Ποτέ δεν είναι αργά

Αργά
Πηγή εικόνας: Pinterest

Εισαγωγή

“Ποτέ δεν είναι αργά”, μια έκφραση που έχουμε ακούσει πολλές φορές στην ζωή μας και μια έκφραση που πολλές φορές στάθηκε μπροστά από το μονοπάτι μας.

Οι απαισιόδοξοι

Οι απαισιόδοξοι δεν πιστεύουν στην σημασία της έκφρασης :  “Ποτέ δεν είναι αργά”. Είναι άνθρωποι που πάντα βλέπουν το ποτήρι άδειο. Δεν βάζουν στόχους και δεν κάνουν όνειρα. Είναι άνθρωποι που ζουν με τον φόβο, θέλουν να έχουν μια σιγουριά και δεν ρισκάρουν ποτέ. Δεν θα κάνουν ποτέ το παραπάνω βήμα για να ακουμπήσουν έστω και ένα από τα όνειρα τους.

Άνθρωποι τρομαγμένοι, δεν τολμούν να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει και αυτό που αξίζουν.

Ο φόβος τους κρατάει έρμαιο, σε μια φυλακή απόγνωσης  και δυστυχίας. Μια φυλακή που αν μπεις μέσα σε αυτή, χάνεις στιγμές, χάνεις την ίδια την ζωή.

Advertisements
Ad 14
Αργά
Πηγή εικόνας: Pinterest

Οι αισιόδοξοι

Από την άλλη, οι αισιόδοξοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ συχνά αυτή την έκφραση. Το, “Ποτέ δεν είναι αργά”, είναι η έκφραση που υποστηρίζουν με όλη την ψυχή τους.

Είναι η έκφραση που τους δίνει αυτό το κάτι παραπάνω, μια ελπίδα ότι πάντα μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε, ακόμα και να πραγματοποιήσουν το αδύνατο. Είναι άνθρωποι που τολμάνε, που ρισκάρουν και δεν βάζουν τον χρόνο να τους ορίζει την στιγμή.

Άνθρωποι που θα βγουν από τα τετριμμένα της κοινωνίας που ζουν και θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους μέχρι τέλους, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις το οτιδήποτε στην ζωή σου.

Διαβάστε επίσης  Οι ατελείωτες απαιτήσεις του "αύριο"

Δυστυχώς αυτό κάποιοι το βλέπουν μόνο όταν περάσουν μέσα από πολλές δυσκολίες, μέσα από πολύ πόνο. Σε μερικούς μόνο έτσι αλλάζει ο τρόπος σκέψης τους.

Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο ανάμεσα σε αισιόδοξους και απαισιόδοξους. Ή πιστεύεις στην έκφραση,” Ποτέ δεν είναι αργά” ή δεν πιστεύεις σε αυτό, με αποτέλεσμα να μην πιστεύεις στον ίδιο σου τον εαυτό.

Αργά
Πηγή εικόνας: Pinterest

 

Συμπέρασμα

Ποτέ δεν είναι αργά για να πάρεις την δική σου ζωή στα δικά σου χέρια.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ονειρεύεστε.

Ποτέ δεν είναι αργά για να βάζετε στόχους.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ερωτευτείτε.

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις ότι δεν έκανες σαν παιδί.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις από το μηδέν.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσεις, ακόμα και μέσα από μια ασθένεια. Τίποτα δεν είναι εμπόδιο σε ό,τι λαχταράς.

Ποτέ δεν είναι αργά να ελπίζεις στο αδύνατο.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε.

Αργά
Πηγή εικόνας: Pinterest

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι ούτε ο χρόνος, μα ούτε η ζωή δεν είναι δεδομένη. Για αυτό ότι δεν μπόρεσες να πραγματοποιήσεις μέχρι τώρα, λόγω κάποιων προβλημάτων που ήρθαν στο δρόμο σου, κάνε το στο τώρα.

Ποτέ δεν είναι αργά για να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος να υλοποιήσεις ότι άφησες σαν απωθημένο.

Ό,τι πιο τρελό έχεις σκεφτεί, ό,τι έχεις ονειρευτεί και φαντάζει αδύνατο, ακόμα κι αν σε κάποιον μοιάζει δύσκολο. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ  για το οτιδήποτε θέλουμε στην ζωή, το οποίο θα μας φέρει πιο κοντά στην δική μας προσωπική ευτυχία.

Θα ήθελα όλοι να βλέπουν την όμορφη πλευρά

Δεν γίνεται ένας άνθρωπός να παρατάει τα πάντα τόσο εύκολα, ακόμα κι αν περνάει ο ίδιος δυσκολίες. Ακόμα και αν σε όλο τον κόσμο και στην κοινωνία μας όλα είναι άσχημα και περίεργα. Πάντα πρέπει να παλεύεις για την ζωή που σου ανήκει. Για την ζωή που γεννήθηκες. Για τον σκοπό που ήρθες σε αυτόν τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Όνειρα γλυκά»

Να μην ξεχνάς ότι τα όνειρα ανήκουν σε όλους. Δεν ξεχωρίζουν φυλές, θρησκείες και κοινωνική θέση. Είναι για όλους, μα περισσότερο για όσους τολμούν αυτό το διαφορετικό, αυτό που θα τους πάει πιο κοντά στην ευτυχία για την οποία έχουν γεννηθεί.

Συμβουλή

Μέσα από πολύ πόνο που έχω περάσει η συμβουλή μου είναι ότι: “Ποτέ δεν είναι αργά”. Ακόμα κι αν η ηλικία πέρασε, τίποτα δεν είναι εμπόδιο σε ό,τι η ψυχή μου θέλει να ζήσει. Μέσα από μάχες, μέσα από μια διαλυμένη ζωή, μέσα από ανθρώπους που με είχαν “τελειωμένη” , μπόρεσα στα σαράντα δύο μου χρόνια να πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Ποτέ δεν είναι αργά…

 

Γεννημένη στην Τσεχία, μεγάλωσα Θεσσαλονίκη. Εδω και 10 χρόνια μένω Αθήνα . Από μικρή έγραφα, τα συναισθήματα μου έβγαιναν καλύτερα στο χαρτί. Λόγω προσωπικών θεμάτων η συγγραφη δεν προχώρησε. Η ασθένεια με έκανε να καταλάβω οτι το γράψιμο είναι αυτό που πρέπει να κανώ, η σωτηρία της ψυχής. Είμαι πλέον συγγραφέας, με ένα βιβλίο απο τις εκδόσεις Πηγή και περιμένω το δεύτερο βιβλίο μου. Συγγραφέας πλέον και ρομαντική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,