Οι παλιές σχέσεις ανήκουν στο παρελθόν

παλιές σχέσεις
πηγή εικόνας : pixbay

 

 

Πολλές φόρες στην ζωή μας παλιές σχέσεις εμφανίζονται ξανά. Αυτό που ξεχνάμε όμως είναι ότι ανήκουν στο παρελθόν  και όχι στο μέλλον μας. Όπως λέει ο Barney Stinson :

παλιές σχέσεις
πηγή εικόνας : tenor

Ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του δημιουργεί σχέσεις μέχρι να βρει τον ιδανικό σύντροφο για εκείνον. Ζούμε όμως σε μια δύσκολη εποχή για να εμπιστευτείς και να αφεθείς ελεύθερος ακόμα και να διατηρήσεις μια σχέση ή να δημιουργήσεις. Η εμπιστοσύνη σε λάθος ανθρώπους λειτουργεί σαν εκρηκτικό στην καρδιά. Δημιουργεί μια αναστάτωση στην ψύχη μας,  απογοήτευση και ανασφάλεια.

Έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τις ηλικίας μου ( 22+) ακόμα και μεγαλύτεροι έχουν πληγωθεί στο να αναζητάνε έναν σωστό σύντροφο και να μην τον βρίσκουν. Αν και μεγάλο μέρος των ανθρώπων θεωρεί ότι η αναζήτηση συντρόφου είναι ένα ασήμαντο κομμάτι τις ζωής ,  δεν είναι ασήμαντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια υγιής σχέση έχει μεγάλη επίδραση στην ζωή μας . Την καλυτερεύει και δίνει μια λάμψη στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Όταν γνωρίζεις ότι θα γυρίσεις σπίτι και κάποιος/α θα σε περιμένει , θα έχεις κάποιον/α να κοιμηθεί δίπλα σου και να σε αγκαλιάσει , κάποιος να ακούσει τα προβλήματα σου , να σε στηρίξει , να κάνει έρωτα μαζί σου, σου προσφέρουν μια ανακούφιση, μια ασφάλεια.

Είναι δύσκολο να αποδεχθείς την μοναξιά και θέλει μεγάλη προσπάθεια με τον εαυτό σου όπως και εμπειρία, κάτι που οι μικρότεροι δεν το έχουμε καταφέρει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλές ανασφάλειες.  Οι ανασφάλειες γίνονται εμπόδιο στις σχέσεις διότι προκαλούν πολλά προβλήματα. Όταν έχεις ελλειψη αυτοεκτίμησης- αυτοπεποίθησης και ψάχνεις διαρκώς την επιβεβαίωση από τους άλλους σε καθιστά “ευάλωτο άνθρωπο”.  Ζούμε όμως σε μια κοινωνία με τεράστιο ανταγωνισμό. Ο άνθρωπος δεν έχει την υπομονή για να ασχοληθεί με το άλλο άτομο για αυτό και παραιτείται γρήγορα και πάει στην επόμενη γνωριμία.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που τυχαία και απρόοπτα χωρίς πολλά εμπόδια κυλάνε ομαλά και καλά τα πράγματα. Στις άλλες περιπτώσεις αντιμετωπίζεις έναν πόλεμο.

Με θλίβει που στις σχέσεις τις περισσότερες φόρες δεν νιώθεις ελεύθερος/η. Πάντα μιλάμε για την αρχή μια σχέσης. Η αρχή είναι μια όμορφη δυσκολία. Αναφέρω ότι είναι δύσκολο γιατί μπορεί να φοβίσεις το άλλο άτομο.Ένας φόβος  μπορεί να είναι οι απαιτήσεις που θα έχεις, το λεγόμενο “ξεκαθάρισμα”. Θέλει συγκεκριμένη τεχνική.Τα θέλω σου κρατά τα για εσένα και άστα για αργότερα.

Είναι εύκολο να γνωρίσεις ανθρώπους αλλά δύσκολο να τους κρατήσεις. Θα σου δώσω μια συμβουλή, πριν κάνεις μια σχέση πρώτα καταστάλαξε τι ψάχνεις και τι θες από έναν άνθρωπο και βασικό να έχεις ξεμπερδέψει από παλιές σχέσεις.

Πολλές φόρες θα χρειαστεί να βγεις αμέτρητα ραντεβού μέχρι να γνωρίσεις το ξεχωριστό πρόσωπο. Σίγουρα μια παλιά σχέση που είχες και διαλύθηκε δεν θα μπορεί να ενταχθεί στο ξεχωριστό, γιατί αν ήταν ξεχωριστό δεν θα ήταν και πρώην.  Όλα τα άλλα είναι άπλες συνηθισμένες δικαιολογίες.

Οι παλιές σχέσεις δυστυχώς μόνο να σε πληγώσουν μπορούν και οι λόγοι μπορεί να είναι αμέτρητοι . Παρακάτω θα αναφέρω κάποιους λόγους όπου δεν αξίζει να γυρίσεις σε παλιά σχέση  :

  1. Τα συναισθήματα που σου έχουν μείνει από μια παλιά σχέση δεν είναι λόγος να γυρίσεις ξανά πίσω. Προχωρά την ζωή σου.
  2. Μια παλιά σχέση ποτέ δεν θα είναι σαν την καινούρια, ενθουσιώδης και περιπετειώδης. Γυρνάς σε μια κατάσταση γνώριμη για εσένα έτσι δεν περιμένεις να ανακαλύψεις περισσότερα καθώς γνωρίζεις πως θα πάνε τα πράγματα. Τα προβλήματα που υπήρχαν τότε θα υπάρξουν και τώρα . Αυτό μην το ξεχνάς.
  3. Πότε μην είσαι δεδομένος/η και η “καβάτζα” του πρώην , δηλαδή μην είσαι το άτομο που κάθε φόρα όταν ο/η πρώην ξεμένει να γυρνάει σε εσένα. Σεβάσου τον εαυτό σου και πίστεψε σε αυτόν.
  4. Είναι πιο εύκολο να γυρίσεις σε παλιές σχέσεις αντί να πας σε κάτι καινούριο, να το θυμάσαι αυτό.
  5. Μην απελπίζεσαι που δεν έχεις καταφέρεις να κάνεις σχέση, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν. Μην γυρνάς όμως σε μια παλιά σχέση επειδή κάποτε περνούσες καλά. Χωρίσατε και αυτό σημαίνει πολλά.
  6. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο από τα παλιά. Αυτός ο άνθρωπος πλέον δεν είναι δίπλα σου. Δεν αξίζει τότε και εσύ να ασχολείσαι μαζί του. Είναι δύσκολο το γνωρίζεις άλλα πραγματικά μόνο στεναχώρια θα σε κάνει να νιώθεις .Το να γυρνάς συνέχεια πίσω σε καταστάσεις που δυστυχώς δεν θα προχωρήσουν,  θα κάνει κακό σε εσένα.
  7. Μην περιμένεις τον/ην πρώην να γυρίσει σε εσένα. Προχώρα την ζωή σου. Ξέχνα αυτή την ανάμνηση και γνώρισε καινούργιους ανθρώπους. Δες το και λίγο εγωιστικά, αυτός/η γιατί δεν σε περιμένει ;

Η καλύτερη συμβουλή που θα σου δώσω είναι η εξής :   ξέχνα τα παλιά και προχώρα.  Έχω πληγωθεί και εγώ. Έχω κάνει λάθη  αρκετές φόρες. Ερωτευόμουν ανθρώπους που άπλα δεν άξιζαν. Με κορόιδευαν και εγώ δεν το έβλεπα γιατί με είχε εξουσιάσει ο έρωτας. Ντρεπόμουν με τον εαυτό μου και ένιωθα υπερβολικές ανασφάλειες του τύπου « Γιατί δεν διάλεξε έμενα , Γιατί δεν θέλει να κάνει σχέση μαζί μου, Μα με θέλει γιατί φέρεται έτσι , Ξέρω θα ξανά γυρίσει σε έμενα εφόσον θα καταλάβει πόσο αξίζω».

Αυτές οι σκέψεις είναι παγίδες του μυαλού μας. Μην μπεις σε αυτή την διαδικασία, πραγματικά μόνο δικαιολογίες θα λες στον εαυτό σου. Σίγουρα από τα λάθη σου μπορείς να μάθεις αλλά θα πληγωθείς και αυτό εγώ προσπαθώ να σε κάνω να γλιτώσεις.

Έχω διαβάσει χιλιάδες άρθρα και πάντα έκανα του κεφαλιού μου , μάλλον έπρεπε να εμπιστευτώ αυτούς που έγραφαν και όχι εμένα. Η ζωή είναι απρόοπτη και μικρή για να κάθεσαι να ασχολείσαι μα ανθρώπους που πραγματικά δεν αξίζουν. Εκεί έξω υπάρχει ένας άνθρωπος που σίγουρα θα έδινε τα πάντα να γνωρίσει εσένα και εσύ άπλα ασχολείσαι με έναν που δεν ενδιαφέρεται, νομίζω είναι αδικία και για εσένα και για εκείνον που σε περιμένει.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;