Μια ζωή που να αγαπάς αυτό που κάνεις

 

ζωή

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο στη ζωή από το να αγαπάς αυτό που κάνεις. Πώς είναι όμως να αγαπάς αυτό που κάνεις; Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο έχω αλλάξει σαν άνθρωπος, αλλά έχω μάθει και τη μαγεία που προέρχεται από το να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Έχετε σίγουρα ακούσει το κλισέ ότι η ζωή είναι πολύ μικρή. Δεν ξέρουμε τι μας φέρνει το αύριο ή πού θα καταλήξουμε. Γιατί λοιπόν να σπαταλάμε το χρόνο μας σε κάτι που δεν μας κάνει ευτυχισμένους;

ζωή
Πηγή https://unsplash.com/photos/z1d-LP8sjuI

Γιατί στη ζωή καμία φορά πρέπει να ρισκάρεις

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι  φοβούνται πολύ να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν αυτό που αγαπούν. Ας το εξετάσουμε λίγο διαφορετικά όμως. Σκεφτείτε εσείς για παράδειγμα, τι θα λέγατε σε έναν φίλο σας ή στο αγαπημένο σας πρόσωπο σε μία αντίστοιχη περίπτωση. Θα τους αποθαρρύνατε να κάνουν αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους απλώς και μόνο επειδή είναι «επικίνδυνο»; Καμία φορά όταν εμείς οι ίδιοι κάνουμε αυτό το άλμα που οι γύρω μας φοβούνται, γινόμαστε έμπνευση για αυτά τα άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς Θεού δεν αναφέρομαι να ξυπνάτε κάθε μέρα αναζητώντας αυτό το «τέλειο» που θα κάνει τη ζωή σας να λειτουργήσει. Το τέλειο δεν υπάρχει, κάθε άλλο το «τέλειο» το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι. Είναι εκείνη η στιγμή, εκείνο το λεπτό που μόλις βρείτε αυτό που πραγματικά θέλετε, θα σας επιτρέψει να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να  είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε.

Στην πραγματικότητα, αν θέλουμε να είμαστε λιγάκι ειλικρινείς, η ζωή δεν λειτουργεί έτσι και πιθανότατα θα βαριόμασταν αν τυχόν λειτουργούσε. Και τι εννοώ; Πιθανότατα δεν υπάρχει κανένα πράγμα, καμία δραστηριότητα που θα μας κάνει να νιώθουμε παθιασμένοι και αφοσιωμένοι όλη την ώρα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με αυτό που αγαπάμε και να συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

ζωή
Πηγή https://unsplash.com/photos/TamMbr4okv4

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στη ζωή «αναζητώντας» το πάθος τους. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν χρειάζεται να βρείτε το πάθος σας, απλώς πρέπει να αρχίσετε να κάνετε αυτό που ήδη γνωρίζετε ότι σας ενδιαφέρει.

Οι περισσότεροι που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές, ίσως γνωρίζετε ήδη τι σας αρέσει να κάνετε. Είμαστε αρκετοί που ξέρουμε τι μας ενθουσιάζει, ακόμα κι αν δεν το είχαμε κάνει εδώ και χρόνια, αντ’ αυτού, εστιάζαμε σε αυτό που πιστεύαμε ότι “πρέπει” να κάνουμε.

Ας πούμε ότι το όνειρό σας είναι να γίνετε ηθοποιός και το πετυχαίνετε. Μπορεί να μην απολαμβάνετε τόσο τη διαδικασία της ακρόασης κι αυτό γιατί έρχεστε αντιμέτωποι με την απόρριψη. Μπορεί να βιώσετε στιγμές πλήξης όταν εξασκείτε στα λόγια σας ξανά και ξανά, αλλά η συνολική εμπειρία είναι που αξίζει τον κόπο.

Και η απογοήτευση είναι μέσα στο πρόγραμμα

Εξάλλου, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής είναι έτσι. Μην προετοιμάζεστε για απογοήτευση απαιτώντας να είναι η ζωή πάντα τέλεια. Εάν τα πράγματα ήταν τέλεια και εύκολα, θα σταματούσαμε τελικά να μαθαίνουμε και να μεγαλώνουμε κι η ζωή θα άρχιζε να στερείται ακόμη περισσότερου νοήματος σε αυτή την περίπτωση.

Αυτό που μετράει είναι να είμαστε ευγνώμονες, τόσο για τις καλές όσο και για τις κακές στιγμές, καθώς είναι και οι δύο απολύτως απαραίτητες εάν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

ζωή
Πηγή https://unsplash.com/photos/D7bmnvGJA2Q

Στο τέλος, όλοι καταλήγουμε να ακολουθούμε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς. Παίρνουμε αποφάσεις στιγμιαία για το που πρέπει να εστιάσουμε κι αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε είναι αυτό που θεωρούμε πιο σημαντικό στη ζωή μας.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να σας πω κάποια μυστική φόρμουλα που θα σας βοηθήσει να κάνετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε.

Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι το εξής: να επιλέγετε πάντα να εστιάζετε στα πράγματα που θέλετε να προσελκύσετε στη ζωή σας, και πάντα να εστιάζετε σε αυτό που είναι θετικό και όχι αρνητικό.

Να φανταστείτε τον εαυτό σας ότι έχει ήδη τη ζωή που θέλετε, γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσετε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Η ζωή ουσιαστικά είναι ένα ταξίδι που προσπαθούμε να πλησιάσουμε σε αυτό που τελικά μπορεί ο καθένας από εμάς να αποκαλέσει «όνειρο», μέσα από μια σειρά εμπειριών που μας βοηθούν να διακρίνουμε ανάμεσα σε αυτά που μας αρέσουν και σε αυτά που δεν μας αρέσουν.


«Το να κάνεις αυτό που αγαπάς είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να έχεις αφθονία στη ζωή σου». ~ Wayne Dyer


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;