Όταν το μυαλό βάζει φρένο στα θέλω

Θέλω αλλά δεν πρέπει! Υπάρχει άραγε κάποιος, που να μην έχει βρεθεί σε αυτό το δίλημμα ποτέ; Δεν νομίζω! Πόσο δύσκολο είναι να θέλεις κάτι και το μυαλό σου να σου φωνάζει ένα τεράστιο ΌΧΙ; Σίγουρα πολύ! Τι είναι όμως αυτό που σε κάνει να έχεις τόσο αντικρουόμενα συναισθήματα;  Τελικά, ποια απόφαση θα πάρεις;

Αρχικά, πρέπει να καταλάβεις γιατί το μυαλό σου είναι τόσο αρνητικά προκατειλημμένο στην ιδέα του να κάνεις πράξη αυτό που θέλει η καρδιά σου. Μήπως βαθιά μέσα σου είσαι σίγουρος, πως αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, του οποίου τις συνέπειες δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις; Γιατί εάν αυτό ισχύει, τότε πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά, κανείς δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην ζωή του, έχοντας μια αρνητική προκατάληψη για όλα. Εξάλλου το ήμισυ της επιτυχίας, προκύπτει από την αισιοδοξία και την θετική ενέργεια που προσφέρεις.

Έχεις συλλογιστεί ποτέ, πόσο επηρεάζετε η γνώμη σου από τον περίγυρο και τα  καθημερινά ερεθίσματα σου; Αν όχι, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις!  Τώρα θα μου πεις, αυτό τι σχέση έχεις με τα “θέλω” και τα “πρέπει”; Κι’ όμως! Όσο  και αν δεν το πιστεύεις, αυτά τα δύο είναι αλληλοεξαρτώμενα. Λες ότι θες, και όντως μπορεί να είναι αλήθεια. Λες όμως, ότι δεν πρέπει, πόσο σίγουρος είσαι πως και αυτό είναι αληθές; Πόσο σίγουρος είσαι, πως τα πρότυπα που σ’ έκαναν να σχηματίσεις την γνώμη σου, ήταν ορθά; Επειδή μάλλον δεν είσαι τόσο πολύ, πριν απορρίψεις κάτι  που θες, γιατί δεν πρέπει ….. βεβαιώσου πρώτα, πως όντως δεν πρέπει! Μην επαναπαύεσαι σε αυτά που ακούς  και μην αφήνεις τους άλλους, να αποφασίζουν για εσένα.

Το θέλω τόσο πολύ αλλά φοβάμαι! Αρχικά, αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία σου αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ! Συγχαρητήρια λοιπόν,  γιατί είσαι από τους λίγους, που παραδέχονται ότι φοβούνται να ακολουθήσουν την καρδιά τους. Το θέμα είναι όμως, γιατί φοβάσαι. Φοβάσαι γιατί πληγώθηκες και στο παρελθόν, φοβάσαι γιατί δεν το έχεις ξανακάνει ή γιατί τελικά δεν το θες τόσο όσο νομίζεις; Αν οι φοβίες σου προκύπτουν από την πρώτη κατηγορία, έχω να σου πω, πως η ζωή δεν χάνεται αν πληγωθείς, αντ ’αυτού καταστρέφεται, με τον φόβο ότι θα πληγωθείς. Χάρις αυτού, χάνεις ευκαιρίες να ζήσεις και να νιώσεις. Μην απαγορεύεις λοιπόν στον εαυτό σου να πληγωθεί, γιατί μέσα από τα λάθη σου ζεις, μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος! Επιπλέον, κανείς δεν  σου εγγυάται, πως αν ακολουθήσεις τον δρόμο που σου υποδεικνύει το μυαλό σου, δεν θα πληγωθείς!  Αν πάλι ο φόβος σου, έχει γεννηθεί επειδή όλο αυτό είναι κάτι πολύ πρωτόγνωρο για σένα, σου λέω πως δεν απέχεις πολύ από την προηγούμενη κατηγορία! Μόνο που εσύ δεν βάζεις απλά όρια στις εμπειρίες σου, αλλά αρνείσαι να ζήσεις οτιδήποτε δεν σου έχει ξανασυμβεί. Με αυτό το κριτήριο όμως, η ζωή σου σε λίγα χρόνια, θα είναι μονότονη με ελάχιστες εμπειρίες που όλες θα έχουν ως κοινό ότι ακολούθησαν την πεπατημένη! Και στους δύο λοιπόν έχω να πω, πως κάθε εμπειρία, είναι και πρέπει να είναι μοναδική! Συμφωνώ στο να θέλετε να προστατέψετε  την καρδιά σας, αλλά κάντε το από κάτι που ξέρετε ότι σίγουρα θα την πληγώσει, όχι από κάτι που φοβάστε, ότι μπορεί να το κάνει! Όσον αφορά, την φοβία που προκύπτει από αβεβαιότητα, σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι ποτέ δεν ξέρουμε εάν κάτι το θέλουμε πραγματικά πριν να το αποκτήσουμε! Συνεπώς η ανασφάλεια που έχεις, είναι απόλυτα λογική και  δημιουργείτε σε όλους τους ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά απ’ όλες αυτές τις σκέψεις, νομίζω πως είσαι έτοιμος να πάρεις την σωστή απόφαση! Μόνο να θυμάσαι! Την απόφαση πρέπει να την πάρεις μόνος σου, ανεπηρέαστος απ’ όλα και απ’ όλους! Η εσωτερική δύναμη που έχεις, το συναίσθημα αλλά και τα “πρέπει” του χαρακτήρα σου είναι αυτά που μέχρι τώρα σε έκαναν να αποφασίζεις. Συγκέντρωσε λοιπόν, τα τρία αυτά ισοδύναμα όπλα του εαυτού σου και πολέμησε  όλα τα διλήμματα που θα μπουν ως εμπόδια στο δρόμο σου!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;