Να βγαίνεις από μέσα σου,να φεύγεις!

 

…καλά,εσύ σκοτώθηκες νωρίς! Είναι ο τίτλος του βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου μέσα στο οποίο εντόπισα αυτή τη συγκλονιστική πρόταση που λέει ο Γράσος στον νεαρό Μίσσιο..«και κοίτα να δεις,μην αφήνεσαι,να βγαίνεις από μέσα σου,να φεύγεις. Κανε ταξίδια,κλείσε τα μάτια και φεύγα. Μέσα σου μη κάθεσαι λεπτό,κατάλαβες;»

Βρίσκεις το νόημα αγαπητέ αναγνώστη;

Αλήθεια,σκέφτομαι, ποιος στο καλό δε φεύγει; Η για να το πω αλλιώς. Πως νιώθουν αυτοί που δε βγαίνουν καθόλου από μέσα τους; Πως ζουν αυτοί που δεν έφυγαν ποτέ από την πραγματικότητα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαι 19 χρονών και αλίμονο αν πατάω έστω και λίγο στο έδαφος. Συνεχώς αεροβατώ. Φαντάσου,ένα παιδί 19 χρονών αεροβατεί για να γλυτώσει από τα λιγοστά και ίσως ασήμαντα προβλήματα της ζωής του..Ένας 40αρης δηλαδή θα έπρεπε να χτίζει παλάτια με τη φαντασία του,για να ξεφύγει. Και όμως δε συμβαίνει..Και λυπάμαι για αυτό..

Λυπάμαι που οι άνθρωποι χάθηκαν άδοξα μέσα στη ρουτίνα. Λυπάμαι τα όμορφα μυαλά που τα διέλυσαν τα χρήματα και λυπάμαι αυτούς που είναι σφιγμένοι για να μη τους κρίνει ο κόσμος.

Δεν γίνεται ο άνθρωπος να μένει μέσα στου..Θα τρελαθείς ρε αδερφέ. Αν δε μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλα μέρη στην πραγματικότητα,ταξίδεψε με τη φαντασία σε μέρη δικά σου..Διάβασε ένα βιβλίο,ισως είναι το πιο φθηνό εισιτήριο που θα κρατήσεις ποτέ στα χέρια σου..Βγές από μέσα σου..Μη φοβάσαι τον κόσμο,όλοι το ίδιο είμαστε. Όλοι το ίδιο θέλουμε να κάνουμε. Πίστεψέ με.

Να φοβάσαι τον άνθρωπο που δε τρελαίνεται ποτέ.

«Αυτό που είναι τρομερό, δεν είναι ο θάνατος αλλά οι ζωές που οι άνθρωποι ζουν ή δεν ζουν μέχρι να πεθάνουν» – «Μερικοί άνθρωποι δεν τρελαίνονται ποτέ. Πραγματικά τι απαίσιες ζωές θα πρέπει να ζουν».

Αυτό είπε ο Μπουκόφσκι και σε βάζει σε σκέψεις…

Ρε τελικά,ποιο είναι το νόημα της ζωής; Γεννηθήκαμε για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε; Και απαντάνε «έτσι είναι ο κόσμος,δε τον αλλάζεις»

Ε,λοιπόν έχω να σου πω ότι, άσε τον κόσμο να είναι έτσι. Ας μην τον αλλάξω ποτέ. Το μόνο που θα προσπαθήσω μέχρι τέλους,είναι να μην τον αφήσω να με αλλάξει..

Σύνταξη κειμένου: Θανάσης Τσιώλης

Επιμέλεια κειμένου: Kλεοπάτρα Μπράιτ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θανάσης Τσιώλης

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;