Μην ψάχνεις το κακό στα πάντα

Έχεις μια πολύ όμορφη και ήρεμη καθημερινότητα.  Όλα κυλάνε στους κλασσικούς τους ρυθμούς και δεν έχεις κάτι να σε αγχώνει. Όταν ξαφνικά έρχεται ένα γεγονός να σε ταρακουνήσει. Ότι και αν είναι , το πρώτο συμπέρασμα που θα βγάλεις είναι ένα: μόνο για κακό ήρθε αυτό τώρα.

Το γεγονός ότι μπορεί να είσαι προϊδεασμένος από παλαιότερα συμβάντα που τελικά εξελίχθηκαν άσχημα, εδώ, δεν ισχύει. Ή, τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να ισχύει. Ότι έρχεται στη ζωή μας, δεν έρχεται πάντα με κακό σκοπό. Όσο παράξενο και αν φαίνεται, όσο και αν δεν έχουμε συνηθίσει σε κάτι παρόμοιο, το να το ονοματίζουμε χωρίς να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, είναι μια μορφή βαθιάς προκατάληψης που δεν ταιριάζει με την σύγχρονη εποχή.

Ναι, σίγουρα έχεις περάσει τόσα. Μπορεί και ακόμα περισσότερα. Σίγουρα, ακόμα, όταν σκέφτεσαι όλα αυτά που σου έχουν συμβεί αναρωτιέσαι γιατί και τι άλλο μπορεί να σου συμβεί. Όμως, το να λες ότι το κάθε καινούριο που έρχεται είναι αυτό το άλλο που περίμενες δεν είναι η λύση. Διότι, έτσι, απλά το περιμένεις και ότι κι αν έρθει εσύ θα νομίζεις ότι αυτό είναι το χειρότερο. Θα απογοητεύεσαι εξαρχής και όταν τελικά θα συνειδητοποιείς ότι δεν είναι αυτό που νόμιζες αλλά ούτε είναι αυτό το κάτι που ήρθε να κολλήσει με τα άλλα και να σε αποτελειώσει, τότε θα έχεις ήδη «ξενερώσει» και ούτε καν θα χαρείς. Μπορεί και να απογοητευτείς γιατί, εν μέρει, θα είχες ήδη προετοιμαστεί λίγο για την επερχόμενη καταστροφή.

Δεν χρειάζεται να γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε το κακό σε ότι κι αν γίνεται. Έρχεται κάτι ωραίο, το βλέπουμε και δεν το πιστεύουμε. Πασχίζουμε να βρούμε τι κακό μπορεί να κρύβεται από πίσω. Φαίνεται σαν να μην θέλουμε να αποδεχτούμε ότι απλά έχει έρθει κάτι φυσιολογικό και, ναι, έχει έρθει σε εσένα.

Αυτή η νοοτροπία καλό θα ήταν να αλλάξει. Δεν είναι όλα ίδια και δεν είναι όλα άσχημα. Αν βαφτίζουμε τα πάντα με ονόματα που μας φοβίζουν και μας στεναχωρούν, λογικό είναι μετά να τα συνηθίσουμε και να καταλήξουμε να τα αποζητάμε κιόλας. Σαν να τα χρειαζόμαστε για να δικαιωθούμε! Αν, από την άλλη, όμως, δοκιμάσουμε να καλωσορίζουμε αυτά που έρχονται στη ζωή μας και να περιμένουμε λίγο προτού βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, τα πράγματα θα κυλούσαν καλύτερα. Δεν περιμένουμε το τέλειο, δεν περιμένουμε όμως ούτε το άθλιο. Περιμένουμε να δούμε πως θα μας επηρεάσει και μετά κρίνουμε. Και ότι είναι να γίνει, θα γίνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σύνταξη κειμένου: Γεωργία Κρικέλλη

Επιμέλεια κειμένου:  Κλεοπάτρα Μπράιτ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;