Νέα γνωριμία; Καλή τύχη!

γνωριμία
Πηγή εικόνας: boro

Κάθε τέλος, λένε, ισοδυναμεί με μια νέα αρχή. Σίγουρα η ζωή δεν τελειώνει μ΄ ένα χωρισμό ή μια δύσκολη σχέση. Πόσο εύκολο είναι, όμως,  μετά να προχωρήσεις, να κάνεις μια γνωριμία και αν ταιριάξεις να προχωρήσεις σε μια καινούρια σχέση;

Όταν χάνεις τη σταθερά που είχες, έως τότε, στη ζωή σου αναθεωρείς πολλά πράγματα.

Ένα διάστημα χρειάζεται, αν όχι επιβάλλεται, να μείνεις μόνος σου και να δεις τι έφταιξε ώστε στην επόμενη σχέση να το διορθώσεις. Αν έφταιξες και σε τι βαθμό εσύ, πώς θα μπορούσες να χειριστείς διαφορετικά κάποιες καταστάσεις και ποια χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου σου δεν θα δεχτείς ποτέ ξανά ή δεν θα επιλέξεις τον άνθρωπο που τα έχει. Μην γελιόμαστε οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Οπότε αν κάτι δεν μας αρέσει απλά την επόμενη φορά ψάχνουμε να βρούμε τον άνθρωπο που δεν θα το έχει.

Ο χρόνος περνάει και μια μέρα, από το πουθενά, εμφανίζεται ένας άνθρωπος στη ζωή σου και σε ενθουσιάζει.

Ξαφνικά το χαμένο χαμόγελό σου επιστρέφει. Περνάς όμορφα στις πρώτες συναντήσεις και σκέφτεσαι πως για κάποιο λόγο έγιναν κάποια πράγματα. Ωστόσο η χαρά συνοδεύεται από ένα συναίσθημα αβεβαιότητας. Άραγε τι να είναι στην πραγματικότητα το καινούριο πρόσωπο που ήρθε στην ζωή σου; Να είναι αυτό που δείχνει; Πόσο θα κρατήσει το ευχάριστο συναίσθημα που νιώθεις αυτήν τη φορά;

Υπάρχει αυτή η επιφύλαξη και γι΄ αυτό αφήνεις το χρόνο να δείξει. Υπάρχει μεν ο ενθουσιασμός αλλά δεν το αφήνεις ακόμα να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο λόγω του φόβου μην απογοητευτείς ξανά. Σ΄ αυτή τη γνωριμία δεν θα κάνεις τα ίδια λάθη. Δεν θα τα δώσεις όλα από την αρχή. Δεν θα χαρίσεις το μυαλό και την καρδιά σου αν δεν πολεμήσει ο ίδιος να τα κερδίσει. Είσαι αποφασισμένη, αν και λίγο μπερδεμένη κάποιες στιγμές.

Σύντομα όλα θα έχουν ξεκαθαρίσουν. Αν αξίζει θα μείνει. Διαφορετικά θα ζήσεις όπως και πριν τη γνωριμία σας. Αρκετά δάκρυα ξόδεψες. Πλέον δεν υπάρχει χώρος στη ζωή σου για κάτι τέτοιο. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζεις καθημερινά και ο έρωτας στη ζωή σου είναι εκεί για να στα λύσει, όχι για να προσθέσει ένα ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρωστάς ένα μπράβο στον εαυτό σου που τα κατάφερες γι΄ άλλη μια φορά. Πληγώθηκες αλλά αναγεννήθηκες από τις στάχτες σου. Προχώρα. Ρίσκαρε. Αγάπα. Ερωτεύσου. Τόλμησε. Αν είσαι τυχερός αυτή τη φορά θα έχεις κάνει τη σωστή επιλογή. Αν όχι ξέρεις τον τρόπο να επιβιώσεις. Έχε πίστη στον εαυτό σου, σκέψου θετικά αλλά ώριμα, κρίνε καταστάσεις και πρόσωπα και όλα θα πάνε τέλεια.

Μην ξεχνάς η ζωή στο οφείλει και μπορεί ν΄ αργεί αλλά δίνει στον καθένα ό,τι του αξίζει. Ίσως τώρα είναι η στιγμή σου. Η δική σου στιγμή για να ανταμειφθείς.

Καλή τύχη, λοιπόν, και να θυμάσαι πως η ζωή πάντα θα συνεχίζεται, είτε με παρουσίες, είτε με απουσίες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Iωάννα Σταμάτη

Πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ιωαννίνων με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αγαπώ τα παιδιά, τα ταξίδια και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;