Μια αλλαγή ίσως να βρίσκεται στην γωνία

Πηγή : pixabay.com

 

Μια αλλαγή ίσως να βρίσκεται στην γωνία

Αναμένουμε τον ερχομό του 2019 και όλοι προσπαθούμε να αναλογιστούμε τι πήγε καλά τον χρόνο που πέρασε και τι όχι.Ένα είδος ανασκόπησης. Δεν ξέρω να απαντήσω με σιγουριά, οι πράξεις δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο.Ίσως γιατί δεν εμπεριέχουν κανένα συναίσθημα.Όπως και να έχει νέο έτος σημαίνει και νέα ξεκινήματα. Και ναι,ίσως μια αλλαγή να βρίσκεται στην γωνία για όλους μας. Όταν λέω αλλαγή δεν εννοώ μόνο τις πρακτικές, εξωτερικές αλλαγές αλλά επικεντρώνομαι σε μια εσωτερική αλλαγή, αυτή που τόσο καιρό θες να κάνεις, παλεύεις με τον ίδιο σου τον εαυτό μα εκείνη δεν πραγματοποιείται γιατί δεν δείχνεις αρκετά δυνατός να την ζήσεις. Όποια αλλαγή και αν θες να ζήσεις μην το πολύ σκεφτείς απλά τόλμα την.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σημαίνει αλλαγή για τον καθένα είναι πολύ ρευστό,πολύ σχετικό ωστόσο νομίζω πως όλοι βαθιά μέσα μας θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα και να κλείσουμε έναν εσωτερικό διακόπτη και να ανοίξουμε έναν άλλον.Εκείνον που θα μας κάνει πιο δυνατούς, πιο θαρραλέους να τολμήσουμε να ζήσουμε την ζωή μας ουσιαστικά χωρίς αναστολές και ενδοιασμούς για το μέλλον, άλλωστε το μέλλον δεν μπορεί να επιφέρει τίποτα το σίγουρο.Όσο και να περιμένω έξω από το παράθυρό μου από αυτή την εσωτερική φωνή να με κάνει να δράσω, μένω κολλημένη να κοιτάζω το άγνωστο και να αναρωτιέμαι αν όλα αυτά που σκέφτομαι έχουν πραγματική αξία. Αλλά ποιος μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά. Κανείς. Ξεκίνα να δρας. Η αλλαγή, η όποια αλλαγή είναι ένδειξη υγείας και εξέλιξης. Ναι και εγώ τις φοβάμαι τις αλλαγές αλλά χωρίς αυτές δεν θα ανακαλύψεις όλα αυτά που λαχταρά η ψυχή σου. Κράτα κοντά τους αγαπημένους σου, αγκάλιασε τους και κλάψε αν χρειαστεί μαζί τους. Ο φόβος και η αναπόληση είναι απαραίτητες στάσης πριν βιώσεις την αλλαγή.

Ξεκίνα να θεωρείς την αλλαγή ως έναν τρόπο να γίνεις πιο δυνατός, αυτόνομος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για το είναι σου. Και αν φοβάσαι κάτι δεν πειράζει ζήσε το φόβο σου,πίεσε τον εαυτό σου και αγκάλιασε το άγνωστο, δεν μπορούμε άλλωστε να τα αναμένουμε όλα με χαρά και ανυπομονησία. Κάποιες ψυχές αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς εντός των δικών τους ορίων , μη θέλοντας να ανακαλύψουν νέα. Συγχώρα μα προπάντων αποδέξου τις αδυναμίες σου, διότι αυτές σε έχουν φτάσει ως εδώ και αυτές θα σε πάνε παραπέρα. Αλλαγή σημαίνει νέα ξεκινήματα σε άγνωστους δρόμους, σε άγνωστες πίστες που δεν ξέρεις πως να προσπεράσεις,όμως ακόμα και αν χαθείς αυτά που θα μάθεις θα σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό από ότι είσαι τώρα, πιο σοφό και ικανό με τη δική σου εμπειρία να διδάξεις κάποιον άλλον που θα το έχει ανάγκη. Τότε θα τον καθησυχάσεις εσύ και θα του θυμίσεις πως ο πόνος που μπορεί να νιώθει τώρα, ο φόβος είναι δείγμα μαγικών πραγμάτων που επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Θυμήσου την πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι περισσότεροι από μας φοβόμασταν κλαίγαμε γιατί για πρώτη φορά θα αποχωριζόμασταν την μαμά μας, το σπίτι μας, την ασφάλεια μας. Κι όμως μετά δεν ξανά αισθανθήκαμε αυτόν τον φόβο, γιατί κάναμε νέους φίλους και μάθαμε νέα πράγματα. Έτσι και η κάθε αλλαγή που περιμένει στην γωνία για μας, με μεγάλη ανυπομονησία να μας συναντήσει και να μας ταξιδέψει σε νέους αιθέρες.

Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και να μην σας φοβίζει η  αλλαγή αλλά η αδράνεια.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;