Πόσο θέλω να ξαναερωτευθώ

 

 

Πόσο μου έχει λείψει αυτό το συναίσθημα. Πόσο θέλω να ερωτευτώ, πάλι από την αρχή, έντονα και δυνατά. Να νιώσω ξανά ζωντανή και ανίκητη. Ότι δε με αγγίζει τίποτα και κανένας. Αυτές τις ψευδαισθήσεις που σου δημιουργεί το μοναδικό αυτό συναίσθημα, πόσο θέλω να τις ξανά νιώσω.

Σίγουρα, το να μένει κανείς μόνος του ανά διαστήματα, αποτελεί ένδειξη υγειούς προσωπικότητας, που δεν έχει ανάγκη την ύπαρξη κάποιου άλλου για να νομίζει πως είναι καλά. Η μοναξιά είναι επίσης ενδεικτική της ισορροπίας μέσα μας. Το να μη νιώθεις την ανάγκη, να είναι κάποιος δίπλα σου, και το να μην κρεμιέσαι ουσιαστικά πάνω από κάποιον άλλον, σε οδηγεί σε μονοπάτια που δύσκολα τα ανακαλύπτεις. Σε οδηγεί στην απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, ανεξαρτησίας, ισορροπίας. Τρεις έννοιες, τις οποίες μόνο αν κατακτήσεις, θα μπορέσεις να αντιληφθείς τι ακριβώς εννοώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την άλλη πλευρά, τόσος καιρός μοναξιάς σε κάνει να λησμονείς τη γεύση που σου αφήνει ο έρωτας. Αρχίζεις να ξεχνάς τι πραγματικά εστί έρως. Οι αρχαίοι Λατίνοι έλεγαν το εξής: Amantes amentes (μτφρ. Οι ερωτευμένοι είναι τρελοί). Πόση σοφία περικλείεται μέσα σε δύο μόνο λέξεις! Πράγματι, ο έρωτας σου εξαφανίζει τη λογική, σου ξυπνάει τα πάθη μέσα σου, και μπορεί να σε τρελάνει, ανάλογα με το βαθμό της έντασης του. Οι πεταλούδες που νιώθεις μέσα στο στομάχι, ο ενθουσιασμός που σε συνεπαίρνει, όταν αντικρύζεις το αντικείμενο του πόθου σου, είναι ικανά να σε οδηγήσουν στην τρέλα. Μια τρέλα που επιθυμείς σφόδρα.

Πόσο θέλω να ξανανιώσω ζωντανή, να έρθει κάποιος να ξυπνήσει όλες μου τις αισθήσεις. Να με αναστήσει, να με ξυπνήσει από το λήθαργο μου. Δε μπορώ τις μετριότητες, δε μπορώ να συμβιβαστώ. Επιθυμώ να βιώσω το απόλυτο, το τρελό, το μαγικό. Όχι με τον οποιονδήποτε. Αλλά με αυτόν που θα έρθει και θα μου πάρει το μυαλό. Με αυτόν που θα υπάρχει το αμοιβαίο, το εξίσου έντονο και απόλυτο. Που θα με θέλει, όσο θα τον θέλω και εγώ. Σε αυτό το σπάνιο, ταυτόχρονο συναίσθημα, σε αυτό ποντάρω.

Εσύ, λοιπόν, που θα έρθεις, θα μπορέσεις να με κάνεις να αισθανθώ ξανά ζωντανή;

 

Σύνταξη κειμένου: Ελένη Λαζαρίδου

Επιμέλεια κειμένου:  Κλεοπάτρα Μπράιτ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Λαζαρίδου

Καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας που λατρεύει τον χορό. Ονειροπόλα, αντιδραστική και ολίγον τι ρομαντική..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;