Ο τρόπος ώστε ο άνθρωπος να μάθει να αγαπάει

διαφορετικό τρόπο να αγαπάει
πηγή: Pixabay

Ο τρόπος να αγαπάει κάποιος.

«Ο καθένας έχει έναν μόνο τρόπο να αγαπάει, τον δικό του»,

λέει ο Χόρχε Μπουκάι. Πλέον μπορώ να το καταλάβω, να το αποδεχτώ. Μέχρι πρόσφατα είχα την «απαίτηση» να μου φέρονται όπως φέρομαι εγώ. Να με αγαπούν όπως εγώ και πάει λέγοντας. Και γιατί όχι; Εγώ πως το κάνω; Δεν έδινα πολλές ευκαιρίες και απογοητευόμουν εύκολα από τους ανθρώπους.

Αυτή ήταν η στάση και αντίληψή μου μέχρι να καταλάβω πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Διαφορετικός εξωτερικά, εσωτερικά. Διαφορετικός στις αντιλήψεις, στην έκφραση συναισθημάτων, στην έκφραση. Και είναι τόσο εντάξει αυτό.

Θυμάμαι πάντα τον αδερφό μου. Ακόμα και σήμερα, δε θα πει «Σ’ αγαπώ», μα βρίσκει κάθε μέσο να το δείξει, να το εκφράσει. Δυστυχώς για εμένα, με σφαλιάρα. Αλλά το έχω αποκωδικοποιήσει πλέον, μ’ αγαπάει.

Είναι αστείο, αλλά έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι καμιά φορά. Γι’ αυτό μη ψάχνεις να βρεις «τον τρόπο σου» σε άλλους ανθρώπους. Αγάπα τη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του καθενός.

Επομένως, δεν υπάρχει σωστός τρόπος να αγαπάς, να βοηθάς, να μοιράζεσαι. Είναι ευχάριστα όλα αυτά και αρκεί μόνο να γίνονται. Άλλωστε, είναι συναισθήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νιώθεις όταν σε αγαπάει κάποιος και «αναγκάζεσαι» να τον αγαπάς και εσύ. Είναι συναίσθημα που κερδίζεται και για να παραμείνει πρέπει να το υπενθυμίζουμε. Ο κάθε ένας με όποιο τρόπο θέλει και μπορεί, αρκεί να σέβεται και να γνωρίζει τα όρια του άλλου.

Δεν γίνεται να μας αγαπούν όλοι πάντα. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να αγαπήσουν. Σε αυτούς δεν θα δεις καν τρόπο έκφρασης. Θα δεις αδιαφορία. Ακόμα και αυτό, είναι εντάξει. Η ενέργεια ενός ανθρώπου δεν είναι απεριόριστη για να φτάνει να αγαπά όλο τον κόσμο. Οι ίδιοι επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα χαρίσουμε λίγη από αυτή την ενέργεια και ευελπιστούμε να είμαστε μέσα στις επιλογές τους. Για τη δική τους ενέργεια.

Μη λυπάσαι, μην απογοητεύεσαι, μην απαιτείς. Η αγάπη είναι κάτι που θα φανεί ούτως ή άλλως. Αν δε φανεί, αναζήτησε την αλλού. Μόνο μη πάψεις να πιστεύεις σε αυτή. Περίμενε για λίγο στο σκοτάδι και σιγά σιγά θα δεις τα πάντα να αλλάζουν.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Αλβανού

Ανερχόμενη ωκεανογράφος, με πολλές σκέψεις που αποφάσισα να μοιραστώ στην ιντερνετική κοινότητα. Με εκφράζει η πανκ μουσική , η ροκ, η εντεχνη, η ραπ, ρέγκε, μέταλ, black μεταλ, , , . Οποιο είδος ξέχασα μπορεις να το συμπληρώσεις. Μα πιο πολύ αγαπώ την ψυχή και τις ανθρώπινες συμπεριφορές και ενθαρρύνω την ατομική προσπάθεια του καθενός για βελτίωση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;