Ποιά είναι η απροσδόκητη συμπεριφορά του ανθρώπου;

 

 

Συμπεριφορά απροσδόκητη
πηγή εικόνας : pixbay

 

 

Στις σημερινές ημέρες ο άνθρωπος πλέον συνηθίζει να έχει μια απροσδόκητη συμπεριφορά. Πολλές φορές χωρίς κάποιο λόγο και αιτία ο άνθρωπος έχει την τάση προς την φυγή η και ακόμα μια ανεξήγητη συμπεριφορά. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τις ξαφνικές-απροσδόκητες αλλαγές των ανθρώπων που έχουμε στην ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η λέξη απροσδόκητος σύμφωνα με την αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει “‘ά- στερητικό + προσδοκώ=  μια πράξη η συμπεριφορά χωρίς να το περιμένεις κανένας , απρόσμενη”. Συνεπώς όλοι γνωρίζουμε αυτή την λέξη, άλλα πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τονισθεί η έννοια της. Ίσως αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν της επιπτώσεις αυτής της πράξεις , εφόσον επαναλαμβάνεται. Θα αναφερθώ στις απροσδόκητες “κακές συμπεριφορές . Θέλω να τονίσω οταν αναφέρομαι για πράξεις-συμπεριφόρες ατόμων , μιλάω για ποσοστά μεγάλα και όχι για ένα-δύο ανθρώπους που συνάντησα στην ζωή μου.

Ποια είναι η αναπάντεχη συμπεριφορά ; 

Αναπάντεχη συμπεριφορά θα την χαρακτήριζα ως μια εγωιστική φοβία. Μια φοβία του ανθρώπου να εξαφανίζεται δίχως να ενδιαφέρεται για το άλλο πρόσωπο. Είναι συνδυαστικό του φόβου γιατί το άτομο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να “ξεκαθαρίσει την κατάσταση” και εγωιστική γιατί βλέπει μόνο την πλευρά του και δεν τον νοιάζει ότι το άλλο πρόσωπο θα πληγωθεί και θα μείνει με ερωτήματα. Όλοι οι εγωισμοί που κρύβει ο άνθρωπος δεν είναι καλοί. Μια απροσδόκητη εγωιστική συμπεριφορά δείχνει ακόμα και έλλειψη σεβασμού , ανασφάλειας.

Βέβαια αρκετές σχέσεις που διαλύθηκαν μας έχουν αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Και η αλήθεια είναι ότι ίσως κάποιες φορές είναι καλύτερο να μην τα γνωρίζουμε και ούτε να ψάχνουμε την απάντηση.  Αλλά όταν ένας άνθρωπος σε αφήνει χωρίς κάποιο λόγο, απλά μια ήμερα σταματάει να σου μιλάει, εκεί υπάρχει θέμα. Ο καθένας στην θέση σου θα νευριάσει και θα αναρωτιόταν “ΓΙΑΤΙ”. Και θα μου απαντήσεις εσύ τώρα , αφού έχεις απορία γιατί σε άφησε γιατί δεν τον/η ρωτάς ; Δεν γίνεται να έχεις παρατηθεί και να βγάζεις εσύ το φίδι από την τρύπα. Δεν οφείλεις εσύ εξηγήσεις , αλλά το άλλο άτομο που το έκανε αυτό. Λίγος εγωισμός δεν βλάπτει…Και αν στην τελική αξίζει αυτό το πρόσωπο δεν θα σε παρατούσε. Ο άνθρωπος δεν γίνεται συνέχεια να δικαιολογεί όλες τις συμπεριφορές.

Από ποια πρόσωπα μπορεί να συμβεί αυτό ;

Αρκετές φορές αιφνιδιάζομαι  από κάποιες πράξεις. Κάποιες μπορεί να τις περιμένουμε και άλλες όχι. Αυτές τις συμπεριφορές που μπορεί να περιμένουμε είναι από  ένα πρόσωπο που μπορεί να το γνωρίζουμε καλά. Ακόμα και το υποσυνείδητο το γνωρίζει ότι  μπορεί να συμβεί από αυτό το πρόσωπο, άλλο που εμείς δεν το λέμε . Σίγουρα όμως δεν μιλάμε για αυτά τα άτομα. Εφόσον υπάρχει η περίπτωση να το γνωρίζουμε συνεπώς δεν είναι απροσδόκητη συμπεριφορά αλλά γνώριμη.

Την συμπεριφορά αυτή την εμφανίζουν τις περισσότερες φορές πρόσωπα που δεν τους γνωρίζουμε τόσο καλά. Πρόσωπα που είναι καινούργια για εμάς. Αυτοί οι άνθρωποι σου δείχνουν την καλύτερη “ψεύτικη” εικόνα τους. Σε παραμυθιάζουν και σου λένε ακριβώς αυτά που θέλεις να ακούσεις και εκεί μπαίνεις στην παγίδα τους, να τους εμπιστευτείς.

Ο λόγος που το κάνουν αυτό μάλλον είναι αρκετοί και σίγουρα αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από έμενα καθώς εγώ δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους. Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Υποθέσεις που ίσως είναι σωστές ή λανθασμένες.

Δυστυχώς μια απροσδόκητη συμπεριφορά δεν θα μπορούσαμε να την προβλέψουμε. Ως συνέπεια ο άνθρωπος που θα την βιώσει θα μείνει με το ερώτημα “Γιατί”, γεμίζοντας το μυαλό του με αμφιβολίες. . Θα του περάσουν άπειρες σκέψεις. Μπορεί ακόμα να κλονιστούν και τα συναισθήματα του. Θέλω να θυμάστε ότι ο άνθρωπος έχει συναισθήματα και πληγώνεται εύκολα.

 

Ποιες είναι οι απροσδόκητες συμπεριφορές ;

  • Όπως ανέφερα παραπάνω, μια εξαφάνιση ενός ανθρώπου.
  • Μια άσχημη συμπεριφορά προς εμάς.
  • Η κοροϊδία και το ψέμα
  • Όταν αυτά τα άτομα θέλουν κάποιο όφελος από εμάς όπως οικονομικό όφελος , να καλύψουν τις ανασφάλειες τους , να μας αντικαταστήσουν με ένα άτομα από το παρόν τους ακόμα και η ερωτική επαφή.

Οι πιο συχνές συμπεριφορές πιστεύω είναι αυτές αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν και παρά πολλές άλλες απροσδόκητες συμπεριφορές.Θέλω τώρα να εστιάσουμε στο κομμάτι να “καλύψουν τα κενά τους”. Πολλοί άνθρωποι έχουμε αναφερει ότι βιώνουν μοναξιά για αυτό τον λόγο  ψάχνουν διαρκώς νέα άτομα που θα τους κάνουν να αποβάλλουν αυτό το συναίσθημα, αν και αυτό ποτέ δεν συμβαίνει.  Ακόμα άνθρωποι που έχουν χωρίσει πρόσφατα βρίσκουν γρήγορα άλλο/η σύντροφο για να καταφέρουν να ξεπεράσουν και να αντικαταστήσουν το άτομο από το παρόν με ένα καινούργιο.

Κάθε φόρα που ερχόμουν αντιμέτωπη με μια αναπάντεχη συμπεριφορά προσπαθώ να ερευνήσω τι υπάρχει σε αυτην τη στάση , τι κρύβει, τι θέλει να σου πει η να εκφράσει με αυτό τον τρόπο. Το αποτέλεσμα όμως είναι οτι την δεχόμαι χωρίς όμως να την κατανοήσω. Συνειδητοποιώ όμως τον φόβο, τον πόνο ακόμα και την έλλειψη επικοινωνίας του ατόμου

απροσδόκητη συμπεριφορά
πηγή εικόνας : pixbay

 

Όσο αφορά τους ανθρώπους που έχουν την”απροσδόκητη ή αναπάντεχησυμπεριφορά. 

Κανένας άνθρωπος  δεν αξίζει να τον παρατήσεις χωρίς λόγο και αιτία. Πρέπει να μάθετε να είστε ειλικρινής. Για αυτό τον λόγο υπάρχει και η επικοινωνία. Μαθαίνουμε να μιλάμε και να συζητάμε. Αν εσύ δεν μπορείς να το κάνεις αυτό τότε σκέψου τι συμβαίνει στο μυαλό σου. Οι επιπτώσεις ελλειψης επικοινωνίας θα δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στις σχέσεις σου. Πριν ξεκινήσεις μια γνωριμία σκέψου πρώτα ποσό έτοιμος/η νιώθεις. Ο άλλως άνθρωπος δεν σας φταίει σε κάτι. Τουλάχιστον εξαρχής πες τις προθέσεις που έχετε και μην του πείτε πράγματα που δεν μπορείτε να δώσετε. Είναι άσχημο να δίνετε ψεύτικες ελπίδες. Διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας πρώτα και έπειτα τις σκέψεις σας. Λόγια ενθουσιασμού να τα κρατάτε για εσάς. Ακόμα και σύντομες σχέσεις που συνάπτεις αξίζουν πάντα να μάθαίνουν την αλήθεια.

 

 

.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;