Να έχεις κάτι να ελπίζεις…

«Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» λένε. Άλλωστε, το μέλλον είναι αβέβαιο και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα πετύχεις τους στόχους σου; Θα πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου; Θα πάνε όλα όπως τα θες; Κανείς δεν ξέρει! Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελπίζεις.

Πολλές φορές απογοητεύομαι. Πολλές φορές νιώθω έτοιμη να τα παρατήσω όλα. Άλλωστε, έχει νόημα να προσπαθώ όταν δεν μπορώ να έχω όσα θέλω, όλα αυτά για τα οποία παλεύω; Ακόμη, όμως, και σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές μου όπου η απαισιοδοξία με κυριεύει, υπάρχει ένα κομμάτι μου κάπου κρυμμένο στο πίσω μέρος του μυαλού μου που δε σταματά να ελπίζει. Η ελπίδα κάποιες φορές είναι τόσο μικροσκοπική που είναι πολύ δύσκολο να την εντοπίσεις και γι’ αυτό νομίζεις ότι έχει πια χαθεί.

Όμως, είναι σημαντικό να έχεις κάτι να ελπίζεις, ακόμη κι αν είναι κάτι πολύ μικρό. Το να ελπίζεις σε κάτι, είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα. Και μέσα από αυτό, παίρνεις δύναμη και θάρρος για να προσπαθήσεις ξανά, να δοκιμαστείς, να παλέψεις και να ονειρευτείς. Το να ελπίζεις, σου υπενθυμίζει ότι έχεις ακόμη πολλές όμορφες στιγμές να ζήσεις. Σου υπενθυμίζει ότι ο δρόμος προς την επιτυχία, αν και κουραστικός και δύσκολος, είναι ένας δρόμος τον οποίο αξίζει να περπατήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίζω πως κάποια μέρα θα ξυπνήσω και δε θα με απασχολούν όλα αυτά που με απασχολούν και με αγχώνουν σήμερα. Ελπίζω πως κάποια στιγμή ένα από τα δεκάδες βιογραφικά που στέλνω, θα φτάσει στα κατάλληλα χέρια. Ελπίζω πως σε λίγους μήνες θα καταφέρω να πάω -επιτέλους- το ταξίδι στη Φλωρεντία που ονειρεύομαι. Ελπίζω πως η ευτυχία θα μου χτυπήσει την πόρτα σύντομα και πως μια μέρα θα βρω τον δρόμο μου. Ελπίζω ότι τα καλύτερα έρχονται.

Παρά τον πόνο, την απόρριψη, τη θλίψη και την απογοήτευση, η ελπίδα φαίνεται πως μπορεί να επιβιώσει ή τουλάχιστον να ξαναγεννηθεί. Και όσο η ελπίδα υπάρχει, τα όνειρά σου, οι στόχοι σου και τα θέλω σου θα συνεχίζουν να υπάρχουν κι αυτά και θα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Αρκεί να ελπίζεις…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύη Μπρούμου

“Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.” -T. P.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;