Οι φάροι στη ζωή μας

 

Πηγή εικόνας: Pixabay

Οι φάροι είναι αυτοί που δείχνουν το δρόμο στα πλοία για να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια στο σκοτάδι. Αυτοί που βοηθούν τους ναυτικούς να μην πέσουν στα βράχια. Είναι, όμως, και κάποιοι άλλοι φάροι με ανθρώπινη μορφή, που όσοι τους συναντήσουν στη ζωή είναι ευλογημένοι.  Είναι αυτοί οι «άνθρωποι φάροι», που έρχονται για να μας δείξουν πού πρέπει να πάμε ακόμη και όταν δεν υπάρχει φως, παρά μόνο απόλυτο σκοτάδι.

Ο φάρος μας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που αγαπάμε, ένας δάσκαλος ή ένας φίλος. Αυτός ο άνθρωπος έχει το ρόλο του φωτεινού σηματοδότη στη ζωή μας. Εισβάλλει τόσο αποφασιστικά. Σα να είναι έτοιμος από καιρό να την ορίσει. Σα να είναι έτοιμος από καιρό να μας ανοίξει το δρόμο. Το δρόμο για να δικαιολογήσουμε έστω για μια στιγμή την αυτεξούσια ανθρώπινη ύπαρξη μας. Το δρόμο για να βρούμε την «ανθρώπινή» μας πλευρά όταν αισθανόμαστε πως την έχουμε χάσει. Μας εμπνέει, μας εξανθρωπίζει, μας προβληματίζει και μας διδάσκει να έχουμε μικρές επιθυμίες και μεγάλα όνειρα. 

Συνήθως εδραιώνει τη θέση του εντελώς αθόρυβα. Μας βοηθάει να δούμε τον εαυτό μας με όλες τις ατέλειές του, ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτει τις δικές του. Είναι εκείνος που μας δίνει το πράσινο φως σε κάθε μας όνειρο και κόκκινο σε κάθε λανθασμένη μας επιλογή. Αυτός ο άνθρωπος με τις ιδιότητες του φάρου μας φωτίζει το μονοπάτι για το όνειρο. Κι αν μονοπάτι για το όνειρο δεν υπάρχει, γιατί το όνειρο βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, τότε μας χτίζει γέφυρες για να μπορέσουμε να το αγγίξουμε.

Ο φάρος συμβολίζει την ελπίδα και την ασφάλεια τόσο για τους θαλασσινούς, όσο και για τους ανθρώπους της ξηράς. Μόνο όταν ταξιδεύεις νύχτα στη θάλασσα, καταλαβαίνεις τι σημασία μπορεί να έχει ένα φωτάκι τόσο μικρό μίλια μακριά. Στη μέση του πουθενά, χτυπώντας τον με μανία τα κύματα, αυτός στέκεται σαν αγέρωχος καπετάνιος μόνο και μόνο για να μας δώσει μια αχτίδα φωτός και ένα αίσθημα συντροφιάς μπροστά στην απεραντοσύνη της θάλασσας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι, λοιπόν, αυτοί οι «φάροι» που όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας θα τους αναζητήσουμε και όσοι τους έχουμε ήδη βρει θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Είναι τόσο σημαντικοί, μα εκείνοι δεν το ξέρουν. Μόνο εμείς το γνωρίζουμε. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αντίστοιχο της παρουσίας τους. Ένα ευχαριστώ που μας φωτίζουν με το φως της ψυχής τους και μας προστατεύουν πάντα. Ένα ευχαριστώ που βρίσκουν την ομορφιά μέσα μας. Ένα ευχαριστώ γι’ αυτό που είναι για εμάς. 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;