις

Κεφάλαιο έρωτας. Δύο λέξεις ικανές να σε κάνουν να σταματήσεις να το διαβάζεις όντας πληγωμένος από τον έρωτα και από τις ψεύτικες υποσχέσεις του. Μήπως να ξανασκεφτόσουν όμως ποιος ακριβώς σου προκάλεσε πόνο; Δεν ξέρω πόσες φορές ακριβώς μπορεί ένας άνθρωπος να ερωτευτεί πραγματικά στη ζωή του. Κάθε τόσο βγαίνει μια νέα έρευνα που έρχεται να διαψεύσει τις φορές που είχε υποδείξει η παλιότερη της. Αυτά δεν χρειάζεται να τα συνερίζεσαι ιδιαίτερα, καθώς δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου φέρει το αύριο. Άρα, σκέψου, ότι μπορεί να υπάρξουν πολλοί έρωτες, με διαφορετική όμως ένταση.

Και ακριβώς εκεί είναι που μερικοί το χάνουν. Μπορεί με έναν άνθρωπο να περνάμε καλά, να τα βρίσκουμε σε πολλά θέματα και να έχουμε κοινά όνειρα, όμως να μην μας κάνει να νιώθουμε αυτό το περίεργο συναίσθημα στο στομάχι. Παρόλα αυτά, όμως, η συνήθεια είναι ικανή να μας κάνει να το δούμε αλλιώς. Ο ενθουσιασμός της αρχής να σου δημιουργήσει ψευδαισθήσεις. Και λόγω της αμοιβαιότητας που θέλεις να υπάρχει, να πεις μερικά πράγματα παραπάνω. Ή να ακούσεις…

Αυτά τα παραπάνω λόγια όμως, είναι καλύτερο να ειπωθούν όταν είσαι σίγουρος για αυτά. Και αν νιώσεις ότι τα ακούσεις νωρίς, να το πεις. Μπορεί να είναι ένας κεραυνοβόλος έρωτας, μπορεί όμως και να είναι μια σχέση συμβιβασμού. Μερικές φορές οι άνθρωποι παρερμηνεύουν αυτά που νιώθουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως αυτό που νιώθουν. Συνήθως, όμως, διαλέγουν να το πούνε αντί να σιγουρευτούν πρώτα για αυτό.

Μπορεί οι πράξεις να έχουν εντονότερο αντίκτυπο πάνω σε κάποιον, ωστόσο υπάρχουν και κάποια λόγια και υποσχέσεις που χαράζονται στη μνήμη. Το κρατάς και περιμένεις μέχρι να το δεις να πραγματοποιείται, για να πάρει η πράξη τη θέση του στη μνήμη σου. Περιμένεις το ‘μου λείπεις’ να γίνει συνάντηση. Και το ‘σ’ αγαπώ’ να μετατραπεί σε μια σφιχτή αγκαλιά. Τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν δίνεις υποσχέσεις σε ένα άτομο, εκείνο επηρεάζεται από αυτές. Διαμορφώνει ένα όμορφο πλάνο στο οποίο σε έχει βάλει πολύ ψηλά. Όσο εσύ δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτά που έταξες, θα πέφτεις, θέλοντας και μη. Δεν θα βγεις από το πλάνο γιατί τα λόγια που είπες έχουν σημασία αλλά η αξία τους με τον καιρό θα μειώνεται. Όταν η κατάσταση θα απαιτεί να γίνουν πραγματικότητα και δεν γίνουν, τότε η αξία τους θα πέσει κατακόρυφα.

Είναι προτιμότερο να μην δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε. Διότι έχουμε απέναντι μας έναν άνθρωπο που μας επιλέγει κάθε μέρα. Δεν χρειάζονται υπερβολές για να τον κρατήσουμε, δεν χρειάζονται καν λόγια για να καλύψουμε λάθη και ατέλειες του παρελθόντος. Καλύτερα να μην λέμε τίποτα εάν δεν είμαστε σίγουροι για αυτό, παρά να στεναχωρούμε το άτομο αυτό κάθε φορά που αδυνατούμε να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε.

Οι ερωτευμένοι άνθρωποι δεν είναι τετράδια, να τους γεμίζεις με λέξεις για να ολοκληρωθούν. Οι ερωτευμένοι άνθρωποι θέλουν τη φροντίδα σου. Αν δεν πεις «θα είμαι εδώ για πάντα», δεν θα το θεωρήσουν δεδομένο ότι θα είσαι και δεν θα το απαιτήσουν όταν τελικά δεν θα μπορέσεις να είσαι. Πρόσεξε τι λες- τα λόγια γεννούν ανάγκες που πριν μπορεί να μην υπήρχαν καν…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;