Ομορφιά είναι να έχεις χαρακτήρα

ομορφιά

Η ομορφιά μπορεί να είναι αντικειμενική. Μπορεί όμως να είναι και υποκειμενική. Δεν χρειάζεται πάντα συστάσεις, μερικές φορές όμως γεννιούνται απορίες γύρω από αυτή…

Η λέξη αυτή έχει παρεξηγηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η ραγδαία εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων έχει αναδείξει την ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι για προβολή και αποδοχή. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με φωτογραφίες μοντέλων, ηθοποιών και άλλων ανθρώπων που προβάλλουν την ειδυλλιακή τους ομορφιά. Και ως αποδέκτες όλων αυτών των φωτογραφιών, επηρεαζόμαστε σε τέτοιο βαθμό που πιστεύουμε ότι αυτό είναι το ωραίο. Πιστεύουμε ότι η κάθε τάση που γεννιέται από όλα αυτά είναι ταυτόσημη με την ομορφιά. Στην πραγματική ζωή, όμως, δεν είναι. Και απέχει πολύ από αυτό…

Και αφού αυτό δεν είναι η πραγματική ομορφιά, γιατί όλοι πασχίζουν να την αποκτήσουν; Γιατί υπάρχει λανθασμένη αντίληψη για το τι είναι όμορφο και τι αποδεκτό. Μια εικόνα δεν μπορεί αντιπροσωπεύει την ομορφιά. Είναι ικανή να τραβήξει το ενδιαφέρον μας, όμως όσο προσπαθούμε να ταυτιστούμε και να γίνουμε ίδιοι με αυτή την εικόνα, τόσο πιο ρηχοί άνθρωποι γινόμαστε.

Ωραίες αναλογίες και ωραία χαρακτηριστικά- όλα αυτά είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο όμορφο. Όμως αυτό αποτελεί τη μισή ομορφιά. Η άλλη μισή βρίσκεται μέσα μας. Και λέγοντας μέσα μας, δεν εννοείται μόνο η καλοσύνη. Είναι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο όμορφο, χαρακτηριστικά όπως η ευγένεια, ο σεβασμός, η κατανόηση, η αποδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί αύριο να γνωρίσεις ένα κορίτσι το οποίο θα έχει το πιο όμορφο πρόσωπο που θα έχεις δει ποτέ. Και, αφού περάσεις πέντε λεπτά μιλώντας μαζί της, το ίδιο πρόσωπο να μη σου λέει τίποτα πια. Η ομορφιά είναι ένας συνδυασμός. Δεν είναι ένα ζευγάρι όμορφα μάτια, ούτε ένα καλλίγραμμο σώμα. Αυτά είναι τα στοιχεία που μπορεί να μας τραβήξουν σε κάποιον, όχι όμως να μας κρατήσουν εκεί. Γιατί η πραγματική ομορφιά ενός ανθρώπου, βρίσκεται στο πως μπορεί να κάνει τα ελκυστικά στοιχεία που έχει να συνεχίσουν να φαίνονται όπως στην αρχή, με τον λόγο του.

Δεν είναι το μέικ-απ, τα τέλεια ρούχα και οι γυμνασμένοι κοιλιακοί. Ομορφιά είναι να έχεις χαρακτήρα και να μην τον θυσιάζεις στο βωμό της αποδοχής από όλους τους άλλους. Ομορφιά είναι να διαφέρεις, να έχεις κάτι ξεχωριστό και να μην φοβάσαι να το αναδείξεις επειδή δεν το έχει κάποιος άλλος. Ομορφιά είναι να είσαι εσύ και όχι να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που θαυμάζεις. Ομορφιά είναι όλα αυτά που έχεις πάνω σου και μέσα σου.  Για την ακρίβεια, είναι τόσο υποκειμενική που δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί καν. 

Δες τις αντιδράσεις των ανθρώπων στο βίντεο, όταν η κοπέλα που τους τράβηξε, τους είπε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βρίσκονται στο βίντεο. ” Βγάζω φωτογραφίες αυτά που βρίσκω όμορφα”.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;