Ο εαυτός μας, ό,τι πολυτιμότερο έχουμε

ο εαυτός μαςΛοιπόν, είναι τόσο απλό… Από τη στιγμή που γεννηθήκαμε, μέχρι να φύγουμε από αυτόν τον όμορφο κόσμο, έχουμε μια σίγουρη παρέα που θα μας ακολουθεί πάντα, που είναι μαζί μας στα εύκολα, στα δύσκολα, στα όμορφα, στα άσχημα, και το σίγουρο είναι πως ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να μας αφήσει ποτέ. Ποια είναι αυτή η παρέα; Ναι, την ξέρουμε την απάντηση.
Και φυσικά είναι ο εαυτός μας. Δεν τίθεται αμφιβολία.. Ξέρετε ποιο είναι το πιο περίεργο απ΄όλα; Ότι όλοι λειτουργούμε λες και δε ξέρουμε το προφανές.
Ή και να το ξέρουμε, αδιαφορούμε… Αδιαφορούμε για τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν του συμπεριφερόμαστε όπως του αρμόζει.

Δηλαδή, με φροντίδα ,αγάπη, αφοσίωση, σεβασμό, όπως του αξίζει. Το πιο αξιοπρόσεκτο βέβαια, είναι ότι νομίζουμε πως θα υπάρχει πάντα. Ό,τι θα ζει στην αιωνιότητα.
Πόσο χαζοί αποδεικνύεται πως είμαστε τελικά! Ξεχνάμε μες στην τρέλα της καθημερινότητας και στο χάος των υποχρεώσεων,να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο εαυτό μας.
Λίγο χρόνο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Αλλά πάντα περιμένουμε οι άλλοι να μας αγαπήσουν.
Λαχταράμε γι΄αυτό, αλλά αναρωτιόμαστε γιατί δε συμβαίνει τελικά. Τι κάνουμε λάθος και δε μας αγαπάει κανείς;
Τι λάθος κάνουμε και δε βρίσκουμε τον άνθρωπο μας, ο όποιος θα μας αγαπήσει με τα ελαττώματα μας;

Αναρωτηθήκαμε ποτέ αν εμείς οι ίδιοι τελικά μας αγαπάμε;
Όχι βέβαια! Που χρόνος για μας!
Προτεραιότητα έχει να δώσουμε σημασία σε όλους τους άλλους γύρω μας,εκτός από τον εαυτό μας.
Ακόμη και σε ανθρώπους που δε γνωρίζουμε προτιμάμε να δώσουμε σημασία παρά σε μας.
Για παράδειγμα σε αγνώστους που παρακολουθούμε τις ζωές τους στα social media.
Καθόμαστε με τις ώρες και κοιτάμε τις ζωές τους και σκεφτόμαστε τι ωραία που περνάνε, τι ωραία ζωή που έχουν και πως θα ήταν να κάναμε τη ζωή τους.
Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι μέσα στις ώρες αυτές θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσο όμορφα πράγματα για να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Να τον εφοδιάσουμε με γνώσεις, να τον χαλαρώσουμε, να τον ομορφύνουμε εξωτερικά και εσωτερικά.
Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.
Οι εναλλακτικές πολλές, η επιλογή δική μας.
Είναι στο χέρι μας ποια διαδρομή θα επιλέξουμε.

Αν δώσουμε όμως λίγο παραπάνω χρόνο στο εαυτό μας, το σίγουρο είναι ότι θα τον γνωρίσουμε καλύτερα και θα μας δώσει πολλούς λόγους για να τον αγαπήσουμε.
Ο εαυτός μας δε θα μας απογοητεύσει, αρκεί να μην τον απογοητεύσουμε και εμείς.
Πιστέψτε σε αυτόν!
Και μη ξεχνάτε, θα είναι πάντα δίπλα μας!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Τζορτζιάνα Γιάννη

Είμαι μια wannabe Life Coach που έχει πτυχίο Οικονομικών και ζει στην Λάρισα. Πέρα από τον καφέ και τα ταξίδια που λατρεύω,μου αρέσει να καταγράφω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Μόνιμος στόχος μου είναι η αυτοβελτίωσή μου και ως ονειροπόλα πιστεύω οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και μας πάει η καρδιά μας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;