Όταν το ανθρώπινο μυαλό επικοινωνεί με την σκέψη

Σκέψη
πηγή εικόνας: Pixabay

Το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα που υπάρχουν στον κόσμο.  Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να το διαχειρίζεται καθώς καταβάλεται από συνεχόμενα συναισθήματα όπου του μπλοκάρουν την σκέψη. Παρακάτω θα σας παραθέσω μια επικοινωνία που έχει το μυαλό με την σκέψη.

Σήμερα νιώθω κάπως περίεργα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Νιώθω το μυαλό μου να επικοινωνεί με την σκέψη μου  . Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να νιώθουμε έτσι;. Σκέφτομαι .. σκέφτομαι.. σκέφτομαι . Κρέμομαι από απόψεις ανθρώπων που αυτές με βασανίζουν ακόμα και τώρα. Επηρεάστηκα  από λάθος  απόψεις . Ο κάθε ένας άνθρωπος έχει τις δικές τους εμπειρίες.   Αυτό που μου λείπει από το ανθρώπινο μυαλό είναι η βούληση και η ελευθερία. Γνωρίζω τι είναι λάθος και τι είναι σωστό. Είναι κάποιες φόρες που δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω καθώς το μυαλό μου κολλάει. Νιώθω το μυαλό μου τόσο μπερδεμένο , τόσο ανακατεμένο , φωνάζοντας «Τι  πρέπει να κάνω». Η απάντηση πάντα μου έρχεται όταν πλέον περάσουν μέρες και είμαι ήρεμη. Αυτό που κατάλαβα είναι πως για να πάρεις μια απόφαση χρειάζεται να  είσαι ήρεμος, πάνω στην πίεση δεν μπορείς να σκεφτείς , σκέφτεσαι μόνο επιπόλαια και αντιδράς λάθος . Όταν το μυαλό κυριαρχείτε από τον θύμο η λογική χάνεται .

Δεν έχω μετανιώσει για αποφάσεις που έχω πάρει , ίσως μετανιώνω για λόγια που είπα πάνω στον θυμό μου. Δυστυχώς δεν  έχω βρει ακόμα τον τρόπο  να διαχειρίζομαι τις σκέψεις μου όταν βρίσκομαι από την επήρεια  θυμού .Το ανθρώπινο μυαλό μου είναι μια μεγάλη παγίδα. Όταν πέφτω σε αυτήν την παγίδα εγκλωβίζομαι για αρκετό καιρό.

Θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ , όχι να το αλλάξω . Είναι αδύνατον να αλλάζεις μια συμπεριφορά που έχεις. Δεν γίνεται όταν γεννιέσαι να ξανά γεννηθείς , γίνεται όταν γεννιέσαι να προσαρμόζεσαι στις υπάρχουσες συνθήκες. Όλοι συμβιβαζόμαστε , δεν αλλάζουμε. Μια στεναχώρια , μια απώλεια ενός ανθρώπου , μια απογοήτευση δεν θα μας αλλάξει αυτό που είμαστε, αλλά θα μας κάνει να δούμε αλλιώς τα πράγματα. Θα μας βάλει στην  διαδικασία να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε κάποια από τα συναισθήματα μας. Μπορεί να μας καλυτερεύσει , μπορεί όμως να μας δημιουργήσει κρυφές φοβίες οπού αυτές θα μας χειροτερέψουν. Μπορεί ακόμα να μας ξυπνήσει συναισθήματα που έχουμε θάψει στον μυαλό μας , αγνοώντας τα κάθε φόρα που θα θέλουν να εμφανιστούν .

Σκέψη
πηγή εικόνας:pixabay

Αυτό που λείπει στους περισσότερους ανθρώπους είναι η αυτογνωσία. Κάνεις και κανένας δεν γνωρίζει καλά τον εαυτό του. Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που το γνωρίζουν με προσπάθεια αρκετή . Για να μάθεις καλά τον εαυτό σου θα πρέπει να εξασκηθείς και να ψάξεις όλες τις κρυφές φοβίες που θάβονται από τις πράξεις σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;