Να προχωράς

να προχωράς

Να προχωράς.

Να μη μένεις σε τελματωμένες καταστάσεις που και εσύ γνωρίζεις καλά πως η αλλαγή που τόσο θες δε θα έρθει. Να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. Όταν δε χωράς στη ζωή κάποιου φεύγεις, δε στριμώχνεσαι. Έχεις κολλήσει σε μια κατάσταση που τείνει να γίνει φαύλος κύκλος. Εδώ και πόσο καιρό -ούτε εσύ δε θυμάσαι- συμβαίνουν τα ίδια πράγματα με τα ίδια πρόσωπα. Μέχρι και εσύ κουράστηκες να λες και να ξανά λες τα ίδια πράγματα στον εαυτό σου και στους γύρω σου, το μόνο που αλλάζει κάθε φορά στην ιστοριούλα σου είναι οι δικαιολογίες γιατί βλέπεις το κίνητρο της θέλησης σου δεν αρκεί πλέον για να σε «καλύπτει».

Έμεινες εκεί για καιρό. Πέρασες και καλά και δύσκολα. Απέκτησες νέες εμπειρίες και αυτό δεν αλλάζει για κανένα λόγο, όμως όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Τι αλλάζει; Κυρίως εσύ. Που όσο και να μη το παραδέχεσαι, ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό έχεις αλλάξει. Ωρίμασες κιόλας και πλέον δεν αποζητάς κάτι για να γεμίσει το χρόνο σου αλλά εσένα και αυτό το ξέρεις και εσύ καλά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε μπορεί να στο προσφέρει. Δε θα πω δυστυχώς γιατί καλώς ή κακώς συμβαίνει και να αλλάξει δε μπορεί αλλά και να μπορούσε ίσως να μην ήθελες. Σίγουρα δε θα ήθελες γιατί θα έχανε τη γοητεία του και την αξία του. Κάθε άνθρωπος στη ζωή μας μας προσφέρει κάτι διαφορετικό. Άλλος θα μας σταθεί στις χαρές, άλλος στις δυσκολίες, άλλος θα μας πληγώσει, άλλος θα μας παρηγορήσει και κάποιος άλλος θα μας δώσει ένα μάθημα. Και εμείς αναλαμβάνουμε αυτούς τους ρόλους στις ζωές άλλων. Κάποιοι είναι πιο σημαντικοί για εμάς και κάποιοι λιγότερο, όπως ακριβώς και εμείς για κάποιους άλλους.

Μη κρατάς νεύρα, θυμό και κακία για κανέναν. Κράτα τις όμορφες στιγμές και απλά προχώρα. Μη γαντζώνεσαι από αναμνήσεις και καταστάσεις που το μόνο που προκαλούν είναι φθορά και συναισθήματα όπως λύπη, απογοήτευση και πικρία. Κράτα τον καθένα στη θέση που αξίζει να έχει στη ζωή σου και απλά συνέχισε. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν δίνεις απλόχερα και δεν παίρνεις τίποτα πίσω. Δεν είναι εγωιστικό να περιμένεις να πάρεις κάτι όμορφο από κάποιον που θεωρείς σημαντικό και του το δείχνεις με κάθε τρόπο. Όμως το προσπάθησες, το πάλεψες και δε βγήκε γιατί απλά δεν ήταν να βγει. Δεν έχει νόημα να ρίξεις ευθύνες σε κάποιον. Σίγουρα αλλιώς το περίμενες και αλλιώς σου βγήκε αλλά δεν πειράζει. Έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε. Αλλά τελείωσε και αυτό που έχεις να κάνεις είναι να το διατηρήσεις σαν μια πολύ γλυκιά ανάμνηση και να προχωρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σύνταξη κειμένου: Ειρήνη- Αρετή Κοβάνη

Επιμέλεια κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αρετη-Ειρηνη Κοβανη

Το όνομά μου Αρετή-Ειρήνη(παρόλο που στο 2ο δεν ακούω ποτέ).Καταγόμενη από την πανέμορφη Λιβαδειά. Φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα! Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία όπως και για τη λογοτεχνία και την ποίηση. Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην ακούω μουσική με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελληνική!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;