Μια φορά και ένα καιρό ήταν ο Πόλεμος

Μια διαφορετική προσέγγιση … Α’ μέρος

Σε ένα άλλο πλανήτη, πολύ – πολύ μακριά από εδώ, ζούσε μια όμορφη οικογένεια με τρία αγόρια, τον Πόλεμο, τον Φόβο και τον Κράτος. Η σειρά γέννησή τους ήταν η εξής:

Πρώτα γεννήθηκε ο Πόλεμος, ένα υπέροχο αγόρι με καστανά πλούσια μαλλιά και καταγάλανα μάτια, λες και όλο το σύμπαν είχε συνωμοτήσει να μπουν στα μάτια του όλα τα μπλε από τους γαλαξίες γύρω – γύρω,  όλο του άρεσε να παίζει παιχνίδια με τους φίλους του για το ποιος θα επικρατήσει και μαντέψτε, ήθελε να κερδίζει πάντα, είτε είχε βοήθεια είτε όχι.

Δεύτερος σε σειρά  ήταν ο Κράτος, ένα πολύ γλυκό αγόρι με ξανθά μαλλιά και δυνατός σε όλο του το κορμί, μυαλό ξυράφι, κατατρόπωνε τον κάθε συνομιλητή του με επιχειρήματα και με πολιτική σκέψη τέτοια που σίγουρα θα διέπρεπε στις ομιλίες των Ομόσπονδων χωρών γύρω από τον πλανήτη του.

Advertisements
Ad 14

Τρίτος ήταν ο Φόβος. Ένα αγόρι με κατάμαυρα μαλλιά και μάτια όλο του το κορμί ήταν καλυμμένο από τρίχες πυκνές και ανέδυαν μια περίεργη μυρωδιά.  Τα δόντια του σουβλερά και τα νύχια του κοφτερά σαν ατσάλι, κανείς δεν το ήθελε όλοι τον είχαν στην άκρη και όση δύναμη είχε την έβγαζε σε κραυγές που γκρέμιζαν ότι κτίριο υπήρχε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Οι άνθρωποι μόλις τον έβλεπαν πάγωναν και στη σκέψη και μόνο πως υπήρχε ένα τέτοιο πλάσμα γύρω τους έπεφταν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια.

Διαβάστε επίσης  Πάντα θα σε θυμάμαι

ΜΥΘΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: Ο Πολυδάκρυτος πόλεμος και οι συνοδοί του στην μάχη

Η ζωή συνεχιζόταν για τα τρία αυτά αγόρια ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που είχε ο καθένας, τα ελαττώματα και τα προτερήματα. Και στα τρία αγόρια φούντωνε και καταλάγιαζε κατά καιρούς η επιθυμία να κάνουν μεγαλύτερα πράγματα με ότι κατείχαν από φυσικού τους και μάλιστα έβρισκαν διάφορους τρόπους εκτόνωσης στον πλανήτη τους.

Αγαπημένο σημείο συνάντησης και των τριών αδερφών ήταν ένα ύψωμα όπου μπροστά τους όλη τη χώρα. Εκείνο το πρωί εκεί είχαν δώσει ραντεβού για να πουν τα δικά τους.

Πρώτος ο Κράτος με την άκρη του ματιού του διέκρινε ένα ποτάμι ανθρώπων να πηγαίνει προς το μέρος τους για μια στιγμή σάστισε και αναρωτήθηκε τι να ήθελαν όλοι αυτοί μαζεμένοι εκεί. « Μα για στάσου, σκέφτηκε, αυτοί δεν είναι δικοί μας πως και από πού ήρθαν» Έγνεψε στα αδέρφια του να κοιτάξουν και αυτοί προς τα εκεί. Λογιών-λογιών άνθρωποι έφταναν προς τα εκεί, άλλοι με πέτρες και ξύλα στα χέρια,  με τόξα, άλλοι με περικεφαλαίες, άλλοι με καριοφίλια, με τανκς με οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς.

Ένας από όλους βγήκε μπροστά Γιατί γίνεται ένας πόλεμος;

  • Μέρα καλή να έχετε ποιος είναι ο Πόλεμος από τους τρεις σας; Θέλοντας να μπερδέψουν τον κόσμο βγήκε μπροστά ο Φόβος και είπε
  • – Εγώ είμαι, εσείς ποιοι είστε και τι θέλετε εδώ;  Ο τύπος κατάλαβε το κολπάκι των αδερφών και γεμάτος αποφασιστικότητα του είπε
  • Να με συμπαθάς αλλά δεν είσαι εσύ. Έχουμε άλλες πληροφορίες για τον Πόλεμο, εσύ κατ’ αρχάς μυρίζεις έντονα και είσαι άσχημος μήπως είσαι κάποιος υπηρέτης και ο αφέντης σου κρύβεται;
  • Δεν έχω λόγο να κρύβομαι, πετάχτηκε νευριασμένος ο Πόλεμος, ποιοι είστε και τι θέλετε ;
  • Αφέντη ! είπαν όλοι και γονάτισαν μπροστά του.
Διαβάστε επίσης  Ακόμα και τα άγρια ζώα αναγνωρίζουν το καλό

Ο Κράτος μη μπορώντας να συγκρατήσει τα γέλια του έπεσε κάτω και συνέχισε να τραντάζεται δείχνοντας περιπαιχτικά τον αδερφό του και να λέει:

– Αφέντη, χάχα, κοίτα τι πάθαμε ρε από πού ήρθαν αυτοί όλοι;

  • Από τη Γη νεαρέ μου, πήρε το λόγο ο γηραιότερος όλων, είμαστε μια αντιπροσωπία ανθρώπων  χιλιάδων ετών και ήρθαμε να δούμε τον Αφέντη μας. Ήρθαμε να τον γνωρίσουμε επιτέλους από κοντά και να του δώσουμε τα δώρα του,  να του κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.  Χρειαζόμαστε βλέπεις την τελική του βοήθεια.
  • Πρόταση ακούω, δώρα ακούω, αδερφέ έχεις γίνει διάσημος μου φαίνεται και δεν το ξέρεις!
  • Τι πρόταση; Τι δώρα; Πήρε το λόγο ο Φόβος
  • Να με συγχωρείτε,  αλλά μπορούμε να μιλήσουμε κάπου κατ’ ιδίαν χωρίς την παρουσία του νεαρού που γελάει αλλά και του υπηρέτη σου;
  • Είναι και οι δύο αδέρφια μου, είπε φανερά ενοχλημένος ο Πόλεμος, αφού ξέρετε για μένα όπως λέτε θα γνωρίζετε πως έχω και δύο αδερφούς, τον Φόβο και τον Κράτος.

Όσοι είχαν μείνει όρθιοι  γονάτισαν με τις τελευταίες κουβέντες του Πολέμου. Εκείνος τους ξεκαθάρισε πως αν ήθελαν να του πουν οτιδήποτε θα τα έλεγαν μπροστά σε όλους, αλλιώς να μπουν πάλι στα σκάφη που ήρθαν και να γυρίσουν στον πλανήτη τους.

Συμφώνησαν όλοι πως η κουβέντα θα γίνει μπροστά σε όλους και δέκα ισχυρότεροι  από την ομάδα των ανθρώπων που είχαν έρθει επιλέχθηκαν για να συνομιλήσουν μαζί τους… (συνεχίζεται)

 

Γεννημένη στην Αθήνα ένα βροχερό απόγευμα στα τέλη του Οκτώβρη, συνδέθηκα με την συγγραφή και τη μουσική μέσα από τα βιβλία και τους δίσκους από πολλή μικρή ηλικία.
Αγαπάω τους ανθρώπους, τα ζώα, τη θάλασσα, το φθινόπωρο και τις Κυριακάτικες βόλτες σε Μοναστηράκι και Θησείο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi

Γαλικία: η ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας

Ας ετοιμάσουμε μαζί τις βαλίτσες μας κι ας κατευθυνθούμε προς