Πορνογραφία και ως συνειδητή επιλογή

πορνογραφία
https://www.patris.gr

Ο κόσμος αλλάζει καθώς περνάνε τα χρόνια. Κι όλοι μας ψάχνουμε τις αλλαγές, είναι καλύτερες ή χειρότερες; Η σύγκρουση ενός συνεχόμενου χάσματος γενεών, οι τεχνολογικές επιτεύξεις, οι διευκολύνσεις στον τρόπο ζωής μας, οι κοινωνικοοικονομικές κρίσεις και άλλα πολλά. Σήμερα θα επικεντρωθούμε σε ένα θέμα ως σχολιασμό το οποίο απορρέει από πολλά αίτια. Αφορμή μας με μεγάλο ρίσκο κριτικής, το ατυχές γεγονός της αδικοχαμένης στη Ρόδο Ελένης ως θύμα δολοφονίας έπειτα από πράξη βιασμού σύμφωνα με τα δημόσια στοιχεία της δικογραφίας. Δε θα μπούμε στη διαδικασία συζήτησης δικασμού του γεγονότος. Το θέμα μας θα επικεντρωθεί στη βίαιη αυτή πράξη, σεξουαλική και βάναυση που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι έντονα εμφανής. Βρήκαμε μια δική μας εξήγηση, έναν δικό μας σχολιασμό , ένα δικό μας μήνυμα και θα θέλαμε να το μοιραστούμε. Σίγουρα τα αίτια είναι πολλά περισσότερα και διαφορετικά για τον καθένα. Ωστόσο δείτε και αυτή την προσέγγιση. Γίνεται η πορνογραφία συνειδητή επιλογή;

Ίντερνετ. Απολαυστικός προορισμός για κάθε τι που επιζητάς. Να μιλήσουμε για αυτό. Πορνογραφία. Ένα φλέγον ζήτημα και άμεσα συνδεόμενο με επιρροές σε χρήστες του σε σημείο εθιστικό κάποιες φορές. Σκεφτείτε αυτό απλά. Πόσες φορές είδατε ένα αθλητή και δεν ταυτιστήκατε με αυτόν; Πόσες φορές είδατε μία οντισιόν και δεν ταυτιστήκατε με τη φωνή του ή την παραστατικότητα του; Πόσες φορές δεν είδατε καφρίλικα βιντεάκια και δε βγήκατε με την πρώτη ευκαιρία να τα αναπαραστήσετε; Να γίνετε το ίδιο αστείοι, ή αντίστοιχα παρακινηθήκατε από κάτι που σας κέντρισε την προσοχή με ζωντανό τρόπο; Όλοι μας θέλουμε να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού, ο καθένας στον τομέα του και πολλοί που δεν ξέρουν να διαχειριστούν καν τον τομέα αυτό στις ανθρώπινες σχέσεις.

Μικροί μεγαλώνουν μαθαίνοντας να επιβάλλονται στους συνομηλίκους τους. Ξύλο και τσαμπουκάς. Νέοι μαθαίνουν τον έρωτα και την αγάπη στην πιο βίαιη μορφή που υπάρχει. Και το πιο αστείο είναι πως προβάλλεται ως ευχάριστη απόλαυση, πως έτσι είναι τα πράγματα στη ζωή. Πως οι άνθρωποι έτσι γουστάρονται, έτσι τη βρίσκουν, έτσι βιώνουν τον έρωτα τους. Θα παίξω επικίνδυνα αλλά θα το τολμήσω. Υπάρχουν γυναίκες εκεί έξω σε ένα επάγγελμα αρχέγονο που λιμοκτονούν για να ζήσουν. Σεβασμός. Εδώ όμως στο ιντερνετικό πρότυπο της συγκεκριμένης βιομηχανίας είναι διαφορετικό το παιχνίδι με ένα ολόκληρο σχέδιο να ξετυλίγεται. Κι εδώ θα δώσουμε λίγη βάση στο συλλογισμό μας επιδιώκοντας να παρθούν προσωπικά μέτρα ξεχωριστά.

Ζήτηση και προσφορά. Έτσι δεν πάει η αγορά; Έτσι δεν ξετυλίγεται η εξέλιξη ; Έτσι γίνεται και εδώ. Οτιδήποτε άρρωστο όταν τίθεται στην αγορά αυτή εδώ ως ζήτηση γίνεται η αντίστοιχη ενέργεια. Το κύκλωμα μεγαλώνει για να ικανοποιήσει κάθε λογής βίτσια και γούστα. Και ρωτάω, ποιός είναι εκείνος που θα πει στον μικρό μαθητευόμενο πως αυτό που βλέπει δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα; Το σχολείο δύσκολα θα δώσει βάση σε μαθήματα σεξουαλικής αγωγής πέρα από τους όρους της ανατομίας ως απλή γνώση. Τα σπίτια δύσκολα ασχολούνται πλέον ουσιαστικά με μαθήματα ζωής με τους μικρούς τους καθώς μέλημα τους είναι πλέον να μεγαλώσουν χωρίς να τους λείψει κάτι. Και ο κόσμος γύρω που είναι ο φυσικός χώρος τους είναι ήδη στη εν λόγω αρρωστημένη πραγματικότητα ως φυσιολογική.

Είναι θέμα κυριαρχίας και ικανοποίησης και αυτό προάγεται. Λοιπόν ας μην κρυβόμαστε. Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει υλικό σχετικό. Και όλοι μας έχουν ζωντανές εμπειρίες. Η φάση;  Η ζωή έχει να κάνει με ανθρώπινες γνωριμίες και εκεί πρέπει να μείνουμε και να ψαχτούμε. Να μαθαίνουμε να κερδίζουμε ουσιαστικά ανθρώπους και να φτάνουμε μαζί στον αμοιβαίο συναισθηματισμό και ερωτισμό. Πόσο πιο όμορφο και σεξουαλικό αν θέλετε να μην είναι να καταφέρεις να δοθείς και να δίνεσαι σε κάποιον ή κάποια που αξίζει για σένα για ότι είναι, πέρα της εμφάνισης του, του τρόπου στησίματος του, τη λεκτική βία του τη βαναυσότητα του, τα σκηνικά περί κυριαρχίας και επιβολής; Πόσο πιο «κάβλα» είναι το λεγόμενο mind-fuck; Και από την άλλη πόσες φορές σκεφτήκαμε να αναπαραστήσουμε σκηνές βάναυσες σε προσωπικές μας ως φυσιολογικές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι επικίνδυνη επιρροή και ναι οφείλει πολλά αίτια και συνέπειες της σε ανθρώπους. Δ εν είναι δυνατόν να υπάρχουν site που μαθαίνουν απλά τα μεγέθη, την ένταση, τα παιχνίδια, τους χειρισμούς με κάθε άρρωστο τρόπο και να μην γίνεται λόγος για μια ουσιαστική σχέση, προαγωγή της. Θα μου πείτε η σεξουαλικότητα είναι προσωπική προτίμηση και υπόθεση. Όταν φτάνει στα όρια βιασμού και θανάτου, ατελείωτης βαναυσότητα δεν είναι προσωπικό, είναι κοινωνικό και αφορά όλους μας. Βιαστές, παιδεραστές και άρρωστοι ζουν και συνεχίζουν καθώς παίρνουν τη δική τους ανατροφοδότηση. Για κάθε ζήτηση άρρωστης πορνογραφικής βιομηχανίας στην εκάστοτε χώρα, είναι πιθανό να αυξάνετε και ένα εμπόριο λευκής σαρκός με στόχο τη μεγιστοποίση του κυκλώματος, της αγοράς, του εν λόγω κέρδους.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πέτρος Βουλγαράκης

Λάτρης του ψαξίματος. Συνεχώς ακούσματα από πολλές μουσικές. Αρέσκεται στο να προβάλλει άφοβα μία άποψη. Εξωστρεφής και κοινωνικός με τις κλειστές του που και που. Φοιτητής Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη, γνώστης του σώματος μας εις βάθος. Προσωπικότητα που ακόμα δεν έχει βρει τι θέλει να ασχοληθεί, σίγουρα όμως θέλει να γράφει για όσα βλέπει, ζει, αντιλαμβάνεται και ότι εκφράζει τον όρο "απ ' την ψυχή μου". Γουστάρει να παρακολουθεί επικαιρότητα, να την ταυτίζει με την καλτίλα της Ελληνικότητας που τη διαπρέπει, να βρίσκει σατυρικά σχόλια με νόημα και να εμπνέεται από σοφά λόγια καλλιτεχνών, ανθρώπων θεάτρου, συγγραφείς και άλλους εκφραστές της ζωής , ακόμη και σε απλούς λαϊκούς Λαρισαίους , απ όπου κατάγεται ο Πετράν ή Πετράκης όπως τον ξέρουν οι δικοί του. Πέρα από λόγια έχει μεγαλώσει στη γειτονιά, με όλη τη σημασία της λέξης, φίλους από μικρούς, οικογένεια με αγάπη και κανένα φόβο για την ώρα στην πλατεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;