Μην υποτιμάς τον εαυτό σου στο όνομα μιας αγάπης

 

Έχω ακούσει πολλά όπως η αγάπη πληγώνει, η αγάπη πονάει, η αγάπη σε τελειώνει. Άραγε αυτοί που τα ξεστομίζουν έχουν νιώσει στο πετσί τους την πραγματική αγάπη; Την άνευ ορών και ανιδιοτελή αγάπη; Η αγάπη είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος. Το ψέμα πονάει, η απιστία, ο εγωισμός, η κακομεταχείριση. Όχι η αγάπη.  Βλέπεις απέναντι σου τον άνθρωπο που αγαπάς και είσαι διατιθέμενος να κινήσεις γη και ουρανό μόνο για να είναι καλά αυτός. Και εγώ μαζί σου. Όταν αγαπάς θες να δώσεις τα πάντα. Όταν όμως δεν συγχέονται με την αγάπη όλα τα προηγούμενα που ανέφερα…

Πόσοι από εμάς έχουν υπομείνει θλιβερές καταστάσεις στο όνομα της αγάπης δίνοντας στον εαυτό τους την συνήθη δικαιολογία, ότι όλα θα αλλάξουν την επομένη φορά; Και ποτέ δεν αλλάζουν. Και βρίσκεσαι εσύ να έχεις χάσει όλο σου το είναι στο όνομα μιας αγάπης. Αυτό όμως δεν είναι αγάπη. Μην την κατηγορείς μετά για τις δικές σου επιλογές. Δεν φταίει εκείνη που υποτίμησες το εαυτό σου με έναν άνθρωπο που δεν είχε τίποτα να σου προσφέρει πάρα μόνο κακομεταχείριση και εγωισμό στο όνομα της δήθεν αγάπη σας. Μερικές φορές πρέπει να πάψεις να προσπαθείς για τους ανθρώπους. Όχι γιατί έπαψες να νοιάζεσαι αλλά, γιατί αυτοί δεν νοιάζονται. Και ο χρόνος περνάει και εσύ φθείρεσαι και δεν έχεις δύναμη να παλεύεις για δυο.

Γεννήθηκες για να είσαι αληθινός όχι για να είσαι τέλειος. Η μαγκιά είναι να είσαι αληθινός ανάμεσα σε τόσους ψεύτικους. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην τον χάνεις σε μια πορεία. Μην ξοδεύεις χρόνο και συναίσθημα. Μην αναλώνεσαι και όταν το κάνεις πάντα να κρατάς κάτι για σένα. Να τον έχεις ψηλά τον εαυτό σου, να τον αγαπάς και να τον φροντίζεις. Αξίζεις πολλά περισσότερα από αυτά που σε κάνουν να νομίζεις. Το πολύ εξαντλεί και κουράζει. Μοιράζει πνιγμένες ανασφάλειες και κρυμμένους φόβους που ψάχνουν απεγνωσμένα να ειπωθούν για να λυτρωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθάρισε την ψυχή σου από όλα αυτά και αν κάποτε κουραστείς θυμήσου ότι έχεις μόνο εσένα. Σε εκείνες τις στιγμές που ο χρόνος φαίνεται να σταματάει και το μέσα σου να φωνάζει δεν έχεις κανέναν άλλον, καμιά αγκαλιά δεν μοιάζει ιδανική να σε ζεστάνει πέρα από τη δικιά σου. Μην κολλάς σε ανθρώπους που για κάποιο λόγο δεν είναι στη ζωή σου. Μην περιμένεις πως όλα θα αλλάξουν και θα έρθουν συγγνώμες από το πουθενά. Κάνεις δεν σώθηκε από μια συγγνώμη, μια λέξη που έχει γίνει καραμέλα και τα χείλη που την ξεστομίζουν σπιλώνουν την αξία της.

Αγάπα τον εαυτό σου για αυτό που είναι. Και αν κάτι δεν σου αρέσει άλλαξε το, γίνε καλύτερος. Αλλά όχι επειδή στο επέβαλαν άλλοι. Επειδή το θέλεις εσύ πραγματικά. Και μόνο τότε θα καταλάβεις ποιοι αξίζουν. Γιατί αυτοί που θα λέγονται συνοδοιπόροι στη ζωή είναι εκείνοι που θα σου κρατούν το χέρι και σε φουρτούνες και σε ήλιους. Θα γελούν πολύ μαζί σου, γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν αλλιώς. Και όταν θα πέφτεις θα συνεχίζουν να γελούν πλάι σου μέχρι να σε κάνουν να καταλάβεις ότι καμιά καταιγίδα δεν μπορεί πραγματικά να σε ρίξει αν δεν το θέλεις εσύ.

Γι’ αυτό μην υποτιμάς τον εαυτό σου στο όνομα της αγάπης. Η αγάπη είναι ό, τι πιο όμορφο μπορεί να σου συμβεί. Η αληθινή αγάπη όμως. Σταμάτα να  ψάχνεις τον άλλον σε αεροδρόμια και τρένα. Σταμάτα να περιμένεις πάνω από αναμμένες οθόνες. Μην ψάξεις να τον βρεις σε τραγούδια και ξάστερους ουρανούς.  Αν πραγματικά σε αγαπούσε δεν θα σε άφηνε να τον ψάχνεις. Δεν θα αναρωτιόσουν για το μεγαλείο της αγάπης του. Θα ήσουν σίγουρος.

Αυτοί που θα σε αγαπήσουν πραγματικά επέλεξαν να είναι δίπλα σου. Αν το κάνουν αυτό χάρισε τους ένα κομμάτι από τη ζωή σου, γιατί να είσαι σίγουρος ότι το αξίζουν. Μείνε στην καθημερινότητα τους και μοιράσου ενδόμυχα λόγια. Λόγια για να χτίσεις κάτι αληθινό. Έναν έρωτα, μια φιλία, έναν δεσμό. Ο πρωταγωνιστής στην ιστορία σου πρέπει να είναι τρελός για σένα. Μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο. Να φεύγεις από όπου δεν είσαι προτεραιότητα. Να μάθεις να αναπνέεις χωρίς να χρειάζεσαι οξυγόνο από τους άλλους.

Και αν ο σκοπός του άλλου είναι μόνο να παίρνει τότε έχει χάσει το νόημα από καιρό. Και αν πάλι δεν μπορεί να δώσει κρίμα για εκείνον όχι για εσένα. Ποτέ δεν θα μάθει πως είναι να χαμογελάει ο άλλος εξ’ αίτιας του. Να είσαι με έναν άνθρωπο που μπορεί να είναι με χιλιάδες άλλους και όμως επιλεγεί να είναι μαζί σου. Να είσαι η μόνη επιλογή που θα τη διαλέγουν ξανά και ξανά όχι απλά μια επιλογή…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έφη Λάιου

Είμαι 21 χρονών και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχω διαλέξει την κλασική κατεύθυνση. Όμως η αγάπη μου είναι να διαβάζω ο,τι σχετικό με την ψυχολογία και τα παιδιά. Αργότερα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;