Μαθήματα από μικρά ανθρωπάκια

Ένα μικρό ανθρωπάκι μπορεί να μας χαρίσει όμορφες, άσχημες, δύσκολες στιγμές αλλά μπορεί να μας δώσει μαθήματα και να μας θυμίσει αξίες που ίσως χάσαμε με τον καιρό.  Μέσα από την παιδικότητα και την αθωότητά τους θα μας δείξουν μια άλλη οπτική γωνία της κάθε κατάστασης που ζούμε πιο απλή και πιο αληθινή.  Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος μαζί τους είναι άσκηση υπομονής και τεστ για το αν μπορείς να ελέγξεις τα νεύρα σου. Μια δοκιμασία που κατά τη γνώμη μου αξίζει γιατί αν περάσεις το στάδιο της άρνησης κάθε παιδιού απέναντι σου ομαλά και με ηρεμία θα ανοίξεις το δρόμο για μια επικοινωνία και μια επαφή που μπορεί να σου προσφέρει πολλά.

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ανάλογα με τις ώρες που πρέπει να περάσεις μαζί του.  Αν ο χρόνος είναι λίγος θα σας πάρει πιο πολύ καιρό να γνωριστείτε .  Αν ο χρόνος είναι περισσότερος θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας γιατί οι στιγμές δεν θα είναι μόνο χαρούμενες μέχρι να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του και να αποκτήσετε κάποιο τρόπο επικοινωνίας μόνο για τους δυο σας .

 Η απολύτως φυσιολογική απορία είναι για ποιο λόγο να ασχοληθώ αφού δεν είναι η δουλειά μου, αφού δεν είναι δικό μου παιδί η δεν είμαι αναγκασμένος.  Και όμως αξίζει τον κόπο γιατί η αγάπη που θα πάρεις και το φως που θα σου χαρίσει δεν υπολογίζεται και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο .  Φαντάσου μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά να έχεις την ευκαιρία να κάνεις μια βόλτα με ένα πιτσιρίκι να σου μιλήσει για την ημέρα του, να σε πάρει μια αγκαλιά και να σου δώσει λίγη από την γαλήνη του και τη θετική του σκέψη για να συνεχίσεις τον αγώνα μέχρι να φτάσεις στο κρεβάτι σου.3c59dc048e8850243be8079a5c74d079-34-1200x630-900x450

Διαβάστε επίσης  Ωριμάζω και αλλάζω

Αν ακούσεις προσεκτικά αυτά που θα σου περιγράψει θα νιώσεις μικρός και κακός το λιγότερο .  Το πόσο διαφορετικά φαντάζουν τα πράγματα στην ηλικία των πέντε – έξι ετών θα σε εντυπωσιάσει.  Το πόσο αληθινά και εύκολα τα βλέπουν είναι ένα καλό ερέθισμα να κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή και πιο όμορφη .

Advertisements
Ad 14

Μια τυπική ημέρα στο νηπιαγωγείο είναι σεμινάριο για να μάθουμε να γελάμε , να συμπονάμε, να συγχωρούμε, να αγκαλιάζουμε, να νιώθουμε.  Όλα αυτά μέσα από τις περιγραφές τους μοιάζουν ανούσια μα πίσω από όλα κρύβεται ένα βαθύτερο νόημα . Όταν λοιπόν η περιγραφή από το σχολείο είναι οτι σήμερα η Μαρία μου πήρε το παιχνίδι μου και δεν την είχα φίλη αλλά αργότερα δεν μπορούσε να ζωγραφίσει όμορφα ένα σύννεφο και την βοήθησα και γίναμε φίλες ξανά και ξέρεις όταν χαμογέλασε που της το έδειξα χάρηκα πολύ .

Αντιλαμβάνεσαι πως και εσύ κάποτε ήξερες να συγχωρείς μα σε μεγαλύτερη ηλικία γνώρισες τον εγωισμό που σου ταίριαζε καλύτερα και θυμάσαι πως και εσένα σου άρεσε να βοηθάς μα τώρα σου αρέσει να φαίνεσαι και δεν σε απασχολεί αν κάποιος από τη βοήθεια σου θα χαρεί γιατί εσύ δεν θα ξεχωρίσεις. Κάθε λεπτό μαζί τους είναι διαφορετικό γιατί κάθε στιγμή που περνά ξέρουν πως δεν θα γυρίσει πίσω και τη ζουν όσο καλύτερα τους επιτρέπουν οι καταστάσεις γιατί υπάρχουν κάποιο μικρά ανθρωπάκια που καλούνται να αντιμετωπίσουν από πολύ τρυφερή ηλικία καταστάσεις που εμείς δεν έχουμε ιδέα πως να διαχειριστούμε και βλέπεις ότι ακόμα και μέσα στο πρόβλημα τους βρίσκουν τρόπο να παίξουν , βρίσκουν τρόπο ακόμα και άθελα τους να σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Διαβάστε επίσης  Μη περιμένεις την άνοιξη, δημιούργησε την!

Αν τα σεβαστείς και τους δείξεις αγάπη θα σου δείξουν τον τρόπο να ξεφεύγεις μαζί τους και ένα μαγικό τρόπο να χαλαρώνεις και να μαθαίνεις μέσα από τις καθημερινές ιστορίες που έχουν να σου διηγηθούν. Δώσε λοιπόν την ευκαιρία σε ένα μικρό άγγελο να σε ξεναγήσει στον κόσμο του και σου υπόσχομαι ότι θα αρχίσεις να βλέπεις όλες τις καταστάσεις από μια επιπλέον οπτική γωνία τελείως διαφορετική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Dior vs Chanel: Τα φαντάσματα πίσω από τους δύο θρύλους

Αφιέρωμα στο «The New Look» κάνει ο Codd Kessler με
Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ

Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ

Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ έμελλε να αποτελέσει μία