Ποια είναι η δικαιολογία σου;

Θα έχεις πιάσει συχνά τον εαυτό σου να λέει ότι δεν μπορεί ή δε θέλει να κάνει κάτι. Επίσης, θα έχεις πει ή δημιουργήσει κάποια δικαιολογία για να ρίξεις κάπου αλλού το βάρος. Μια δικαιολογία που νομίζεις ότι είναι αρκετά ικανή να εξισορροπήσει το γεγονός και να σου δώσει ελαφρυντικά. Άραγε, αρκεί αυτή η δικαιολογία;

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, σε ατομικά ή συλλογικά επιτεύγματα, θα διαπιστώσουμε ότι έχουν περάσει μοναδικοί και καταπληκτικοί άνθρωποι απ’ αυτόν τον κόσμο. Άνθρωποι που έχουν καταφέρει ξεχωριστά πράγματα, που δεν παράτησαν ούτε την ελπίδα ούτε τον εαυτό τους σε μια δύσκολη στιγμή. Άνθρωποι που δεν έψαξαν για δικαιολογία αλλά για δύναμη, τόσο ψυχής όσο και σώματος.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε πανέμορφα πράγματα. Αυτά τα πανέμορφα πράγματα δεν έγιναν μόνα τους, αλλά τα έφτιαξε κάποιος σαν κι εμάς, κάποιος σαν κι εσένα. Πόση διαφορά να είχε αυτός από ‘σένα; Ενώ ο άλλος που αποφάσισε και έβαλε σκοπό να χάσει τα περιττά κιλά και το έκανε τελικά; Κι αυτός δυσκολεύτηκε πολύ. Κι αυτός είχε σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του. Κι αυτός σκέφτηκε να τα παρατήσει, αλλά έμεινε τελικά και πάλεψε. Και τα κατάφερε!

Θα σου έχει τύχει να δεις χαμογελαστούς ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν αποτελούν τώρα την πλειοψηφία, υπάρχουν κι αυτοί. Και είναι δική τους επιλογή να χαμογελάνε, διότι κι αυτοί έχουν προβλήματα και δυσκολίες, αλλά δεν τα βάζουν ως προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους. Είναι σπάνιο, άλλωστε, να υπάρχει κάποιος που να του αρέσουν όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή του. Είναι, όμως, συνετό να διαλέξει να μην τον αγγίζουν όλα τόσο βαθιά, να διαλέγει μέχρι ποιον βαθμό θα τον επηρεάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που πάσχισαν, πέρασαν από πολλά δεινά, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Όταν βάζεις σκοπό να κάνεις κάτι και αποφασίσεις ν’ αφιερώσεις σ’ αυτό την ενέργειά σου, είσαι τόσο κοντά στο να το πραγματοποιήσεις. Και μόνο η σκέψη και η ώθηση που δίνεις στον εαυτό σου, είναι αρκετά για να σε φέρουν πιο κοντά στο τελικό αποτέλεσμά σου. Όταν, όμως, αφιερώνεις την ενέργειά σου στο να ψάχνεις τρόπους για να τα παρατήσεις, μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι δε θα τα καταφέρεις, τότε απομακρύνεσαι απ’ το να πραγματοποιήσεις αυτό που έβαλες σκοπό.

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα πράγματα στη ζωή δε χαρίζονται. Αντίθετα, χρειάζονται κόπο και τρόπο για ν’ αποκτηθούν. Αλλά αυτό αποτελεί και τη μαγεία της απόκτησης. Ποιο θα ήταν το νόημα για ‘σένα και τις δυνατότητες σου αν μπορούσες να το έχεις εύκολα;

       δικαιολογίαδικαιολογίαδικαιολογία


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;