Πιες την ζωή σαν το κρασί

SHARE:

ζωή, κρασίΠιες τη ζωή σαν το κρασί
και μη ρωτάς την ώρα
Ζούμε μονάχα μια φορά
βάλε φωτιά στο τώρα

Πάνω σε αυτούς τους υπέροχους στίχους θα στηριχτεί το θέμα του άρθρου απόψε. Ο Μαραβέγιας μας έδωσε έμπνευση!

Αργά το βράδυ και ακόμα να βρω θέμα, η διορία έληγε το επόμενο μεσημέρι. Ανέβασα ένα στόρι στο οποίο ζητούσα βοήθεια και αποκριθήκαν 8 άτομα , το καθένα με μία ή και δύο ιδέες για άρθρο. Πολύ ωραίο το αίσθημα που βίωσα, ειλικρινά. Και να με συγχωρήσουν που δε θα γράψω κανένα από τα θέματα που μου πρότειναν, τα οποία θα κρατήσω για μελλοντική χρήση καθώς ήταν υπέροχα…

Πιες τη ζωή, σαν το κρασί. Σαν ημίγλυκο ή σαν ξηρό; Μοσχάτο μήπως; Ναι, ίσως Μοσχάτο. Μπα, τελειώνει γρήγορα. Προτιμώ ξηρό κρασί. Να κρατάει περισσότερο και να αποφύγω τη ζάχαρη που το γλυκαίνει.

Ας υποθέσουμε ότι τελείωνε η ζωή μετά από το τελευταίο ποτήρι κρασί που θα έβγαζε το βαγένι μας. Ξέρεις, το κρασί που βγαίνει τελευταίο, το θολό.  Ας πούμε ότι έτσι είναι και η ζωή. Η ζωή σαν το κρασί..

Ξεκινάει υπέροχα. Πάνω πάνω το πιο καθαρό κρασί. Γεμάτη γέλιο στην παιδική ηλικία. Μετά τι συμβαίνει και φτάνουμε στο θόλωμα ;

Η απουσία της ζωής μάλλον είναι που προκαλεί το θόλωμα. Όχι, η ικανότητα να αναπνέεις. Αλλά το προνόμιο να ζεις. Βλέπεις κάπου μετά το λύκειο ή μετά τη φοιτητική ζωή, το χάνουμε. Το μυαλό μας σαν να ρυθμίζεται μαγικά με τέτοιο τρόπο που να δουλεύει και να σκέφτεται χρήματα. Να ζούμε για χρήματα, για καλύτερη δουλειά, δικό μας σπίτι, να πληρώνουμε φόρους και να βγάλουμε τα έξοδα του γάμου.

Ξεχνάμε να ζήσουμε. Ξεχνάμε ότι τις ομορφότερες εμπειρίες μας στα παιδικά χρόνια δε τις ζήσαμε σε πολυτελή σαλόνια αλλά σε αλάνες με σκισμένα ρούχα και ματωμένα γόνατα.

Advertisement

Ότι το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγήσαμε δεν ήταν BMW και τα πρώτα μας ρούχα δεν ήταν Tommy. Τότε που το κρασί μας ήταν ακόμα καθαρό.

Πρέπει να ζήσουμε τη ζωή, να τη γεμίσουμε με εμπειρίες , με ανθρώπους. Με ξενύχτια σε μικρά ταβερνάκια και σε παραλίες. Με ψησταριές, φίλους κρασί και μπύρες. Να τη γεμίσουμε με αγάπη και όχι με χρήματα.

Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ευχαριστηθούμε το κρασί μας και να μη μας θολώσει. Να μη φτιάξουμε το τέλειο , αλλά κάποιο που να μπορούμε να το πιούμε τουλάχιστον.

 

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

21 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος,βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG