Ο ρομαντικός και ονειροπόλος Ιχθύς

Ο ζωδιακός κύκλος φτάνει στο τέλος του και κλείνει με το πιο ευαίσθητο και ευφάνταστο ζώδιο, τον Ιχθύ.

Βασικά χαρακτηριστικά

Τα ψαράκια ανήκουν στα ζώδια του Σταθερού Κύκλου, κάτι που υποδηλώνει πως δε μπορούν (και δε θέλουν!) να λειτουργήσουν με τη λογική, καθώς οδηγούνται καθαρά και μόνο από το συναίσθημα.

Ένας Ιχθύς, λοιπόν, θέλει να εμβαθύνει τα πράγματα και δε μένει ποτέ στην επιφάνεια των πραγμάτων. Συχνά γίνεται τρωτός ψυχικά και συμπονετικός εξαιτίας της υπερανάλυσης, γεγονός που τον κάνει να μελαγχολεί και να γίνεται θύμα των άλλων. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η αφηρημάδα του, ενώ η τάση του να «ζει στον κόσμο του», εκνευρίζει πολύ κόσμο!

Στα άδυτα της ψυχής του

Έχει την ασυνείδητη ανάγκη να εξαρτάται από τους άλλους και να παίρνει λίγη από τη δύναμη τους, αλλιώς νιώθει κάπως ανίσχυρος. Νευριάζει εύκολα, είναι εύθικτος και πολύ ευαίσθητος και μερικές φορές ευάλωτος. Ξεχωρίζει για τη μεγάλη του φαντασία, καθώς είναι ίσως ο μόνος από όλα τα υπόλοιπα ζώδια που μπορεί μέσα σε μια στιγμή να ξεφύγει από τη σκληρή πραγματικότητα και να μεταφερθεί στο δικό του φανταστικό και ιδανικό κόσμο. Δε θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς άλλωστε, αφού κυβερνήτης του Ιχθύ είναι ο πλανήτης Ποσειδώνας, ο μεγαλοπρεπής άρχοντας των θαλασσών και αφέντης της πλάνης.

Ο Ιχθύς έχει έντονη διαίσθηση, πολλά ταλέντα και κλίσεις και σίγουρα πρόκειται για χαρισματικό και δημιουργικό άτομο. Το μόνο ελάττωμα που τον πηγαίνει πίσω – εκτός της αφηρημάδας του – είναι η αναποφασιστικότητα του, καθώς μερικές φορές μπροστά σε μια απόφαση μπορεί να νιώθει διχασμό και απελπισία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιχθύς και Έρωτας

Πιστεύει υπερβολικά στον έρωτα, είναι ζώδιο του Νερού και αυτό σημαίνει πως μαζί με τον Καρκίνο και το Σκορπιό, είναι ένα από τα τρία πιο συναισθηματικά ζώδια. Είναι ρομαντικός και μπορεί να παραδοθεί άνευ όρων στο άλλο του μισό και να του τα δώσει όλα για όλα, χωρίς να κρατήσει κάτι για τον εαυτό του. Από την αρχή κιόλας μίας γνωριμίας μιλά ποιητικά, δένεται ψυχικά και φλερτάρει κάθε φορά σαν να έχει βρει την αδερφή ψυχή του. Απογοητεύεται όμως μετά, γιατί ενώ εξιδανικεύει το σύντροφο του, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα – η απομυθοποίηση – και τον προσγειώνει (για λίγο).

Πικάντικες λεπτομέρειες!

Αν θέλεις να αποπλανήσεις έναν Ιχθύ, το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να φερθείς γλυκά, τρυφερά, ρομαντικά. Του αρέσει πολύ το σεξ, αλλά πρέπει να τηρούνται ορισμένες συναισθηματικές προϋποθέσεις, καθώς θέλει να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά. Στο σεξ του αρέσουν πολύ τα χάδια, τα φιλιά και όλες οι ζεστές στιγμές οικειότητας που του προσφέρουν πληρότητα.

Στο μυαλό του το σεξ είναι ένωση με τον άλλον και για αυτό το λόγο προτιμά τα ρομαντικά μέρη, την ερωτική χαλαρή μουσική και τα αναμμένα αρωματικά κεράκια. Η εμπειρία που θα ζήσεις μαζί του θα είναι ιδιαίτερη, καθώς λατρεύει το τρυφερό σεξ και μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς μοναδικός.

Όμως, επειδή μέσα στο Καλό ενυπάρχει και το Κακό, άλλωστε αυτή είναι η νομοτέλεια της ζωής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον άπιστος. Ακριβώς επειδή διχάζεται εύκολα, μπορεί και να παρασυρθεί πολύ εύκολα από πάθη και συναισθήματα, καθώς δεν ακούει ποτέ τη λογική.

Καλή υπομονή σε όσους έχουν μπλέξει με ψαράκια… Γιατί το ψαράκι εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε πιράνχας!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Λαζαρίδου

Καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας που λατρεύει τον χορό. Ονειροπόλα, αντιδραστική και ολίγον τι ρομαντική..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;