Να ψάχνεις ανθρώπους όμορφους από μέσα

 

Είμαι σε μια ηλικία που έχω μάθει να φεύγω από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν με κάνουν πλέον χαρούμενη. Είμαι 22  πια, στην ηλικία που οι άνθρωποι που έχω κοντά μου θα πρέπει να με κάνουν καλύτερο άνθρωπο, να με μάθουν να ρισκάρω, να ξεπερνάω τον εαυτό μου και τις αντοχές μου, να με βάζουν στη διαδικασία να σκεφτώ πέρα από τα τετριμμένα.  Αληθινούς ανθρώπους χρειάζομαι δίπλα μου, που θα μου εκφράσουν αυτό που σκέφτονται δίχως να φοβηθούν μην τυχόν παρεξηγηθώ ή πληγωθώ εκείνη την στιγμή γιατί μόνο έτσι θα με ωθήσουν να προχωρήσω παρακάτω.  Εμπιστεύομαι την κρίση μου, δεν είμαι πια παιδί! Έχω βιώσει εμπειρίες, έχω γνωρίσει ανθρώπους και είμαι σε θέση να κρίνω.

Ως κριτήριο για αυτούς που θέλω δίπλα μου, κοιτάζω μονάχα τα μάτια. Αυτά δε μπορούν να μου πουν ψέματα, είναι καθρέφτης της ψυχής μας. Έμαθα να διαβάζω τα μάτια των ανθρώπων και ταυτοχρόνως να αντιλαμβάνομαι τις προθέσεις τους. Μπορώ πια να ξεχωρίζω το άτομο που ονειρεύεται ένα λαμπρότερο μέλλον και επιθυμεί αδιάκοπα να γίνεται καλύτερο. Το άτομο που θα έχει καλές προθέσεις απέναντι μου, που θα επιδιώκει να είναι δίπλα μου γιατί έχω εκείνο το στοιχείο του χαρακτήρα μου που με ξεχωρίζει από το πλήθος. Τα μάτια δείχνουν αν ο άλλος θα σε υποτιμήσει έτσι ώστε να ανυψωθεί ο ίδιος ή αν θα σε στηρίξει και θα ανέβετε μαζί.

Έμαθα πια να φεύγω από ανθρώπους που προσπαθούν να με αλλάξουν έτσι ώστε να ανταποκρίνομαι στις δικές τους ανάγκες και το μόνο που θέλουν είναι να με εκμεταλλευτούν. Είμαι από εκείνους που επιμένει να βλέπει το καλό στους άλλους και αυτό περιμένω και από τους δίπλα μου και όχι να κρίνουν δίχως να γνωρίζουν τα βιώματα  του. Το πώς μιλάει κανείς για αυτόν που συναναστρέφεται με βοηθά να κατανοήσω τον χαρακτήρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι τα κύρια συστατικά για να λειτουργήσει μία ανθρώπινη σχέση. Δεν θέλω να είμαι επιλογή του άλλου αλλά προτεραιότητα. Τι να τους κάνεις εκείνους που η παρουσία σου με την απουσία σου μηδαμινή διαφορά έχει; Αναζητώ εκείνους με τα ζεστά μάτια, που με παρατηρούν και λάμπουν προσπαθώντας να κρατήσουν κάθε συλλαβή μου σε περίπτωση που οι δρόμοι μας κάποια στιγμή χωριστούν. Αυτούς που η αγκαλιά τους θα  είναι το δεύτερο σπίτι μου, η θαλπωρή μου, η παρηγοριά μου. Εκείνους που θα μπορούν να καταλάβουν την σιωπή και τα δάκρυα μου. Τα λόγια δεν μετράνε πια για μένα, οι πράξεις κάνουν τη διαφορά.

Δε δίνω εύκολα πια δεύτερες ευκαιρίες σε ανθρώπους, οι ευκαιρίες και η εμπιστοσύνη είναι πράγματα που κερδίζονται έπειτα από πολύ κόπο.

Μετά από τόσες απογοητεύσεις, αναζητώ ανθρώπους όμορφους από μέσα. Ψάχνω εκείνους που θα συζητήσουμε για τα όνειρα μας, τα σκοτάδια μας, τους φόβους μας, τι είναι αυτό που μας κρατά ξύπνιους τη νύχτα, φιλοσοφίες για τη ζωή και την αγάπη. Έμαθα πλέον πως κάποιες λέξεις είναι βαρυσήμαντες, όπως τα «σ’αγαπώ» και δεν τις σπαταλάω γιατί θα έρθουν εκείνοι οι άνθρωποι, στους οποίους θα τις εννοώ και θα έχουν πια μηδαμινή σημασία.

Αδιαφορώ για την γνώμη των άλλων, αγαπώ και σέβομαι τον εαυτό μου και την προσωπικότητα μου. Δεν θέλω πια να συμβιβάζομαι ούτε να αναπολώ το παρελθόν. Είμαι μικρή ακόμα και αν κάτι έφυγε, υπήρχε λόγος. Γνωρίζω ότι κάποιοι άνθρωποι εισβάλλουν στη ζωή μου, μου μαθαίνουν κάποια πράγματα και έπειτα φεύγουν. Έχω μάθει ακόμα και από τις άσχημες καταστάσεις να παίρνω το καλό. Δεν προσπαθώ να αντικαταστήσω πια παρέες-φίλους-σχέσεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και η κάθε σχέση μου προσφέρει διαφορετικά εφόδια. Αποδέχομαι καταστάσεις και προχωρώ παρακάτω. Δεν θέλω έναν έρωτα που μου προκαλεί ανασφάλεια, στεναχώρια. Ωραία και η ένταση αλλά δεν κρατάει. Θέλω ανθρώπους που με κάνουν να νιώθω ασφάλεια, που με πλημμυρίζουν αγάπη και δεν είναι δίπλα μου για να καλύψω τα κενά τους. Υπάρχει τόση αγάπη γύρω για να στέκομαι σε εκείνους που με πληγώνουν, σε άτομα που ακόμα δεν ξέρουν τι θέλουν ή χρειάζονται χρόνο. Θέλω εκείνον που θα αγαπήσει κάθε μικρή μου λεπτομέρεια χωρίς να προσπαθήσει να με αλλάξει.

Αυτούς τους ανθρώπους να αναζητάτε. Ακόμα και να θέλετε να μείνετε σε ανθρώπους που είναι δίπλα σας από συνήθεια- ανασφάλεια, που δεν έχουν μάθε να αγαπούν και να δίνονται ολοκληρωτικά, να φύγετε. Να φεύγετε από άτομα και μέρη όπου αισθάνεστε λίγοι και περιττοί, δεν αρμόζετε. Είστε για άλλα εσείς.

 

Σύνταξη κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα

Επιμέλεια κειμένου: Mπράιτ Κλεοπάτρα


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κλεοπάτρα Μπράιτ

Μελλοντική δημοσιογράφος. Όταν δε γράφει παίζει πιάνο και χορεύει. Όταν δεν παίζει πιάνο κάνει όνειρα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;