Μετακόμιση και πώς να την αντιμετωπίσετε

Μετακόμιση
Πηγή: https://www.google.gr/


Κυριακή πρωί και οι ανησυχίες της επικείμενης μετακόμισης με έχουν ζώσει για τα καλά, στο διάδρομο του σπιτιού

Μετακόμιση
Πηγή: https://www.google.gr

επικρατεί το Απόλυτο Χάος από τις κούτες της Μεταφορικής Εταιρείας που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της μετακόμισης στο νέο σπίτι.
Έχω φτιάξει αχνιστό καφέ και περιπλανιέμαι σαν την Κυρία επί των Τιμών κοιτάζοντας τάχα μου υποτιμητικά τα υλικά συσκευασίας, ρίχνοντας και μια πτωχή πλην τίμια ματιά στον κατάλογο που έχω φτιάξει για να μην χαθώ στην μετάφραση της μετακόμισης. Βλέπω και τους απέναντι που φορτώνουν ήδη με την Μεταφορική και με πιάνει ένα παράπονο, εγώ πότε θα είμαι έτοιμη; περνάνε οι μέρες; Πότε θα προλάβω; 
Ρώτα με τώρα πόσο ζηλεύω τις χελώνες και τα σαλιγκάρια που έχουν το σπίτι τους στην πλάτη τους και δεν χρειάζεται να μπαίνουν στην τρελή λογική της μετακόμισης. Γιατί είναι τρέλα! Και να τα μαζέψεις και να τακτοποιήσεις μετά! https://www.maxmag.gr/design/metakomisi-efkola-ke-aplametakomisi/
Παίρνω δύναμη (όση μπορώ) από το τραγούδι της Σοφίας Βόσσου

Μετακόμιση
Πηγή: https://www.google.gr


μια μετακόμιση θα κάνω απ’ το σπίτι το παλιό…
μια μετακόμιση για πλάκα ή με σοβαρό σκοπό…
μια μετακόμιση που θα βοηθήσουν φίλοι και γνωστοί…
μια μετακόμιση που θα ’χει τρελαθεί…

https://youtu.be/ZrpBubl59Jk 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Το ξανασκέφτομαι κάνοντας την τελευταία βόλτα ανάμεσα στις κούτες, τις χαρτοταινίες και τα πάσης φύσεως προστατευτικά υλικά. Αν δεν θες πραγματικά να τα βρεις βουνό κάνε τα απλά εξής βήματα:
Α) Ρίξε μια ματιά στο σπίτι από τα πράγματα που έχεις τι θέλεις να κρατήσεις και τι όχι.
Β) Μην πετάξεις τίποτε, υπάρχουν δομές και άνθρωποι που τα χρειάζονται, αν σώνει και καλά θες να τα κατεβάσεις στο δρόμο, ακούμπησέ τα δίπλα στον κάδο απορριμμάτων με σήμανση για να ξέρει τι είναι μέσα αυτός που θα το πάρει.
Γ) Κάνε λίστα στο τι περιέχει η κάθε κούτα, τι εννοώ, χώρισε το σπίτι σε ένα φύλλο χαρτί π.χ. Κρεβατοκάμαρα, μπάνιο, σαλόνι κ.ο.κ.
Δ) Αρίθμησε τις κούτες π.χ. τις κρεβατοκάμαρας και σημείωσε το, άλλο ένα παράδειγμα Νο 1 Σεντόνια και  μαξιλαροθήκες, πίστεψέ με μετά την μετακόμιση η τακτοποίηση θα γίνει παιχνιδάκι γιατί θα ξέρεις σε κάθε κούτα τι έχεις και που πρέπει να πάει.
Η αρχή είναι δύσκολη το ξέρω καλά, η λέξη και μόνο μετακόμιση είναι αγχωτική από μόνη της, πόσο μάλλον η διαδικασία και η τακτοποίηση μετά. Αν όμως έχεις τους σωστούς λόγους και αιτίες να την κάνεις, τις κατάλληλες συνθήκες και λίγη βοήθεια όλα θα κυλήσουν ομαλά και λιγότερο αγχωτικά.
Και μη ξεχνάς, λίγο χιούμορ ακόμα και στις πιο ζόρικες στιγμές δεν έβλαψε ποτέ κανένα.
Οπλίσου με υπομονή, επιμονή, κάνε πρόγραμμα, βάλε στόχο και … μετακόμιση είναι αυτή θα τελειώσει !


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Μάνδρου

Γεννημένη στην Αθήνα ένα βροχερό απόγευμα στα τέλη του Οκτώβρη, συνδέθηκα με την συγγραφή και τη μουσική μέσα από τα βιβλία και τους δίσκους από πολλή μικρή ηλικία. Αγαπάω τους ανθρώπους, τα ζώα, τη θάλασσα, το φθινόπωρο και τις Κυριακάτικες βόλτες σε Μοναστηράκι και Θησείο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;