Ο επαναπροσδιορισμός του Σεπτέμβρη 

επαναπροσδιορισμός
Πηγή εικόνας:Instagram

 

Επαναπροσδιορισμός μέσα στον Σεπτέμβρη. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους δυσκολότερους μήνες του χρόνου. Μας έχει πάρει μακριά τις καλοκαιρινές μας απολαύσεις και συνήθειες, και μας ταρακουνάει για να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Αλλά ποιος θέλει να γυρίσει στο τώρα όταν έχει στο μυαλό του τα καλοκαιρινά μπάνια και κυρίως τις καλοκαιρινές βραδιές; Επαναπροσδιορισμός  στο τώρα και στο τι έρχεται από εδώ και πέρα. Μαγική λέξη, οργάνωση.

Οδηγός επαναπροσδιορισμού

 • Διάβασμα:

  Ξεκινάω με τα πιο δύσκολα.Ο επαναπροσδιορισμός επιβάλει να οργανώσεις το διάβασμα σου. Άλλοι διαβάζουμε για εξεταστική, άλλοι για διπλωματική και άλλοι για χίλια δυο πράγματα. Η εξέλιξη του ανθρώπου θέτει ως βασικό στάδιο την περαιτέρω εκπαίδευση σου. Αναπόφευκτα, λοιπόν, επιβάλλεται συγκέντρωση, καφές και χαλαρή μουσική για να μπεις στο κατάλληλο κλίμα.

 • Καθάρισμα δωματίου και σκέψεων: 

  Ο επαναπροσδιορισμός δεν θα είναι πραγματικά καρποφόρος αν δεν καθαρίσεις οτιδήποτε σου πιάνει χώρο και δεν σε αφήνει να δεις καθαρά τι συμβαίνει γύρω σου. Αυτό ισχύει τόσο για τον χώρο σου, όσο και για τις σκέψεις σου. Καθάρισε το δωμάτιο σου και μετά αφιέρωσε λίγο χρόνο για τις σκέψεις σου. Όλα θα φαντάζουν πιο ξεκάθαρα μετά.

 • Οικογένεια και φίλοι:Όλοι οι δικοί σου άνθρωποι είχαν μπει σε κατάσταση παύσης μέσα στις διακοπές σου. Ήσουν πρώτα εσύ και ο εαυτός σου και οι άλλοι ήξερες πως θα είναι εκεί. Και όντως σε περίμεναν. Όμως ο επαναπροσδιορισμός του Σεπτέμβρη σου φωνάζει να τους δώσεις λίγη προσοχή, ακόμη και αν μέσα σου αυτό φαντάζει βουνό. Είναι όμως οι άνθρωποι σου, μην το ξεχνάς. Οι παρέες της πόλης σε αποζητούν και ίσως και εσύ βαθιά μέσα σου να τους αποζητάς.

 • Η μοναχικότητα της ύπαρξης σου: 

  Ο Σεπτέμβρης είναι μελαγχολικός και μοναχικός μήνας. Και ο επαναπροσδιορισμός ακόμη πιο δύσκολος. Μπορεί να κανονίζεις πολλά -γιατί έτσι είναι η ζωή μας πια γεμάτη επαφές και κοινωνικές συναναστροφές- αλλά μέσα σου ξέρεις. Αυτό που πραγματικά λαχτάρας. Χρόνο για επαναπροσδιορισμό με τον εαυτό σου. Και κανέναν εξωτερικό παράγοντα να σε ενοχλεί ή να σε αποπροσανατολίζει.

 • Που πήγε ο έρωτας; : 

  Επαναπροσδιορισμός σε όλα στη ζωή σου. Ο έρωτας ασφαλώς και είναι ένα από όλα αυτά. Τον άφησα για το τέλος όχι επειδή είναι λιγότερο σημαντικός, αλλά επειδή δεν μπορείς να τον βιώσεις ολοκληρωτικά όταν δεν έχεις αφιερώσει χρόνο πρώτα στον ίδιο σου τον εαυτό. Ο Σεπτέμβρης σου υπενθυμίζει πως έχεις αφήσει μισοτελειωμένες υποθέσεις πίσω. Ώρα να ξεκαθαρίσεις το χρόνο και την αγάπη σου.

Και όλα αυτά σημαίνουν ξανά από την αρχή. Όλα ξαναρχίζουν με σκοπό να σε επανεντάξουν σε μια ρουτίνα, σε μια κοινωνία, σε μια ζωή που για τους καλοκαιρινούς μήνες είχες αποβάλει με τόση άνεση και χαρά. Αλλά έτσι είναι η ζωή… Και η ευκαιρία που σου προσφέρει ο επαναπροσδιορισμός του Σεπτέμβρη, αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο τρόπο ανανέωσης.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;