Όταν ένα τραγούδι συνδέεται μ’ εσένα

τραγούδι

Η μουσική είναι ένα φανταστικό πράγμα. Όλοι μας την έχουμε ανάγκη σχεδόν καθημερινά κι όλοι μας τη βλέπουμε ως μια ασφαλή και άμεση λύση σε πολλές περιπτώσεις. Μας έχει χαρίσει απλόχερα αμέτρητα τραγούδια, τα οποία πλέον συνδέουμε με εμάς σε κάθε ευκαιρία. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να έχεις ένα τραγούδι για κάθε συναίσθημα;

Συνήθως υπάρχει ένα συγκεκριμένο τραγούδι το οποίο συνδέουμε με καθένα από τα συναισθήματά μας. Υπάρχουν, όμως, φορές που μπορεί να θέλουμε (ή να χρειαστεί) ν’ ακούσουμε περισσότερα από αυτό το ένα που έχουμε συνδέσει, ανάλογα με τη διάθεση και την ένταση της στιγμής. Όταν είσαι χαρούμενος, θέλεις να χορέψεις. Θέλεις να εκφραστείς πιο έντονα, σαν να θέλεις να βγεις να το φωνάξεις! Αυτό που έχεις πραγματική ανάγκη τότε, είναι ένα τραγούδι για να παρατείνει τη χαρά σου και να μη σου χαλάσει με τίποτα τη διάθεση!

Από την άλλη, όταν είσαι λυπημένος θέλεις να ακούσεις κάτι πιο στενάχωρο. Παράλογο, βέβαια, γιατί το λυπητερό τραγούδι είναι πολύ πιθανό να σε κάνει χειρότερα απ’ ό, τι ήδη είσαι. Όμως, συνηθίζεται να παραβλέπεται αυτή η διαπίστωση.

Έχεις σκεφτεί, όμως, γιατί έχεις συνδέσει αυτό το τραγούδι με το συγκεκριμένο συναίσθημα; Είναι κάτι που κάνεις ασυναίσθητα επειδή το έχεις ταυτίσει κάπως με τη συγκεκριμένη κατάσταση; Μήπως έχει καταντήσει να είναι μια συνήθεια για εσένα; Ή μήπως η επιλογή έγινε τυχαία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλοτε μπορεί ένα τραγούδι να μας προκαλέσει κάποιο συγκεκριμένο συναίσθημα, ακόμα και στην αναφορά του τίτλου ή κάποιου στίχου του. Γι’ αυτό τον λόγο, μπορεί επίτηδες ν’ ακούμε κάτι για να προκαλέσουμε κάποιο συναίσθημα που επιθυμούμε. Φαντάσου, λοιπόν, πόση δύναμη μπορεί να έχει ένα απλό τραγούδι, αφού μπορεί να αλλάξει μέχρι και τη διάθεση μας!

Ένα τραγούδι είναι ακόμη ικανό να φέρει στο μυαλό μας αναμνήσεις από διάφορες καταστάσεις που έχουμε ζήσει. Ακόμα και στο άκουσμα μιας συγκεκριμένης μελωδίας, το μυαλό μας μπορεί ν’ ανατρέξει κάπου, να θυμηθούμε αυτόματα μια έντονη στιγμή, ένα ανεπιθύμητο περιστατικό ή ένα πρόσωπο που μπορεί να είχαμε ξεχάσει.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;