Παγκόσμια μέρα βιβλίου

Παγκόσμια μέρα βιβλίου στις 23/4.

Άλλη μια παγκόσμια μέρα που έρχεται να μας θυμίσει κάτι σημαντικό.

Αυτή την φορά τα βιβλία.

Τα βιβλία

Βιβλίο σημαίνει ζω, ονειρεύομαι και σκέφτομαι παράλληλα. Μέσα από ένα βιβλίο μπορείς να γνωρίσεις, να νιώσεις, να φανταστείς και να ταξιδέψεις σε μέρη που δεν έχεις δει ποτέ.

Advertisements
Ad 14

Πνευματική τροφή, μα και μια μορφή χαλάρωσης και αποφόρτισης.

Διαβάζοντας ένα βιβλίο θα μεταφερθείς με εικόνες σε μια ιστορία, θα ξεχάσεις ότι σε απασχολεί και θα χαθείς σε αυτό τον μαγικό κόσμο. Αρκεί ο συγγραφέας να ξέρει να φτιάχνει εικόνες με τις λέξεις.

Γιατί να υπάρχει μια παγκόσμια μέρα

Οι παγκόσμιες μέρες έχουν γίνει πλέον κάτι σαν μόδα, ή μήπως είναι σημαντικές για να μην ξεχνάμε;

Η συγκεκριμένη μέρα θέλει να κάνει το κοινό να θυμηθεί τα βιβλία. Βέβαια το να γνωρίσει κάποιος και να αγαπήσει τα βιβλία πρέπει τα σχολεία  να συμβάλουν σε αυτό και μετά η οικογένεια.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μια έλλειψη σε βιβλιοθήκες.

Εγώ στο δημοτικό δανείστηκα ένα βιβλίο από την σχολική βιβλιοθήκη και από τότε έχω αγαπήσει αυτό τον τόσο ιδιαίτερο κόσμο.

Ο κόσμος του βιβλίου είναι τόσος μεγάλος που όλοι μπορούν να βρουν την κατηγορία που θα τους συναρπάσει και θα τους κάνει να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.

Κλασική και ρομαντική λογοτεχνία

Παγκόσμια μέρα βιβλίου
Πηγή εικόνας: Άνδρεα Αρβανιτίδου

Κάνεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους κλασικούς δημιουργούς και ποιητές που έδωσαν αυτό το κάτι ιδιαίτερο στα βιβλία. Μια κλασική νότα, μας έδωσαν την σωστή βάση και μας άνοιξαν τον δρόμο προς το καλό βιβλίο.

Διαβάστε επίσης  4+1 νουβέλες ξένων κλασικών συγγραφέων

Κλασικοί λογοτέχνες όπως Τζέιν Όστιν, Σαίξπηρ, Έμιλι Μπροντέ και πολλοί άλλοι έδωσαν όλο τους το είναι και έγιναν κυρίως γνωστοί μετά τον θάνατός τους, μας άφησαν όμως μια πλούσια κληρονομιά.

Καιρός όμως να περάσουμε και στην δική μας εποχή

Αισθηματικά βιβλία

παγκόσμια μέρα βιβλίου
Πηγή εικόνας: Άνδρεα Αρβανιτίδου

Βιβλία που μιλάνε για αγάπη. Έρωτες που σε ταξιδεύουν, σε κάνουν να αισθάνεσαι το πρώτο φιλί. Βιβλία που θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να ονειρευτείς τον δικό σου έρωτα που επιθυμείς.

Πλέον υπάρχουν πολλοί νέοι συγγράφεις με πολύ αξιόλογες πένες, αξίζει να τους μάθουμε, να τους δώσουμε μια ευκαιρία. Να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελληνική λογοτεχνία που τα τελευταία χρόνια έχει ανθίσει.

Κοινωνικά βιβλία

βιβλία
πηγή εικόνας: Άνδρεα Αρβανιτίδου

Βιβλία που θα σε κάνουν να δεις κοινωνικά θέματα, να σε προβληματίσουν και να σε κάνουν να δεις ότι μέσα σε μια κοινωνία γίνονται πολλά τα όποια αποφεύγεις να δεις. Πολλά τα κοινωνικά βιβλία στην σημερινή εποχή, η κοινωνία αλλάζει και όλα βγαίνουν στο φως. Μέσα από αυτά τα βιβλία θα μάθεις για ιστορίες που μπορεί  να συνέβησαν και δίπλα σου. Υπάρχει τελικά η δικαίωση και η κάθαρση στο τέλος μια ιστορίας κοινωνικού περιεχόμενου; Αρκεί να προμηθευτείς ένα βιβλίο αυτής της κατηγορία ς και να το ανακαλύψεις μέσα από τις σελίδες του.

Βιβλία με διδάγματα και με αληθινές ιστορίες, μην λογοτεχνικά που δίνουν δυνατά μαθήματα

Μέσα σε όλα τα βιβλία θα βρεις βιβλία για όλα τα γούστα. Με πολλά διδάγματα. Βιβλία που σου μαθαίνουν την ζωή. Βιβλία που εξιστορούν αληθινές ιστορίες που σοκάρουν.

Βιβλία φαντασίας

βιβλία
Πηγή εικόνας: Άνδρεα Αρβανιτίδου

Είναι και αυτά τα βιβλία που σε ταξιδεύουν σε πιο παλιές εποχές, σε μύθους, σε μαγεία. Βιβλία με μάγισσες, δράκους και παλάτια. Πράγματα ανεξήγητα που εξάπτουν την φαντασία. Μέσα σε αυτά τα βιβλία θα μαγευτείς, θα ονειρευτείς και θα θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα.

Διαβάστε επίσης  Στη ζωή τίποτα δε γίνεται τυχαία

Ποίηση

βιβλία
Πηγή εικόνας: Άνδρεα Αρβανιτίδου

Ένα πολύ παρεξηγημένο είδος, είναι η ποίηση. Η ποίηση είναι η τροφή της ψυχής. Οι λέξεις μπερδεύονται με το συναίσθημα και βγαίνουν στο χαρτί με μοναδικό τρόπο. Μέσα από τους στίχους της ποίησης, η ψυχή του δημιουργού προσπαθεί να φυλακίσει την ψυχή του αναγνώστη.

Πολλά τα είδη των βιβλίων που σίγουρα κάποια ξέχασα. Μια πλήρη γκάμα για όλα τα γούστα. Είναι πολύ ωραίο που πλέον βλέπω πολλούς νέους αξιόλογους συγγραφείς και το θετικό είναι ότι πλέον βλέπω και πολλούς που γύρισαν στο βιβλίο, πολλοί νέοι αναγνώστες που δίνουν πολλές νέες ευκαιρίες. 

Εσύ πιο είδος θα διαλέξεις για να ταξιδέψεις παρέα με ένα βιβλίο;

Αυτή η παγκόσμια μέρα να είναι και η έναρξη για επιστροφή στα βιβλία.

Γεννημένη στην Τσεχία, μεγάλωσα Θεσσαλονίκη. Εδω και 10 χρόνια μένω Αθήνα . Από μικρή έγραφα, τα συναισθήματα μου έβγαιναν καλύτερα στο χαρτί. Λόγω προσωπικών θεμάτων η συγγραφη δεν προχώρησε. Η ασθένεια με έκανε να καταλάβω οτι το γράψιμο είναι αυτό που πρέπει να κανώ, η σωτηρία της ψυχής. Είμαι πλέον συγγραφέας, με ένα βιβλίο απο τις εκδόσεις Πηγή και περιμένω το δεύτερο βιβλίο μου. Συγγραφέας πλέον και ρομαντική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Όλοι κουβαλάμε "red flags"

Όλοι κουβαλάμε “red flags”

Όλοι κουβαλάμε red flags. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι όλοι

Το σεξ ως εργαλείο χειραγώγησης στον κινηματογράφο

Η απεικόνιση του σεξ στον κινηματογράφο δεν αφορά μόνο συναισθήματα,