Πώς σπαταλάς τον χρόνο σου;

χρόνος

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποιες είναι εκείνες οι δραστηριότητες στις οποίες αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου; Και, με ποια κριτήρια τις επιλέγεις έναντι κάποιων άλλων;

Ουσιαστικά, η επιλογή συγκεκριμένων δραστηριοτήτων αποτελεί μία διαδικασία στην οποία, όμως, δε δίνεις σημασία, εξαιτίας της καθημερινότητας και της συνήθειας. Ακόμα και το πιο απλό πράγμα που κάνεις, προκύπτει από μια σειρά διεργασιών του μυαλού σου. Ένα αποτέλεσμα που βγαίνει από τον συνδυασμό της λογικής, των επιθυμιών και των συναισθημάτων σου. Τι γίνεται, όμως, όταν πιέζεσαι να κάνεις πράγματα που δε θέλεις;

Όπως εκείνες τις φορές που ξέρεις ότι θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις κάτι, ακόμα κι αν δεν το ζητάς, επειδή πρόκειται για το καλό το δικό σου ή κάποιου άλλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λογική θα υπερισχύσει και οι προτεραιότητες θα αλλάξουν. Θα γίνει πιο επείγον, εκείνο που πριν δεν ήταν τόσο και θα πάρει τη σειρά από κάποιο άλλο.

Βέβαια, για το κάθε άτομο το επείγον και το σημαντικό είναι καθαρά υποκειμενικές επιλογές. Αν εξαιρέσουμε την κοινή άποψη σε πραγματικά επείγοντα και σημαντικά περιστατικά, τότε η γνώμη του καθενός για τα υπόλοιπα είναι διαφορετική. Αυτό που κάποιος βλέπει σημαντικό, κάποιος άλλος το βλέπει αδιάφορο κι εκείνο που μπορεί να μοιάζει επείγον, σε κάποιον άλλο δεν είναι παρά δευτερεύουσας σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλαδή, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος για τις επιλογές μας, είτε αυτές είναι αντικειμενικά σωστές ή όχι. Ακόμα καλύτερα, ίσως, δε χρειάζεται ν’ αφήνουμε κανένα να μας κατηγορήσει ή αν το κάνει, δε χρειάζεται να τον ακούσουμε. Τα πράγματα είναι απλά, πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Αν έχεις επιλέξει να χορεύεις μόνη σου στο σπίτι σου ή να παίζεις με τον φίλο σου παιχνίδια στον υπολογιστή, είναι καθαρά δικιά σου επιλογή κι ούτε θα έπρεπε να ντρέπεσαι γι’ αυτή ούτε να νιώθεις άσχημα.

Δεν έχει βγει ακόμα κάποιο εγχειρίδιο που να μας προτρέπει να κάνουμε μονάχα συγκεκριμένες ενέργειες για να είμαστε ευτυχισμένοι, για να είμαστε τέλειοι ή για να μη γυρίσει ποτέ κανείς να μας την πει. Ζούμε τη ζωή μας, κάνουμε όμορφα πράγματα και είμαστε ευτυχισμένοι. Τη ζούμε έντονα και, ενίοτε, κάνουμε και λάθη από τα οποία μαθαίνουμε σημαντικά μαθήματα και αποκτούμε χρήσιμες εμπειρίες. Είναι όλα μέσα στο πλάνο. Στο δικό σου είναι άλλα, στου διπλανού σου είναι άλλα. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές, απλά οι δικές μου και οι δικές σου. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει πρότυπος τρόπος που θα σου δείχνει πού και πώς για να σπαταλάς τον χρόνο σου. Οπότε μη διστάζεις να κάνεις επιλογές, ακόμα κι όταν δεν έχεις την απόλυτη σιγουριά, ζύγισε τα πράγματα όπως εσύ ξέρεις καλύτερα και πράξε έτσι ώστε να είσαι ευτυχισμένος χωρίς να κάνεις κακό σε κάποιον.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;