Ο σάκος

σάκοςΌλα γύρω σου καταρρέουν. Κοίταξε. Ιδέες, φιλίες, εμπιστοσύνη, έρωτας.

Έχεις πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σου να χτυπιέται, να αναλογίζεται, να καταρρέει και αυτός. Ένα «γιατί;» πλανάται γύρω σου. Ένα σκοτεινό, βρώμικο και ίσως αναπάντητο ερώτημα, ένα αναπάντητο «γιατί;», στέκεται ακριβώς από πάνω σου, στέκεται ακριβώς μέσα σου. Οι σκέψεις και οι απορίες σου είναι ικανές να το ταΐζουν συνεχώς, να το ενδυναμώνουν, να του δίνουν ό, τι χρειάζεται για να θεριέψει, για να σε οδηγήσει σε πτυχές που ούτε καν εσύ ο ίδιος δεν μπόρεσες να ανακαλύψεις κάποτε.

Αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο δεν είναι το τέλος αυτό που σφράγισε μια σχέση, ερωτική ή φιλική, αλλά ο τρόπος ή η δικαιολογία ή η απόσταση, όχι η γεωγραφική αλλά η συναισθηματική ή όλα αυτά μαζί. Γιατί ποτέ κανένας δε θα νιώθει τα ίδια με σένα, μπορεί να σε αγαπάει, αλλά όχι όσο εσύ, μπορεί να σε πληγώνει, αλλά όχι όσο εσύ, μπορεί και να σκέφτεται κάπως τα ίδια τώρα, αλλά όχι όσο εσύ.

Αυτή είναι η ανθρώπινη αλυσίδα, ενδεχομένως. Όπως συμβαίνει και στη φύση με την αντίστοιχη τροφική, όπου, εν ολίγοις, κάποια ζωική τάξη τρέφεται με μια άλλη, έτσι και εδώ. Ο καθένας κουβαλάει σε ένα νοητό σάκο, συνέχεια, τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τα κόμπλεξ και τις φιλοδοξίες του. Ο σάκος, λοιπόν, μένει φορεμένος στην πλάτη, μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος με διαφορετικά προβλήματα, διαφορετικές ανησυχίες και κόμπλεξ και φιλοδοξίες. Στη συνέχεια, ο καθένας επιλέγει αυτά που του ταιριάζουν, απορρίπτει τα υπόλοιπα και προχωράει. Αρπάζοντας κάθε φορά κάτι σημαντικό από τον άλλον, είτε πρόκειται για την καρδιά του είτε για τα άγχη του. Και προχωράει. Με σένα ή χωρίς εσένα. Προχωράει…

Στεναχωριέσαι. Δεν ξέρεις τι να κάνεις. Νιώθεις μόνος, ευάλωτος, αβοήθητος. Νιώθεις ότι ο σάκος σου αδειάζει συνεχώς, ότι ξεμένεις από τα θετικά του και σου έχουν απομείνει παρά μόνο τα αρνητικά, τα προβλήματα και οι έννοιες σου. Νιώθεις μόνος.

Advertisement

Ανοίγεις τον σάκο. Ψάχνεις καλά. Σχεδόν άδειος. Στάζει μοναξιά. Πετάς τα πάντα έξω, μάλλον προσπαθείς να βρεις κάτι καλό. Δε βρίσκεις. Ή μήπως βρίσκεις; Αυτή η έλλειψη στο νοητό σου σάκο σε πεισμώνει. Δε θες να την πατήσεις ξανά, σκέφτεσαι. Μαζεύεις τα πράγματά σου, τα χαζεύεις για λίγο, τα βάζεις μέσα. Πιάνεις τον σάκο με τα χέρια σου, τον περνάς στον ώμο σου, ξεφυσάς. Πρέπει να προχωρήσεις. Ξεφυσάς.

Advertisement

Αλίμονο στον επόμενο…

 

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μου αρέσει να χάνομαι και να με ξαναβρίσκω μέσα από τη ροκ, τα γέλια και τον Μπουκόφσκι. Ηρεμώ με Slipknot, κλαίω πολύ εύκολα, λατρεύω τα θρίλερ και τις μουσικές επιλογές της 10ης εντολής. Γεννήθηκα με νεύρα και έμαθα να μισώ για να αγαπάω περισσότερο.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG