Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί

Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί. Κάποια στιγμή διάβασα αυτή την φράση, μα δεν μπόρεσα να καταλάβω τη σημασία της. Ποτέ δεν πίστεψα ότι κάτι μπορεί να πραγματοποιηθεί αρκεί να το θελήσεις πολύ. Αυτή η περιέργεια που έχω να προσπαθώ να ερμηνεύω τα πάντα με έβαλε σε σκέψεις.

Σκέψεις απλές όπως και αυτές:

Πόσες φορές έχεις ονειρευτεί με τα μάτια ανοιχτά;

Πόσες φορές είχες ανάγκη να κάνεις μια ευχή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσες φορές είχες ανάγκη να πιστέψεις ότι όλα θα αλλάξουν;

Κλείσε τα μάτια.

Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου.

Κλείσε τα μάτια και κάνε μια ευχή.

Έτοιμη;

Είσαι σίγουρη πως αυτό είναι που πραγματικά θέλεις; Όσο περνάει ο καιρός το σκηνικό αλλάζει. Ενώ ευχόσουν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αυτή η αλλαγή σε τρομάζει τώρα. Δεν περίμενες πως θα ήταν τόσο δύσκολη αυτή η μετάβαση. Θυμάμαι τη στιγμή που έκανα αυτή την ευχή. Δε σου κρύβω άλλωστε πως ήταν πολλές οι φορές που ευχήθηκα τα πράγματα να αλλάξουν. Εξάλλου το καλοκαίρι πάντα γίνονται αλλαγές. Απλώς περίμενα τον χρόνο να κυλήσει.

Και κύλησε.

Και έδιωξε κάθε αρνητική σκέψη.

Και έφερε κάθε θετική σκέψη στο προσκήνιο.

Και έφερε…

Τελικά ή θα αγαπήσω τόσο πολύ το καλοκαίρι ή θα το μισήσω. Από την άλλη όμως τι σημασία έχει ποια εποχή διανύουμε; Από την άλλη όμως τι σημασία έχει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα;

Από την άλλη αν πρέπει να κατηγορήσω κάποιον αυτός είναι ο χρόνος και ο εαυτός μου. Αφενός μεν τον εαυτό μου για τις ευχές και τις επιλογές που έκανε, αφετέρου δε τον χρόνο γιατί απλά κυλάει. Κάποια πράγματα μπορεί να ήταν τυχαία. Κάποια άλλα όμως σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Το βλέπω εξάλλου.

Τελικά αυτό που θεωρούσες δύσκολο μετατράπηκε σε εύκολο. Και αυτό που θεωρούσες εύκολο; Αυτό είναι που θα σε επηρεάσει πιο πολύ από όλα. Το φαινομενικά εύκολο, λοιπόν, ήταν στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο από όλα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις να υπερνικήσεις από εδώ και πέρα. Μια αλλαγή που επιζητούσα και νόμιζα πως θα ήταν εύκολη αποδείχθηκε πως θα αλλάξει όλη μου την ζωή.

Ανοίγεις τα μάτια….

Ξέρεις πως δεν μπορείς να αναιρέσεις ότι γίνει από εδώ και πέρα. Από την άλλη όμως τι σημασία έχει αν δε νιώθεις σίγουρη για αυτά που θέλεις και μετανιώνεις; Από την άλλη όμως, τι σημασία έχει αν δεν ζεις πραγματικά;

Ανοίγεις τα μάτια και αφήνεσαι….

Γι’ αυτό την επόμενη φορά πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αρετή Λύτα

Σπούδασα στο τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο τμήμα της Φαρμακευτικής. Το πάθος μου για την Επιστήμη και την Αρθρογραφία με οδήγησαν στο MaxMag.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;