Μύθοι και αλήθειες για το “bad timing”

Bad timing. Η λάθος στιγμή. Μια στιγμή φθαρμένη από την τύχη η οποία συμβαίνει την πιο ακατάλληλη χρονική περίοδο. Κάποιοι θεωρούν πως δεν υπάρχει, πολύ απλούστατα δεν πιστεύουν σε αυτή. Όλα για εκείνους έχουν την εξήγηση των λάθος ανθρώπων τη λάθος στιγμή. Από την άλλη, κάποιοι θεωρούν πως άνθρωποι φεύγουν κι έρχονται τη λάθος στιγμή στη ζωή μας, ή και κάνουν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά στο πιο άσχημο bad timing τόσο για εκείνους όσο και για εμάς, επειδή όλα γίνονται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Οι μύθοι πίσω από το bad timing

H λάθος στιγμή εμφανίζεται σε οποιοδήποτε είδος ανθρώπινης σχέσης. Επειδή, όπως και να ‘χει, οτιδήποτε έχει την ικανότητα να αγγίξει βαθιά τη ζωή μας αν αγγίξει εμάς πρώτους βαθιά στη ψυχή. Είτε μιλάμε για μια ερωτική σχέση είτε για τον έλεγχο μιας φιλίας, το bad timing έρχεται πολλές φορές ως ένας από τους λόγους μιας αποτυχημένης ανθρώπινης σχέσης. Ο πιο συνήθης μύθος πίσω απ’ αυτό είναι πως έρχεται ως ένα γρήγορο closure. Δεν λειτουργεί μολαταύτα έτσι. Το bad timing δεν έρχεται ως ένα προειδοποιητικό γρήγορο κλείσιμο για να μην αφήσεις το μέσα σου να μαραθεί από τη μη διαθεσιμότητα του σωστού χρόνου αλλά και των άλλων. Πράγματι είναι μια προειδοποίηση, αλλά όχι για ένα κλείσιμο, μα για μια υπενθύμιση ζωής.

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να περιμένεις για τη σωστή στιγμή, κάποιες φορές πρέπει να τολμήσεις στη λάθος. Όχι μόνο να έχεις το θάρρος, αλλά να πάρεις και το ρίσκο. Επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να γίνει. Συνεπώς, οι σωστοί άνθρωποι του λάθος timing υπάρχουν, θα έχουν όμως μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σου; Αυτό θα το δεις μονάχα αν ρισκάρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι αλήθειες πίσω από τις δικαιολογίες

Δικαιολογία. Πικρή αλήθεια και μονόδρομος. Το bad timing είναι μια πειστική και εύκολη δικαιολογία κυρίως στις ερωτικές σχέσεις. Είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στο πότε και στο γιατί χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Όταν τα πράγματα γίνονται πολύ οικεία, ως ένα κάλυμμα για τη συναισθηματική μη διαθεσιμότητα κάποιου, φόβος για συμβιβασμούς αλλά και για το αύριο, μια απόρριψη άλλης μεταμφίεσης. Επομένως, ισχύει, το bad timing τις περισσότερες φορές που το συναντάμε δεν έχει να κάνει με καμία χρονική στιγμή, με κανένα κλείσιμο, παρά μόνο με μια… εύκολη δικαιολογία.

Πέρα από τα όρια της κακής χρονικής στιγμής

Ανέκαθεν οι άνθρωποι έδιναν αρκετή βάση στη χρονική στιγμή ενός συμβάντος. Σε καταστάσεις που ήρθαν αλλά δεν μας βόλευαν το bad timing χτύπαγε το καμπανάκι και περιέπλεκε τα πράγματα. Μέσα στους μύθους και στις αλήθειες του bad timing, οι άνθρωποι ξεχνούν πως πέρα από τα όρια της κακής χρονικής στιγμής, μονάχα ο χρόνος είναι το παν. Μπορεί ένα άτομο να δείχνει ιδανικό ή από την άλλη φαινομενικά σωστό σε μια λάθος στιγμή, αν αφήσεις όμως την παρόρμηση, τα συναισθήματα και τις σκέψεις να σε κυριέψουν ενώ ο χρόνος είναι εκτός λειτουργίας, η πραγματικότητα δεν θα γίνει αποδεκτή. Μπορεί η τύχη να μην είναι με το μέρος μας καθ’ αυτόν τον τρόπο στις λάθος στιγμές, ωστόσο μόνο ο χρόνος θα δείξει αν έχει ή όχι αξία μια κατάσταση. Η χρονική στιγμή και ο χρόνος είναι εξίσου σημαντικά σε διάφορες συνθήκες, καθώς η ένταση τους προσθέτει διαφορετικά σημαντικά στοιχεία σε μια ανθρώπινη σχέση. Η κατανόηση της φύσης του καθενός μπορεί να μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό που μας δίνεται, ή να το αφήσουμε προχωρώντας έχοντας πάρει ένα μάθημα απ’ αυτό. Ο χρόνος όμως, θα μας βοηθήσει για το κάτι παραπάνω, ο χρόνος μόνο θα δείξει…

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Ό,τι δεν είναι να γίνει δεν θα γίνει. Ό,τι είναι γραφτό να συμβεί θα βρει τον τρόπο. Η ζωή είναι γεμάτη από plot twists όπου κάποιες φορές και οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ένα απ’ αυτά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αννα Λαζου

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος αυτός καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι εξηγείται που αγαπώ τόσο το φεγγάρι, διαβάζω βιβλία συνέχεια, γράφω διάφορες ιστορίες και κείμενα ζωής. Πιθανώς και γι’ αυτό να οδηγήθηκα εδώ, για να γράψω το κάτι παραπάνω αυτήν τη φορά και ποιος ξέρει πού θα με βγάλει μετά η ζωή…

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;