Να είσαι καλά και ας είσαι μακριά μου

μακριάΠολλές φορές αναρωτιόμαστε για το τι είναι αγάπη. Σκεφτόμαστε πως είναι το απόλυτο και αν το έχουμε νιώσει ποτέ. Δύσκολες ερωτήσεις με δυσκολότερες απαντήσεις. Τυχεροί όσοι μπόρεσαν να δώσουν μια τέτοια απάντηση.
Θα ευχόμουν με όλη μου την ψυχή αν αναρωτήθηκες ποτέ η απάντησή σου να ήταν θετική και να μην είχες την παραμικρή αμφιβολία. Όπως ακριβώς δεν είχα και εγώ για εμάς.

Και για πες μου πώς είναι η μέρα σου; Πως περνά η καθημερινότητά σου χωρίς εμένα; Πως περνούν τα βράδια σου χωρίς εμένα; Αν ρωτούσες για μένα θα σου έλεγα πως είμαι καλά. Είμαι καλά και δεν έχω νεύρα μέσα στη μέρα. Θα το χαρακτήριζα ως ήρεμη στεναχώρια. Αλλά περνάνε αυτά σωστά; Θέλω τόσο πολύ να μάθω τα νέα σου. Νιώθω τη ζωή σου να κυλάει και εγώ δεν είμαι καν κομπάρσος σε αυτή. Μα και να ήμουν χειρότερα θα ήταν, σωστά; Το έχεις πει πολλές φορές μα δεν έδινα σημασία και τώρα το σκέφτομαι συνεχώς. Έτσι έλεγες «Όλα ή τίποτα» μεταξύ μας.
Βέβαια στο τίποτα σου δεν ήξερα πως δε θα είχα ούτε ένα τυπικό «γεια» στο δρόμο.

Σκληρό. Σκληρό, να σκέφτομαι το αν πρέπει να σου πω γεια και να μη τρέχω απλά να σε βρω. Μα όλα κυλούν και ο πόνος δε διαρκεί για πάντα. Και αυτό δεν το λένε;

Μου φαινόταν αδιανόητο το να σε βλέπω και να μη μου μιλάς. Μου έμοιαζε αδιανόητο το να μην είμαι έστω και μια μικρή συμβολή στο χαμόγελό σου. Μου φαίνεται επίσης αδιανόητο το να συνηθίσω σε όλη αυτή τη νέα καθημερινότητα. Θα ήταν εγωιστικό αν έλεγα πως δε θέλω να είσαι καλά χωρίς εμένα; Σίγουρα. Μα δυστυχώς ένα κομμάτι μου το πιστεύει και το εύχεται. Είναι όμως τόσο μικρό σε αυτό που νιώθω για σένα. Τα έβαλα με όλους και αν μου το ζητούσες θα το ξανάκανα. Όταν λοιπόν σκέφτομαι πως θα ήθελα να είμαι η μοναδική πηγή ευτυχίας σου, τα συναισθήματά μου αναιρούν την ίδια μου τη σκέψη.

Εύχομαι να είσαι καλά! Να είσαι όσο καλύτερα μπορείς. Και να γελάς με όλη τη δύναμη της ψυχής σου. Όσο πιο δυνατά μπορείς. Και όταν είσαι με τους φίλους σου να περνάς πάλι καλά και να μη θυμώνεις μαζί τους. Μη γκρινιάζεις τόσο για τη δουλειά σου. Και τη μουσική σου δυνάμωσε τη λίγο ακόμα, να νιώθεις την καρδιά σου να παίρνει το ρυθμό της. Και σε όλα αυτά που κάνεις να βάζεις πάθος, να καίγεσαι με ο,τι καταπιάνεσαι, αλλιώς δεν έχει νόημα το ξέρεις.
Εύχομαι να είσαι καλά και να ζεις έντονα. Όμορφες και έντονες στιγμές, δυνατές που σου παίρνουν το μυαλό και στο απογειώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέτοια ζωή να έχεις και ας μην είμαι μέρος της. Να είσαι καλά και ας είσαι μακριά μου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αρετη-Ειρηνη Κοβανη

Το όνομά μου Αρετή-Ειρήνη(παρόλο που στο 2ο δεν ακούω ποτέ).Καταγόμενη από την πανέμορφη Λιβαδειά. Φοιτήτρια του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στην Κέρκυρα! Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία όπως και για τη λογοτεχνία και την ποίηση. Δεν υπάρχει στιγμή της ημέρας που να μην ακούω μουσική με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελληνική!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;