Νιώστε τη δουλειά σας με την ψυχή σας

δουλειά«Όταν χορεύεις γράφεις στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου» και κάπως έτσι ο μικρός Κωνσταντίνος έγινε χοροδιδάσκαλος διδάσκοντας αυτό που αγαπάει, η Ελενίτσα τριγυρνάει παντού με ένα μικρόφωνο και ενθουσιάζεται κάθε φορά που κάποιος της ζητήσει να τραγουδήσει. Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο. Μια φίλη μου η Στέλλα της άρεσαν οι χειροτεχνίες κι έτσι κατέληξε να σχεδιάζει μπομπονιέρες για γάμους και βαφτίσεις στο δικό της πλέον μαγαζί. Έκαναν το χόμπι τους, δουλειά και μπορώ να πω πολλά παραδείγματα ακόμα.

Αυτό που θέλω να πω και να κρατήσετε είναι πως αξίζει να ακολουθεί κάνεις τα όνειρα του κι από χόμπι θα καταλήξουν σε ένα επάγγελμα που θα αγαπήσετε. Τώρα όσον αφορά έμενα, είμαι άλλη ιστορία, χόρευα από μικρή αλλά δεν ήθελα να γίνω χοροδιδάσκαλος, όσο για το τραγούδι αν το αρχίσω θα αδειάσει όλη μου η γειτονιά. Έτσι κατέληξα να κάνω αυτό που αγαπώ πιο πολύ, να γράφω. Ένα χόμπι που το ξεκίνησα από παιδί αφού πάντα με μεγάλη φαντασία σκαρφιζόμουν ιστορίες που κατέληγαν σε θεατρικά όπου με την παρέα μου τα ανεβάζαμε στην αυλή του σπιτιού μου.

Το γράψιμο όμως συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της εφηβείας μου που ήταν ένα καταφύγιο για μένα, τώρα πια δεν ήταν ιστορίες και ήμουν μόνη. Ήταν συναισθήματα που δεν τολμούσα να πω πουθενά αλλού. Έτσι πλέον με όπλο μου τη γραφή έκανα το αγαπημένο μου χόμπι επάγγελμα και με σπουδές μάλιστα αφού εργάζομαι σαν δημοσιογράφος.

Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι δύσκολη, αφού πάρα πολλοί άνθρωποι δε ξέρουν καν τι είναι αυτό που επιθυμούν να γίνουν και πόσο πιο δύσκολο όταν μια τέτοια απόφαση πρέπει να την πάρει ένα 17χρόνο παιδί που δίνει Πανελλήνιες. Ζούμε σε μια στερεοτυπική κοινωνία που αποτρέπει την πραγματοποίηση του ονείρου, την υπέρβαση της πραγματικότητας. Μα θα σας πω κάτι ποτέ μια πραγματικότητα δε στέκεται εμπόδιο προς το όνειρο αν εμείς οι ίδιοι δεν την αφήσουμε.

Μην ακούτε πικρόχολα σχόλια άρνησης, ακολουθείστε αυτό που σας λέει η καρδιά σας, νιώστε τη δουλειά σας με την ψυχή σας. Συζητήστε με τον εαυτό σας, με κανέναν άλλον, βρείτε λύσεις με σωστά βήματα για να γίνεται σωστοί επαγγελματίες, πρέπει να αγαπάτε τη δουλειά σας. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε γεμίσει κακούς επαγγελματίες γιατί 1 στους 5 αγαπάει την εργασία του, οι άλλοι απλά το κάνουν για να βιοποριστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήστε για να αναπνεύστε τη δουλειά μέσα από το αγαπημένο σας χόμπι και αναγεννηθείτε σαν το πιο χρήσιμο γρανάζι της ζωής σας που δίνει ώθηση στην αγάπη, και η αγάπη πάντα ξέρει. Για να γίνετε σωστοί επαγγελματίες ώστε να είστε ευχαριστημένοι με τον ίδιο σας τον εαυτό. Είναι πολύ όμορφο όταν μια καριέρα κι ένα πάθος συνδυαστούν…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Γιδαροπούλου

Η Γιώτα Γιδαροπούλου γεννήθηκε ένα μεσημέρι μιας Τετάρτης τον Μάρτιο του 1990 στο νοσοκομείο της Βεροίας. Έχει σπουδάζει στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης στο τμήμα «Δημοσιογραφίας, Συντάκτες και Ρεπόρτερ». Το πάθος της με την συγγραφή ξεκίνησε από μικρή ηλικία αφού έγραφε θεατρικά έργα που τα παρουσίαζε με τους φίλους για ηθοποιούς στην γειτονιά της. Η μεγάλη της αγάπη είναι η ποίηση και τα βιβλία. Όνειρο της είναι να εκδώσει το δικό της βιβλίο ή ποιητική συλλογή. Τα χόμπι της είναι το θέατρο, τα βιβλία και ο εθελοντισμός αφού πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να σπαταλήσεις τον χρόνο σου είναι βοηθώντας κάποιον άλλον.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;