Μια από εκείνες τις νύχτες

Είναι εκείνες οι περίεργες, βουβές νύχτες που δε σε χωράει ο τόπος. Προσπαθείς να συγκεντρωθείς ή να ξεχαστείς. Βάζεις μια σειρά να παίζει στο background για να σου κρατάει συντροφιά, αλλά δεν την παρακολουθείς. Ο καφές δεν αρκεί και τον αντικαθιστάς με ένα κρασί ή ο,τι άλλο υπάρχει σε αλκοόλ στο σπίτι. Βάζεις τις γνώριμες, αγαπημένες σου μουσικές, μα δε σε ταξιδεύουν όπως συνήθως. Αναζητάς κάτι καινούργιο. Πέφτεις πάνω σε ένα κομμάτι που μιλάει στην ψυχή σου και το ταξίδι αρχίζει…

Μια από εκείνες τις νύχτες

Όλα αυτά που σε κυνηγάνε και προσπαθείς να αποφύγεις εδώ και καιρό, τελικά κατάφεραν να σε φτάσουν. Και θέλεις να φύγεις, κάπου μακριά, μακριά από ’δω για να ξεφύγεις, να ηρεμήσεις. Αλλά πού, πότε, πώς; Κι ακόμη κι αν έφευγες, αυτά που σε κυνηγάνε θα έρχονταν μαζί σου, το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν το φόντο. Περιμένεις ανά πάσα στιγμή να γίνει κάτι συναρπαστικό, κάτι μαγικό που θα σου θυμίσει ότι είσαι εδώ, είσαι ζωντανός, αναπνέεις. Αλλά ακόμη κάθεσαι με ένα τσιγάρο στο στόμα αγναντεύοντας το ταβάνι. Δεν αλλάζει το σκηνικό τόσο εύκολα.

Κάθε μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη. Κλασικό αργοπορημένο ξύπνημα, παρά τα 7 διαφορετικά ξυπνητήρια που έχεις βάλει. Ντύνεσαι βιαστικά, τρέχεις να προλάβεις το αστικό που μόλις για λίγα δευτερόλεπτα σε προσπέρασε. Διαδρομή 20 λεπτών, στάση για καφέ, ξανά αστικό, δουλειά. Τα ίδια πάλι, είσαι εδώ αλλά δεν είσαι. Οι ώρες περνούν, ξανά αστικό, 40 λεπτά διαδρομή. Καφές ξανά, φαγητό, τσιγάρα, υπολογιστής, ύπνος, repeat. Μια ακόμη μέρα χωρίς μαγεία. Όμως, εκείνες τις νύχτες όλα μπορούν να συμβούν.

Μια από εκείνες τις νύχτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις νύχτες εκείνες γυρνάμε στην πόλη μέχρι το πρωί. Μεθάμε, γελάμε και δε θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι. Τις νύχτες εκείνες, ζω όλα όσα συνήθως ζω μόνο μέσα στο μυαλό μου. Γίνομαι κάποια άλλη, αυτή που φανταζόμουν ότι είμαι και όλα όσα ήθελα γίνονται πραγματικότητα. Δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει δισταγμός, δεν υπάρχει το αύριο, μόνο το τώρα. Γιατί τις νύχτες εκείνες, εγώ ορίζω τη ζωή μου και γράφω το σενάριό της. Γιατί κοιτάζω τον μαύρο ουρανό που συναντά τη θάλασσα λίγο πριν ξημερώσει και χαθούν όλα. Και ξέρω, ότι αυτή η στιγμή δε θα ξανάρθει και ότι δε θα νιώσω ξανά όπως νιώθω τώρα.

Θέλω να είμαι εδώ, τώρα. Όταν όλα είναι ακόμη μαγικά κι όπως θα ήθελα να είναι. Όταν όλα μπορούν να συμβούν και τίποτα δε μας σταματά. Και δε θέλω να ξεχάσω αυτή τη νύχτα, που αναπνέω και θυμάμαι ότι ακόμη υπάρχει πολλή ομορφιά γύρω μου και πολλά πράγματα που ακόμη δεν έχω δει, δεν έχω ζήσει και με περιμένουν.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύη Μπρούμου

“Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.” -T. P.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;