Ο ορθολογιστής και πειθαρχημένος Αιγόκερως

Μιλάμε για τους πιο υπεύθυνους του ζωδιακού κύκλου. Οι Αιγόκεροι είναι ανεξάρτητα παιδιά, με ορθολογική σκέψη, συνέπεια, και θα λέγαμε πως είναι λίγο… Control Freaks! Θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους μόνοι τους και σπάνια εμπιστεύονται τους άλλους γύρω τους.

Βασικότερα χαρακτηριστικά

Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα τους είναι η φαινομενική ψυχρότητα που βγάζουν προς τα έξω, γεγονός που απορρέει από την πειθαρχημένη ζωή που ζουν. Πρόκειται για υπεύθυνα άτομα, που ζυγίζουν τα πάντα με τη λογική, κάνοντας πέρα το συναίσθημα. Είναι αυστηροί και με τους γύρω τους, αλλά πρωτίστως με τον εαυτό τους. Αυτό δείχνει πως έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το ιδανικό για τους Αιγόκερους θα ήταν να χαλαρώσουν, να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους, και να χαρούν περισσότερο τη ζωή.

Στα άδυτα της ψυχής τους

Μελαγχολικοί, εργατικοί, φιλόδοξοι, αρκετά απόμακροι, και λίγο αδιάφοροι. Είναι δύσκολο να τους πλησιάσει κάποιος συναισθηματικά, γιατί αν το επιτρέψουν, μετά δε θα τον αφήσουν να φύγει εύκολα. Αν υπερισχύσει μέσα τους το συναίσθημα, γίνονται ευάλωτοι, κάτι που εν μέρει τους αρέσει και λίγο. Γενικά, η εσωτερική σύγκρουση λογικής και ευαισθησίας είναι γνώρισμα τους.

Τα πάντα για αυτούς είναι ή άσπρο ή μαύρο. Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις, γεγονός που τους κάνει απόλυτους σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Στην εργασία είναι άριστοι, θέτουν στόχους, είναι οργανωτικοί και πετυχημένοι. Εμπιστεύονται μόνο τον εαυτό τους, κάτι που τους κάνει αρκετά ψυχρούς. Στη φιλία, όμως, αλλάζουν. Γίνονται στοργικοί, βρίσκονται πάντα στο πλάι των αγαπημένων ανθρώπων τους, και είναι πιστοί φίλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιγόκερως και… Spicy Facts

Τους αρέσει η σαρκική επαφή, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται από έντονο πάθος. Επιθυμούν να αγαπήσουν βαθιά, αλλά και να αγαπηθούν το ίδιο, ωστόσο δύσκολα θα κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη τους.

Πιστοί, μυστήριοι, κατά βάθος ρομαντικοί, η μοναδική συμβουλή για να κατακτηθούν, είναι να τους κάνετε να γελάσουν, και σιγά σιγά να τους κάνετε να νιώσουν ασφάλεια. Άπαξ και νιώσουν άνετα, θα βγουν από το καβούκι τους, θα αποποιηθούν τη ψυχρότητα που τους χαρακτηρίζει, και θα δείξουν την πραγματική ουσία της ψυχής τους.

Τα πόδια -και κυρίως τα γόνατα- είναι τα ευαίσθητα σημεία του Αιγόκερου. Γαργαλήστε ελαφριά το πίσω μέρος των γονάτων τους και θα τους κάνετε να γελάσουν με ενθουσιασμό, κάνοντας έτσι να ξεκινήσει το… παιχνίδι. Έχουν προτίμηση στα όμορφα και αριστοκρατικά περιβάλλοντα, καθώς αισθάνονται εκεί πιο άνετα.

Υ. Γ. Πριν λίγο καιρό, ο Αιγόκερως υποδέχτηκε τον κυβερνήτη του, Κρόνο. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της οργάνωσης, της ωριμότητας και των δυσκολιών. Μπορεί το διάστημα αυτό, να είναι δύσκολο για τους Αιγόκερους, αλλά μόνο οφελημένοι θα βγουν στο τέλος, καθώς θα πάρουν πολλά μαθήματα για τη ζωή και θα λάβουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον τους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Λαζαρίδου

Καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας που λατρεύει τον χορό. Ονειροπόλα, αντιδραστική και ολίγον τι ρομαντική..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;